Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

За шта си узео авр? Филмове и/или музику?

Za muziku ga ne treba koristiti u ovoj konfiguraciji zvučnika, za surround materijal je 3.0 bolje od 2.0

Ок, предњи деф не праве позорницу тим положајем. Центар може итекако да помогне уз наменски канал вишеканалног материјала. Данас сваки филм и серија имају атмос звук. Оно што требаш одрадити јеси суроунд звучници. Праву промену ћеш тек ту доживети. Немаш суб(ове)?

Stigao iz Kine klon Musical Fidelity A1.
Nisam ga još testirao. Nemam sa čime. Nosim ga u Srbiju kući

Prilozi

• IMG20250927092101.jpg
    IMG20250927092101.jpg
    167.3 KB · Pregleda: 47
  • IMG20250927092101.jpg
    IMG20250927092101.jpg
    167.3 KB · Pregleda: 60
Finalni setup trenutno, dok ne bude prilike za sledeći nivo, što neće skoro.
1000020872.jpg
Stereo:
Wiim Pro - Fosi ZD3 (sa Ipower 2 i Lusya opamp) - Onkyo A9130 - Kef Q350 - Qed svi kablovi - handmade stalci punjeni i plastificirani (oko 20kg komad).
Za ovaj setup sam napravio 2 pozicije, prva gde su "parkirani" a druga 80cm u prostor od zadnjeg zida za slušanje i spajkovi "integrisani" u pod, probao sam i više vrsta točkića i nije išlo, ovako "samo škljocne" u obe lokacije i to je to.
1000020874.jpg
1000020873.jpg
1000020670.jpg
Za filmove:
Zidoo Z9X - Denon S650H - Wharfedare WH-D2 5.1 set (sub radi i sa Onkyom kada se sluša muzika) - LG B4 - kablovi Oehlbach.

Respect za integraciju sa parketom, ali cu morati malo da ti pokvarim sneska. Idealna pozicija za jedne zvucnike, nije nikako za druge. Jos gore - bilo koja izmena u lancu moze vrlo lako da zahteva drugu poziciju zvucnika. To moze biti i zamena neceg trivijalnog poput kabla - koji pomera balans zvuka.

@Delija Pretpostavio sam, na moju sreću, u toj prostoriji nema promena do daljnjeg, samo da ne "rikne" nešto 🤣

Soundkare Superspikes су решење за паркет и померање.

@gvlada Znam, pisano na hifiles-u, ali nisam uspeo da naletim kod nas i nabavim a imao sam viška podloga, spajkova i vremena. 😁

@vladimirperic Bio Rega planar u prethodnom prostoru, nije se slušao i otišao na doboš, ali vratiće se, nekada 😁

Imas i kod Mladje u Vox-u za koji dinar vise.

Nisam znao da Kanibal ima to u ponudi, nije tada bilo, a ni sada nema na Guglu pod pojmom "soundcare superspikes", čak ni na drugoj strani ne izađe Kanibal, takođe ih nema na KP. Hvala na linku, ako nekad zatreba ubuduće da znam gde se može nabaviti.
Претрага гугл, резултати за Србију, први вокс, други канибал. Готово сад...

Nazad
Vrh Dno