Šta je novo?

Kocenje Internet Explorera

free-lancer

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2007
Poena
301
Imam problem sa IE-om na XP-u koji mi prilicno zadaje muke. Zbog raznih pop-apova sa merze instalirao sam Vindouz Pek 2, a malo zatim i krekovan IE 7,medjutim posto mi se nije svidelo kako radi novi IE, izbrisao sam ga. Od tada pocinju problemi tipa ne radi mi desni klik misa kad hocu selektovani fajl/folder da obrisem, kopiram ili nesto trece. Sve se blokira, nema eror poruke, dok programi uredno rade. U vordu mogu lepo da katujem i da pejstujem tekst, i na netu da npr kopiram lozinke, ali lokalno nista. Jel neko ima ideju sta bi to moglo da bude ili predlkog sta da se radi dalje. Kasperski mi je pregledao comp i kaze nema virusa.
Poz,
Free-lancer

Imam problem sa IE-om na XP-u koji mi prilicno zadaje muke. Zbog raznih pop-apova sa merze instalirao sam Vindouz Pek 2, a malo zatim i krekovan IE 7,medjutim posto mi se nije svidelo kako radi novi IE, izbrisao sam ga. Od tada pocinju problemi tipa ne radi mi desni klik misa kad hocu selektovani fajl/folder da obrisem, kopiram ili nesto trece. Sve se blokira, nema eror poruke, dok programi uredno rade. U vordu mogu lepo da katujem i da pejstujem tekst, i na netu da npr kopiram lozinke, ali lokalno nista. Jel neko ima ideju sta bi to moglo da bude ili predlkog sta da se radi dalje. Kasperski mi je pregledao comp i kaze nema virusa.
Poz,
Free-lancer

Prijateljski savet: Vidim da si nov ovde pa samo da te podsetim da je pricha o krekovima i slicnim nedozvoljenim stvarima zabranjena.

Meni licno ne smeta (cak bi i dozvolio pricu o tome - pa ipak je ovo Srbija :d ali mozes imati problema sa administracijom pa i da popijes neku kaznu.

p.s. Sto se tice tvog pitanja, verovatno je kriv downgrade ie-a, tj. vracanje sa nove na staru verziju programa. Nikada nisam imao pozitivnih iskustava sa slicnim stvarima, tako da i ne preporucujem downgrade jer uglavnom pravi probleme. Pa cak kada i upgrejdujes neki program ( ili win ) moja preporuka je uvek idi na varijantu unistall stare pa install nove verzije.

pozz

Poslednja izmena:
Spyware, AdWare, skripte, botovi i slicna cuda... Pa ti vidi sta od toga moze da bude 🙂 .

Ja licno ne volim komentare tipa "batali, koristi nesto drugo", ali u ovom slucaju, zeko ti je dao skoro pa najbolji predlog 🙂 . Prestani da koristis IE i koristi bilo koji drugi browser (a da nije IE based). Opera (moj predlog), NetScape, Safari, Firefox... bilo sta. Ovo ne radim samo zbog toga sto je popularno da se sada kritikuje Microsoft i IE, nego je jednostavno tako, los je i sigurno si duplo ranjiviji nego sa drugim browserom,

OK. evo, nakon sto je agonija prosla, i posto mi je ortak nasao gresku (nakon tri sata ceprkanja) mogu da objavim da je krivac bio program Dr Divx koji je bio u konfliktu sa SP 2. Dakle ako se nekom slicno nesto desi, moze da proveri ovo. Mislim da cu uskoro da se rastosiljam explorera i da predjem na nesto pouzdanije....

Nazad
Vrh Dno