Šta je novo?

Ko vec ima ADSL?

Da li ste dobili ADSL?

• Ukupno glasača
    200
Hocu Odma Ali Ne Mogu :(

Juce sam zvao telekom i rekose mi da moja centala SENJAK ATS
jos uvek nije osposobljena za ADSL! Rekose bice za mesec, dva?!!

Pitanje: Da li je neko vec sklopio ugovor sa YUBC-om ili samo oni povlasceni?
Zasto pitam zato sto su neke firme vec sklopile ugovor sa YUBC-om, a mi
obicni korisnici jos uvek cekamo :(
Koliko ja znam trenutno se kod njih namesta server (za ADSL),
pa bi valjda sve trebalo da krene od sledece srede.

HOCU ADSL ODMA!!! :crash: :crash: :crash:

Ja sam isto centrala na konjarniku br 347 ali jos uvek nista od adsl sutra ih zovem i definitivno im 'bem sve po spisku jer vec cekam od 25. !

legend je napisao(la):
ne dobiju bas svi sa sezama....ja potpisao i platio 22.01. i jos nista...centrala cukarica...imam utisak da neke centrale kod sezama koa sto su vozdovac i centar idu jako dobro (mislim na brzinu) dok ostale nista...
E legend gde se ti tacno nalazis? ja sam u filmskom gradu,e bem li ga koja je sad to centrala? br.2317-xxx

ja sam kod stankom centra, par ulica paralelno sa pozeskom...

legend je napisao(la):
ja sam kod stankom centra, par ulica paralelno sa pozeskom...
Komsija :)
Ja sam bas u Pozeskoj, na uglu raskrsnice iznad stankom centra.
Valjda ce nam se sreca osmehnuti za ADSL...

Aj neko ko ima adsl, i dva kompa da pomogne...
NA prvom kompu gde je pokrenut adls--sve je ok...XPSP2...
Malopre sam instalirao modem na drugi komp (Win2000ProfSPSP4) i sve je proteklo ok..Medjutim, pri pokushaju kacenja, dodje do dela kada proverava user/pass i nista...Stoji neko vreme, i onda izadje poruka "disconected bla bla"...Znaci, ne mogu da se nakacim....?
Neka ideja?

audiofreak je napisao(la):
@STORM:

Pinging 213.228.239.171 with 32 bytes of data:

Reply from 213.228.239.171: bytes=32 time=70ms TTL=52

Ping statistics for 213.228.239.171:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 70ms, Maximum = 70ms, Average = 70ms

Pinging 69.25.16.166 with 32 bytes of data:

Reply from 69.25.16.166: bytes=32 time=145ms TTL=47
Reply from 69.25.16.166: bytes=32 time=141ms TTL=47
Reply from 69.25.16.166: bytes=32 time=142ms TTL=47
Reply from 69.25.16.166: bytes=32 time=141ms TTL=47

Ping statistics for 69.25.16.166:
Minimum = 141ms, Maximum = 145ms, Average = 142ms
cekaj bre, sto toliko slab odziv?

Reply from 213.228.239.171: bytes=32 time=66ms TTL=52
Reply from 213.228.239.171: bytes=32 time=95ms TTL=52
Reply from 213.228.239.171: bytes=32 time=51ms TTL=52
Reply from 213.228.239.171: bytes=32 time=56ms TTL=52

nemoguce da je toliko lag na adslu

To sam i ja pomislio, jesi li siguran da ti "veza" nije bila opterecena sa necim u vreme pingovanja?

@samsung:
polako, prvo reci sta koristis od opreme za ADSL i kako su povezani racunari i sta si podesio od parametara za TCP/IP? Kakvo konektovanje, user/pass pominjes?

@deky:
Kao sto rekoh ping zavisi od servera koji pingujes. Ako je on opterecen u trenutku kad ga pingujes trebace mu vise vremena za reply.

Veza mi nije bila opterecena. Kad je opterecena to izgleda ovako:

Pinging 213.228.239.171 with 32 bytes of data:

Reply from 213.228.239.171: bytes=32 time=100ms TTL=52
Reply from 213.228.239.171: bytes=32 time=312ms TTL=52
Reply from 213.228.239.171: bytes=32 time=236ms TTL=52
Reply from 213.228.239.171: bytes=32 time=114ms TTL=52

Ping statistics for 213.228.239.171:
Minimum = 100ms, Maximum = 312ms, Average = 190ms

Naravno, zavisi i koliko si hopova udaljen od servera (sto manje to bolji ping), ali posto je admin na sezamu resio da blokira traceroute (pa cak i ping za neke servere ne radi) ne mogu vam reci koliko ima hopova izmedju. To vam je sto vam je. Moguca su podesavanja TCP/IP receive i send window-a tako da se latencija smanji ali tako se smanjuje i brzina transfera za download. Default u windows-u je za dobar download, a ne za brz ping.

@samsung:
polako, prvo reci sta koristis od opreme za ADSL i kako su povezani racunari i sta si podesio od parametara za TCP/IP? Kakvo konektovanje, user/pass pominjes?
"Oprema" je Sezamova....Nisam sherovao konekciju nego sam istako modem iz svog racunara i stavio ga na drugi i instalirao...Kako mislis kakvo konektovanje?
AccessRunerrADSL-na to konektovanje mislim...

samsung je napisao(la):
"Oprema" je Sezamova....Nisam sherovao konekciju nego sam istako modem iz svog racunara i stavio ga na drugi i instalirao...Kako mislis kakvo konektovanje?
AccessRunerrADSL-na to konektovanje mislim...

Izvini, ti verovatno imas usb modem a ja ethernet router pa za usb ne znam kako to ide. Ali ako radi na jednom, trebalo bi da radi i na drugom.

E ljudi kad pingujete AAO servere onda bar pingujte SRPSKI oficijalni 213.228.238.108 :)

Izvini, ti verovatno imas usb modem a ja ethernet router pa za usb ne znam kako to ide. Ali ako radi na jednom, trebalo bi da radi i na drugom.

Da, USB modem....
Pa trebalo bi..Nema logike da ne radi..?!
Jednostavno--user/pass mi ne prolazi...Veza je uspostavljena ali jednostavne me ne pusta na net...:(

samsung je napisao(la):
Jednostavno--user/pass mi ne prolazi...Veza je uspostavljena ali jednostavne me ne pusta na net...:(
meni je celo vece tako i sad sam na dialup-u :mad:
iz sezama rekose da ima neki problem i da se radi na popravci:smash:

gavra je napisao(la):

Ma nemam pojma...
Jedan komp `oce drugi nece...:(

gavra je napisao(la):
Isto, ali evo upravo je proradio (01.40). Pretpostavio sam da je do njih, jer prijavljuje pogresan user name/password, a sa tim se normalno "ulogujem" na svoj nalog (na www.sezampro.yu).

apolon je napisao(la):
Isto, ali evo upravo je proradio (01.40). Pretpostavio sam da je do njih, jer prijavljuje pogresan user name/password, a sa tim se normalno "ulogujem" na svoj nalog (na www.sezampro.yu).
stvarno proradilo :smoke:

Naravno, zavisi i koliko si hopova udaljen od servera (sto manje to bolji ping), ali posto je admin na sezamu resio da blokira traceroute (pa cak i ping za neke servere ne radi) ne mogu vam reci koliko ima hopova izmedju. To vam je sto vam je. Moguca su podesavanja TCP/IP receive i send window-a tako da se latencija smanji ali tako se smanjuje i brzina transfera za download. Default u windows-u je za dobar download, a ne za brz ping.
Sezam ne filterise saobracaj. Pretpostavljam da imas router verziju adsl modema od Sezama. Ako je tako idi na web konfigurator modema i pod 'firewall' stavkom dodaj novo pravilo pod 'Inbound Policy' koje je tipa 'allow any to any IP.....za ICMP protokol'. Onda udri submit (ne mora restart routera) i traceroute ce raditi + tebe ce neko moci da pinguje (ali ne brini samo ce to i moci). Obrati paznju da prvi hop nema nikad odziv, to je normalno u ovoj konfiguraciji...

Cheers,
Viktor...

Na Beote.yu je bio info da zbog Telekomovih radova na mrezi moze doci do problema....

Danas mi se javio prvi problem sa adsl-om...
Do 14h sam bio konektovan...Skinuo sam se i oko 14-45 hteo opet da se nakacim..Medjutim, cekalo me je iznenadjenje. Pri pokushaju kacenja, dobijao sam poruku da mi pass/user nisu validni :D Pokushao sam par puta ali jok..Nece..Posle 10-ak minuta zvanja Sezama (no stop zauzeto) dobio sam shoneta, objasnio mu o cemu se radi. Rece da je sinoc neko imao isti problem..To kao nije do njih nego do telekoma, gde je valjda neka skalamerija koja vrshi proveru user/pass...Rece da ce probati da ih dobije ( sto znaci, posto je subota, da ako ih ne dobije-ladicu se do ponedeljka )...Nakon tacno pola sata, user/pass mi je proshao....
Do ponedeljka necu da se skidam.. :D Sto je sigurno-sigurno je...

Pa što se skidaš nije mi jasno. Kad imaš ADSL mašina mora da radi non-stop, takvo je nepisano pravilo :d

variable je napisao(la):
Sezam ne filterise saobracaj. Pretpostavljam da imas router verziju adsl modema od Sezama. Ako je tako idi na web konfigurator modema i pod 'firewall' stavkom dodaj novo pravilo pod 'Inbound Policy' koje je tipa 'allow any to any IP.....za ICMP protokol'. Onda udri submit (ne mora restart routera) i traceroute ce raditi + tebe ce neko moci da pinguje (ali ne brini samo ce to i moci). Obrati paznju da prvi hop nema nikad odziv, to je normalno u ovoj konfiguraciji...

Cheers,
Viktor...

Bice da si u pravu, toga se nisam setio. Jedino sto mi nije jasno zasto su mi rekli da je to blokirano i zasto mi to nije radilo kad sam bio na dial-up vezi (samo Windows Firewall)? :trust:

Koji pametnjakovic je dodao opciju u poll i zasto je to uradjeno bez moje saglasnosti? Ako je neko hteo da zna bas taj podatak sto se nije setio pre mene pa napravio svoj poll? Mislim da ovakvo ponasanje zaista nema smisla bez obzira sto ga neko mozda smatra konstruktivnim. Necu uopste da diskutujem da li je ta opcija bila potrebna (a licno smatram da nije bila neophodna), jedina stvar koja je bitna je da to vise nije moj poll, onakav kakvog sam ga ja osmislio pa bila moja zamisao losa ili dobra. Sutra mozda ja necu ni imati pristup forumu, ni moji postovi, ni linkovi, ni slike nece biti moji i niko to nece znati, itd (banalizujem da bi lakse razumeli na sta mislim). Ovo je skolski primer zloupotrebe polozaja.

voyager je napisao(la):
Pa što se skidaš nije mi jasno. Kad imaš ADSL mašina mora da radi non-stop, takvo je nepisano pravilo :d

Ma naravno...al morao sam off... :D
Ma sta se ja tebi uopste pravdam.. :smash: :D
;)

Ja sam dodao i pazi "bez tvoje saglasnosti" ? Ahahaa...
Svakodnevno me impresioniras :)

Ukratno, forum je tu za svakoga, svaciji i niciji, a moderator da ispravi greske ukoliko ih ima.
U ovom slucaju, unapredio sam poll tako da potpuniji i precizniji.

Btw. nema zalbi ovde, pravac Benchmark soba ako imas neki problem ili pisi PM Administratoru.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
@ Razorman & Sylvester

Evo vesti sa Konjarnika + Beotel + 347... :D Bili su mi bas sinoc ljudi iz Beotela i instalirali usb modem... Ali nije mi jos pusten adsl signal iz centrale, pa kako kazu trebalo bi da bude od ponedeljka/utorka - nadam se (kako su mi rekli, nekim ljudima koji su na istom spisku za aktivaciju adsl-a na konjarnickoj centrali je valjda juce ili prekjuce vec pusten signal)

Dakle momci, ocekujte i vi ekipu Beotela na kucnom pragu uskoro :D a nije da nisu revnosni - evo kod mene su bili oko 20h. Jedva cekam da vidim kako sve to funkcionise "uzivo"

Poslednja izmena:
GSM je napisao(la):
Jedva cekam da vidim kako sve to funkcionise "uzivo"
Lepo i brzoooo ali zna da se zakucava s vremena na vreme. ,)

Vrh Dno