Šta je novo?

Ko vec ima ADSL?

Da li ste dobili ADSL?

• Ukupno glasača
    200

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Ja sam dobio danas pa rekoh da napravimo malu anketu da vidimo koliko ljudi je vec dobilo i koliko ih je zainteresovano.

I kako izgleda? Koju si tarifu uzeo i koliko te to košta?
pozdrav. :wave:

Moorhuhn je napisao(la):
I kako izgleda? Koju si tarifu uzeo i koliko te to košta?
pozdrav. :wave:

Izgleda strava u odnosu na dial-up koji sam godinama koristio. A i telefon je slobodan...

Uzeo sam 256/64 flat za 2,199 din mesecno kod Sezama. Setup je bio besplatan jer sam se prijavio medju prvima.

Po mojoj racunici to je i usteda. Ja sam uzimao flat za dial-up (750 din) i imao jos minimum 1100 din na racunu za telefon na Internet impulse (gledao sam listing) tako da za priblizno iste pare imam 5x brzu vezu i slobodan telefon.

audiofreak je napisao(la):
Ja sam dobio danas ...
Kazi mi molim te koja je tacna oznaka modema, da bih video za freebsd/linux drajvere.....

Viktor...

Izgleda strava u odnosu na dial-up koji sam godinama koristio. A i telefon je slobodan...

Uzeo sam 256/64 flat za 2,199 din mesecno kod Sezama. Setup je bio besplatan jer sam se prijavio medju prvima.

Po mojoj racunici to je i usteda. Ja sam uzimao flat za dial-up (750 din) i imao jos minimum 1100 din na racunu za telefon na Internet impulse (gledao sam listing) tako da za priblizno iste pare imam 5x brzu vezu i slobodan telefon.

Ajd zivota ti kazi mi, dali ti radi p2p? I koliki ti je transfer? Jesi li zadovoljan? Posto sam i ja uplatio isti paket juce pa me interesuju tvoji utisci..... ;)

hmm mislim da je na proslom topicu rekao da mu dl ide konstantno 28kb/s i da radi p2p..

Radi p2p opusteno.
Drajveri za Linux za USB modem bi trebali biti u novijem kernelu (tako su mi rekli).
Inace ja sam doplatio za Ethernet router pa mi drajveri ne trebaju a na njemu nema oznake proizvodjaca ni modela -- jedino znam da je Conexant.

Inace ja sam doplatio za Ethernet router...
Pretpostavljam da je doplata iznosila 1200din?

Poz,
Viktor

Hoci i ja

E, i ja hocu ADSL ali nisam ni platio a ne znam da li imam tehnicku podrsku?
Moj provajder YUBC za sada ima reklamu ali ne nudi konkretno nista.
Rekli su mi da im se obratim ovih dana.

HOCU ADSL ODMA !!!

audiofreak, pinguj neke servere tipa
www.google.com
cs.tehnicom.net
(i neki server na sezamu)
pa postuj rezultate da vidimo kako radi

@Viktor:
Jeste, kako znas?
Pominjao je neko vec na forumu....

BR,
Viktor

Smith je napisao(la):
audiofreak, pinguj neke servere tipa
www.google.com
cs.tehnicom.net
(i neki server na sezamu)
pa postuj rezultate da vidimo kako radi

Prvo da napomenem da mi eMule trenutno trosi 16 KB/sec download i 4 KB/sec upload tako da bi rezultati verovatno bili bolji kad bi linija bila "prazna".

Pinging cs.tehnicom.net [62.193.128.126] with 32 bytes of data:

Reply from 62.193.128.126: bytes=32 time=140ms TTL=56
Reply from 62.193.128.126: bytes=32 time=42ms TTL=56
Reply from 62.193.128.126: bytes=32 time=52ms TTL=56
Reply from 62.193.128.126: bytes=32 time=246ms TTL=56

Ping statistics for 62.193.128.126:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 42ms, Maximum = 246ms, Average = 120ms

Pinging www.google.akadns.net [66.102.9.99] with 32 bytes of data:

Reply from 66.102.9.99: bytes=32 time=194ms TTL=230
Reply from 66.102.9.99: bytes=32 time=102ms TTL=230
Reply from 66.102.9.99: bytes=32 time=229ms TTL=230
Reply from 66.102.9.99: bytes=32 time=335ms TTL=230

Ping statistics for 66.102.9.99:
Minimum = 102ms, Maximum = 335ms, Average = 215ms

Pinging www.sezampro.yu [194.106.188.5] with 32 bytes of data:

Reply from 194.106.188.5: bytes=32 time=24ms TTL=126
Reply from 194.106.188.5: bytes=32 time=96ms TTL=126
Reply from 194.106.188.5: bytes=32 time=30ms TTL=126
Reply from 194.106.188.5: bytes=32 time=34ms TTL=126

Ping statistics for 194.106.188.5:
Minimum = 24ms, Maximum = 96ms, Average = 46ms

Da moraces na "praznu" liniju da bi se videli pravi i upotrebljivi rezultati

I ja sam potpisao ugovor sa sezamom istog dana kao i ti i tražio isti paket ali
realizacija ide nesto traljavo.
BUAAAAAAAAA!!! OCU I JA ADSLLLLLL!!!!!
Inace thanks za informaciju od doplati za Ethernet modem.
To je TACNO ono sto sam u startu i zeleo.
Nek ti je sa srecom kume, nadam se da cu ti se za koji dan pridruziti.
:wave:

Naravno da hoces, samo strpljenja.

Sto se tice pinga, probacu kasnije kad mula odradi svoje :D

Ojha...Evo i ja da se uclanim u klub sretnika..:)
Prvi utisci su i vishe nego zadovoljavajuci...
Sve leti, pichi kao ludo.. Cisto radi neke prve provere, skinuo sam neki file od 3.5MB za 1:56 sekundi....sa 24.4 kbs...Surf pri skidanju mi nije ni malo usporavao..Za isti file preko telefona mi je "nekad" :D trebalo i po vishe od pola sata, a pri tome surf skoro nije bio moguc..DC++ cu probati kasnije, pa cu javiti utiske...
Sto rece AF- Uzeo sam 256 flat paket..."Nekad" :D sam koristio flat+ telefonski racun= 2500 + - neki dinar ....Tako da mi odprilike dodje na isto samo bolje Y puta...
Tek je pocelo, videcemo kako ce se ubuduce pokazati kad se vishe korisnika nakaci....

moze li neko da mi kaze koja je konkretna prednost u doplati za Ethernet modem.Sta time dobijam.

Dobijas hardverski firewall i mogucnost da povezes vise racunara. Ukoliko ne koristis ili ne nameravas da koristis Linux to ti bas i nije neophodno.

E samzunze cestitam e sad sta me interesuje dc++ i koji je tvoj provajder, centrala i koliko si udaljen od centrale fizicki .

udaljenost od centrale se ne moze tek tako izmeriti, racuna se duzina kablova (vazdusnom linijom ili kroz kanale), a ne vazdusna linija izmedju tebe i centrale u PlanuPlus.

Ma naravno znam to ali mozda otprilike moze da oceni posto je kod mene izmedju 5i6 km tako da.....?

Jel zna neko ima li na mirijevu uslova za uvodjenje ADSL-a. Centrala 3434-***.
Od poste sam mozda 3km max, a nemam dvojnike ni PCM, digitalna centrala, naravno.

Uslovi za adsl u mirijevu su zadovoljeni, bar za pocetni 3429.

Pozdrav

Dobijas hardverski firewall i mogucnost da povezes vise racunara. Ukoliko ne koristis ili ne nameravas da koristis Linux to ti bas i nije neophodno.

Hocesh da kazes da sherovanje interneta nece biti moguce sa usb modemom? Kako to moze? Dajte, nemojte me zezati:) Pa jedan komp mora da mi bude za download dok se petljam na drugom...

Nisam rekao da ne moze sa USB da se deli konekcija na dva racunara. Dovoljno je da imaju oba mreznu kartu i da na onom kome je USB modem ukljucis ICF/ICS (Internet Firewall / Internet Connection Sharing).

Danas uplatio ADSL, pa me zanima koliko je vremenski prošlo od kada ste uplatili i potpisali ugovor do realizacije celog posla. Inače, na staroj Karaburmi u novoj zgradi :) :) do pre dve godine nisam mogao da dobijem ni fixni telefon, onda su mi uveli fixni a oni momci monteri behu veoma dobri jer sam tel. dobio na dan rođendana i ne prikače me na PCM nego me zamene sa komšijom. I eto ti šanse za ADSL, ko bi rek'o ... Malo je off topic ali eto pitanje postoji: Vremenski period od plaćanja do realizacije. Hvala

@fanatic:
14.1. Sezam poslao zahtev Telekomu
21.1. Telekom rekao moze
25.1. Placen paket
31.1. Pusten Internet

@Smith:
Sta hoces da pingujem?

Vrh Dno