Šta je novo?

Ko zna, zna...

Haludza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Skinem ja drugaru winxp pro sp2 lite "narodnu" verziju sa naglaskom na LITE. Cela instalacija tog wina zauzima 90mb posle instalacije 190MB sa sve SP2. I sto je najludje, sve radi, win je mega brz, zauzima samo 70-80 mb rama (naspram "normalnih" 200-300), svi drajveri se lepo instaliraju, directx 9.0c sa sve updateovima, svi programi shljakaju, ma idila. Ali da ne bude sve tako sjajno, win nevidi sata diskove uopste, cak ni nakon instalacije drajvera za plocu. Tj vidi on njih, medjutim kad se iz my computer-a klikne na neki sata disk, win kaze nesto na foru: disk nije formatiran, hoces da ga formatiras da/ne.. Win uopste ne vidi NTFS particije na sata diskovima!? A sve ostalo radi najnormalnije (na fat ata disku 60gb) ? Naravno diskovi su jos + 500 gb tako da ga mozda i to buni. Sa drugim winom full sa sp1 nikad nisam imao ovakav problem.

ps. komentari tipa: sta ce ti to, ili lite je bezvezno izbagovano djubre, ili instaliraj normalan win - nisu potrebni..

Znam da su jos sa sp1 to ispravili i ubacili podrsku za sata, ali bih voleo nekim patchom (ne full sp1), dll-om, tweakom, da probam da nateram da ovo radi na winxp-lite-u..

U cemu je gvinta..

Hvala..

Poslednja izmena:
Verovatno ta lite verzija ima neki community forum gde to mozesh da pitash, nisi naveo ni o chijoj se budzevini radi.

Teško da možemo tek tako da znamo u čemu je problem... Jer ne znamo šta je sve izbačeno iz te instalacije... Tako da ako već želiš da instaliraš "osakaćene" verzije Win OS-a onda saznaj šta je sve izbačeno...

Cini ti se..

Takvi "lite" winovi se prave sa non-warez programom oficialnim n-lite-om, tako da.. Samo me zanima sta je bilo izbaceno, tako da sata diskovi ne-rade, dal se to moze popraviti bez nove n-lite verzije. Phils je samo uzet za primer, jer je covek trazio konkretnu verziju.

Pitanje moze biti ovako formulisano:

Uz pomoc oficialnog n-lite-a sam napravio winxp lite verziju sa originalno kupljenog win-xp-a i sa originalnim serijiskim, medjutim nakon instalacije doticnog lite win-a mi ne rade sata diskovi, dal se to moze popraviti bez kreiranja novog n-lite diska, uz pomoc nekog malog patcha, dll-a, tweeka?

Eto, nema nikakvog wareza ali ni u najavi..

Poslednja izmena:
@zoni: Cini ti se posto covek verovatno ima originalni windows, ali samo zeli da mu smanji footprint. (tuzibabo)

Poslednja izmena:
Heh, da dodam i ja nesto ovom cudu, to se meni desilo bas juce na XP SP2, hardovi 2 x 160 GB, na njima ima 30.000 pesama, odnosno bilo je na drugoj masini, i sada kada prikljucim hardove, ne vidi se na njima nista, nesto slicno kao sto se tebi desilo.

a sto uzimate hardove preko 120GB kad neznate kako se podesavaju ? ili - sto ih ne odnesete kod nekog ko to zna da podesi - nebi vam se to desavalo ...
Svaki hard preko 120GB MORA da se konfigurise u Windowsu ili nece da radi kako treba.
Ne, nisam ja to izmislio, nisam ni najpametniji, samo sam hteo da vam stavim do znanja da ne radite sami ono sto neznate da radite.

1. Ma koliko vi uspeli da izbacite iz Windows-a, ne mozete izbaciti podrsku za diskove, jedino za slova, ali to nije driverski deo.
2. 120 GB nije granicni size da pravi probleme, vec 137GB (a ovde se vec misli GiB=2^30, ne GB=10^9).

Sto se tice OP's problema, da nisu diskovi Dynamic? Ako je nFroce RAID kontroler, onda su mozda i pogresni driver (mislio sam da ne moze, pa sam se zeznuo, cak i nf4 ima razlicite drivere za isti kontroler na razlicitm plocama)

ja to znam kao bone, a ne lite.......
i radio je extra, ali je kasnije poceo da pravi neke problemcice......
a i drug kaze da je imao frku sa drajverima Za tv kartu........ tako da mozda i nije lose da uzmes full.....

Nazad
Vrh Dno