Šta je novo?

Ko vec ima ADSL?

Da li ste dobili ADSL?

• Ukupno glasača
    200
audiofreak je napisao(la):
E za ovo stranci kazu "please wait while I take my foot out of my mouth" ili po naski skociti sam sebi u usta... no comment.

Vidi ga ovaj......malo se salim a covek odma pokusava da ispadne pametan, cela poenta je bila: sta ste se uhvatili tog programa imate brdo alternative, nije to jedini p2p program...... I da. ako ti dobro radi uzivaj u njemu. Kraj.

Yupi i ja sam dobio ADLS ... beotel .. mada mi DC++ skida tek 4kb/s :(
ovo je tek pocetak videcemo

DC++ skida koliko drugi daju, tako da to zavisi od koga skidaš, kakvu vezu ima i šta radi. ;)

hwfanatic je napisao(la):
DC++ skida koliko drugi daju, tako da to zavisi od koga skidaš, kakvu vezu ima i šta radi. ;)
izgleda da je to u pitanju ...negde skida super oko 20 kb/s a negde bash slabo ... 3-4 kb/s

sa sajtova nema greshke .. radi odlicno

poz

Meni nesto zadjnih par dana, kad skidam sa servera ide oko 20...Retko kad ( u pocetku je ishlo) ide 25-27 :smash:

da da... sezam je usporio,narocito u spic terminima :trust:

Nisam primteio da je usporio. Download ide od 27 do 30 KB/s i u "spicu", naravno zavisi samo odakle download-ujete.

Poslednja izmena:
Koliko ste chekali od dana kada ste uplatili ADSL, pa do dana uvodjenja?

Poslednja izmena:
`Dr. Nick Riviera` je napisao(la):
Koliko ste chekali od dana kada ste uplatili ADSL, pa do dana uvodjenja?
Ja sam cekao 8 dana, a verujem da bih i duze da ih osmog dana nisam 3 puta zvao i najstrashnije smorio...Posle treceg zvanja, djecarac iz sezama je doshao posle 45 minuta
:D

cvijovic je napisao(la):
cari Svedskog interneta, najjeftiniji i proglasen za najbolji na svetu

15 evra kosta 512 Kbit
Kaže mi ortak koji živi u Stokholmu da će za nekih desetak dana da mu uvedu 16 puta brži net za istu cenu. Nema cake... U pitanju je ugledan provajder iz švedske prestonice.

Ne vredi da se nerviram zbog toga, ili se ja bar tako tešim.

pa eto, jos bolje :) zima al' standard, ustvari i nije vise zima, toplije nego ovde. Kada sam bio u Goteborgu, imao sam srecu da koristim ovakav jedan link celih mesec dana, a kada sam dosao kuci, pa kliknuo na dial pa onda onaj zvuk i mail proverava 5 minuta :)

strasno

apolon je napisao(la):
Nisam primteio da je usporio. Download ide od 27 do 30 KB/s i u "spicu", naravno zavisi samo odakle download-ujete.
download ide do 30 ali mnogo varira cesto padne i na 0,nije tako bilo u pocetku,barem kod mene a obican surf mi je drasticno usporio u spic terminima. :crash:

Poslednja izmena:
Nemoj bre da ste tako razmazeni, znam devojku iz Svedske isto ima dial-up u Stockholmu. Ni tamo nemaju bas svi sve ko sto se kod nas misli i podrazumeva.

Nije nigde raj, pa ni napolju,samo je veca konkurencija. Recimo u austriji sam koristio kabl provajdera koji ima samo jedan paket 1.5mbit za 50E mesecno i nista drugo za kucne korisnike. Ovde ti za svakih dodatnih 128kbs naplate dosta. Ja placam 30E za 256 a oni 50E za 1500. Valjda ce biti i kod nas kad se malo prosiri.

Niko nije rekao da se u Švedskoj internet deli po uličnim ćoškovima. Logično je da mora da se plati. Sva je prilika da ti je poznanica sama odabrala da koristi dial-up, dok smo mi ovde na to, uglavnom, primorani.

Audiofreak kolikom brzinom ti skida paket 256/64.
Meni skida oko 23 kb/s kad sajtovi nisu preoptereceni,a recimo na dreniku zna da i skida 10 kb/s

pozdrav

Ako te zanimaju moji podeaci,meni skida oko 28-29, a ul. 15?? sto zanci da ej 256/128 :trust:

Pa dobro,meni skida izmedju 20-26, to je neki raspon valjda.Mada na nekim sajtovima kao sto je drenik.net skida sporije oko 10 kbps,To je valjda zato sto im je server prebukiran.

pozdrav

Treba da shvatite da sa ADSL-om brzina pocinje da zavisi od mnogo drugih faktora koji nisu samo vezani za kvalitet veze. Internet je veoma fluidna stvar.
Jedino pravo merilo brzine je da povucete nesto direktno sa servera provajdera kod koga ste.

To je tacno,meni bas ide sarenolika brzina skidanja...
Evo sad skidam neki fajl od 150 MB.Evo za 50 min skinuo mi je 67 MB.
Trenutna prosecna brzina je 24.5 kb/s. Ali cim krenem malo da surfujem ta brzina se spusti na 21 Kb/s.PA kad prestanem da surfujem onda se opet poveca na 25 Kb/s. I tako redom.Znaci kada samo surfujem i citam sajtove brzina mi se smanji, a kada prestanem da surfujem brzina mi se automatski povece.Ide CIK-CAK.

Da li neko ima slicnu situaciju kod sebe

pozdrav

Serbianboss je napisao(la):
Znaci kada samo surfujem i citam sajtove brzina mi se smanji, a kada prestanem da surfujem brzina mi se automatski povece.Ide CIK-CAK.

Da li neko ima slicnu situaciju kod sebe
Ovaaaj... jel ti to ozbiljno? :trust:
Mislim razmisli malo. Zar nije savrseno normalno da ti opadne brzina downloada dok surfujes, s obzirom da sve ide preko istog linka?

Znam,ali bas da opadne za 5 Kb/s mi je malo cudno.Ne idem na neke zahtevne sajtove pa da mi sad bas uspori.ALi valjda tako treba.Kad mi miruje skida mi 26-27 Kb/s.Cim odem na neki sajt smanji na 20 Kb/s.Al sad sta je tu je...
pozdrav

Serbianboss, smatraj to idealnim ako ti padne na 20kb....agarantovano ti se stranica otvara momentalno...
Kada bi prstupio nekoj stranici sa "gabaritnijim" sadrzajem, DL bi ti drasticno pao....dok ne ucita stranicu....ili bi podelio protok....

Tako je.Kad skidam samo fajl skida ga brzinom izmedju 26-27 Kb/s.A ako skidam neki fajl i surfujem netom automatski se smanji brzina na oko 20 Kb/s.

pozdrav

Da li neko ima iskustva sa PTT-om? Ja sam uplatio 12. marta i uključili su me
juče. 256/64 za 2.000,00. Download je bio minimum 27.7 kb. Ping do googla
je 52 ms. Centrala je 397x-xxx. :,,:

ma sbb je ciganska firma ... traze mi da platim prikljucak za kablovsku koji sam vec platio .. dobice k....

Evo i ja da se upišem, danas sam ga zaprimio :) deseti dan po uplati kod Sezama. Za sad sam zadovoljan. Centrala Konjarnik.

Nego, da li je iko sa centrale Bezanija, na kojoj se radi remont, dodaje trojka na broj i sl. dobio ADSL?
Pre koji dan mi je broj promenjen na 317... te me zanima da li je Telekom i nama udelio koji ADSL prikljucak?

Poz, hvala unapred.

Vrh Dno