Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

Pa meni nisu legle, ali kazem da je vise stvar ukusa i vrste muzike, a slusao sam ih posle ovih zivotinja, sto stvara dodatni los efekat.
Sto se tice tuh Cantona slusao sam ih dosta davno. Klasicne Canton kutije, vrlo dobre i zahvalne. Ako ih razmatras za kupovinu pitanje je samo cene, jer ili ih precene ili podcene. U rangu od oko 120e (+-20e) dobar izbor.
Nemam pojma sa CIME si ih susao , no nebitno , tvrdnja da im fali bas definitivno govori da kod tebe nesto nije u redu... tako da ostatak utiska necu da sumiram... btw lep je taj EXPO

Jel slusao neko ove zvucnike? Canton Karat 40
08640949d8d91305.jpg
http://www.hi-files.com/forum/index...arat-40/page__pid__346776__st__20#entry346776 ovde imas detaljno

Pa cena od 240e je po meni malo nerealna. Pa koliko vredi onda moj Canton CT 1000, koji su ipak daleko bolje kutije (realno cenovno duplo skuplje)? I dalje mislim da je preko 150e za njih preterivanje.

Pa cena od 240e je po meni malo nerealna. Pa koliko vredi onda moj Canton CT 1000, koji su ipak daleko bolje kutije (realno cenovno duplo skuplje)? I dalje mislim da je preko 150e za njih preterivanje.
Koji ct1000 mk1 ili 2 , i dali je to cuveni crni pa da odgovorim poz

Cena je nenormalna. Pre 2-3 meseca sam Canton CT-1000 platio 200e, u ODLICNOM stanju, maltene savrsenom. Ne bih dao vise (doduse, ne bih ni kupio canton, naporan mi je) od 120-130e ukoliko su u apsolutno perfektnom stanju.

Za 250e imas JBL L80T na oglasu, ta kutija je kostala 2800dm i zvucno je bar 2 klase iznad tih cantona. Pravi veliki studio monitor, prijatan, nije naporan, a moze da udari ako treba.

nekada nije bas najsrecnije davati zakljucke, ako
1 nemate adekvatnu sobu
2 nemate adekvatnu amplifikaciju

poz , inace radi i jbl sasvim fino al je skroz druga koncepcija zvuka, btw cena nije nikakav garant kad se predje magicn acifra od 1500 nekadasnjih jedinica i cesto su "manji" "slabiji" modeli adekvatnije podeseni sa nase prosecne sobice ,,,,

Znam da nisu crni, ali zar je problem da postanu. :) Mislim da su kao model sa slike, ali i to nisam siguran, jer sam imao i one gde su paralelno srednji i visoki:
http://www.hifi-wiki.de/index.php/Canton_CT_1000
Ako te intersuje mogu da pogledam pa da ti javim.
Zhule te sto si pazario su ispod cene bar 50e, jer je za njih realna 300e (verovatno si ih zato i uzeo). Ne znam kako ne mozes da uklopis kablove i amp sa Cantonom da ti odgovara zvuk? Ti zvucnici su bas odlicni u toj klasi.

Poslednja izmena:
Uzeo sam Cantona zato sto za te pare tesko da sam mogao da nadjem 12" u kompresiji, uz to kutija je kostala 2000dm. E sad, cuo, video, nije mi se svidelo i to je to. Na kraju sam ih brze bolje prodao. Probao sam ih i na tamnim pojacalima, na ovakvim, onakvim, jednostavno, Canton mi je naporan i to je stvar ukusa. L80T je, iako tamniji, daleko detaljniji i prijatniji. Vise mi se uklapa u "hi-fi" nego ti Cantoni. I sami nemci ih zovu "ciki-ciki-bum", bas zbog naglasenih visokih i masnog bassa.

O realnim cenama necu da pricam, ljudi su poludeli, kako prolazi vreme sve vise pumpaju cene. Imao sam fantasticnog fostexa za 250e od preprodavca pre godinu dana, sad ne mogu da nadjem nista slicno ni za 400e. L50 sam prodao preprodavcu-prevarantu sa hi-fi foruma za 220e, koji je kukao kako ce da ih koristi za sekundarni sistem da bi posle lagao narod kako je "vesanje menjano u ovlascenom servisu JBLa" i uvalio ih za 320e. Prodao mu Technics SU-VX800 za 130, on trazi 190. Eeej, ludilo.

Ja mogu da platim ono sto volim, ali necu ni da ispadnem ovca.

Pre 6-7 god. komsija preprodavac je prodao HPM-100 za 200e. L100 za iste pare. JBL L50 je isao za 150e.

Sad? Podivljali svi. To nista ne vredi toliko koliko ljudi traze. Realna cena ne postoji, samo trziste i ponuda/potraznja. Zato ja ne bih dao moje L50 ispod 300e, bas zato sto su svi ludi :)

EDIT: Gedzo, ja od kad sam se uhvatio za JBL, sve drugo mi smeta. Sta cu, JBLititis, mozda sam nekad nerealan :)

Poslednja izmena:
sta koliko vredi je voma relativno , a mnogo zavisi i od stanja polovne opreme ,da ne pominjem intervencije i njihov kavalitet sobzirom na starost, inace neki mnogo brzo opljuju uredjaje a probaju ih sa dva tri neadekvatna ampa , sto je velika greska.. poz i uzivajte u muzici....

Cinjenica, ja sam zato dosta rezervisan sa komentarima u detalje i ne trudim se da objasnjavam. Za odredjivanje kvaliteta treba dosta vremena i cesto to raditi da bi bili u "formi". Nekada detalja ne mogu ni da se setim, vec samo dobro pamtim generalnu ocenu.

ne znam kako 3010s2 zvuci, al ako zvuci bolje od moga onda zvuci vrhunski ;)
a i treba da zvuci bolje skuplji je preko 500e.
Surfer menja 10 pojacala godisnje koliko sam video a i isto toliko zvucnika.
Prodace to sigurno povoljno, gde je bio pre mesec dana:S: kada sam kupovao 2010s2

ti samo za tu razliku (500e) kao pravi poznavalac polovnih komponenti :d
sigurno mozes da uzmes 2-3 bolja pojacala i 2-3 para extra zvucnika starih cirka tridesetak godina ko novi 10/10 nikada popravljana:wave:
sve u kompletu nemacke DI BESTE, koji ce nesumnjivo zvucati bolje ;)

Pozdrav sve najbolje :wave:

edit. kada smo vec kod toga jel imas neku tuner dobar polovan do 50e sardsom da mi preporucis?

Poslednja izmena:
ti samo za tu razliku (500e) kao pravi poznavalac polovnih komponenti :d
sigurno mozes da uzmes 2-3 bolja pojacala i 2-3 para extra zvucnika starih cirka tridesetak godina ko novi 10/10 nikada popravljana:wave: sve u kompletu nemacke DI BESTE, koji ce ne sumnjivo zvucati bolje ;)

Pozdrav sve najbolje :wave:

Neko voli novo i estetiku i ja to postujem , da ce da zvuci bolj e, hmm ne bas lako, i ne bas za tako malu cifru , mada sigurno je da ce ispasti par puta jeftinije , poz i uzivaj u zvuku "koji se TEBI svidja" a ne u onom za koji "si cuo da je bolji" poz , ps a i bolje da g a"ne gasis" mnogo lepse zvuci posle pola sata...

Poslednja izmena:
"suskanje celofana" je cudo :) Neko je moj post vesto preneo na hi-fi forume, ala su napravili online specijalnu olimpijadu tamo :d
"Da li Zhule ima L80T ili nema? Da li je iz Beograda ili Sremske Mitrovice?" - the truth is out there!

Inace, novo/staro od hi-fi opreme je midi cd plejer Grundig CD 5200. Svira bolje od Denon DCD-910. Mali, ruzan i tezak, dere ga uzduz i popreko :) A iskopao sam ga iz ostave :)

tda1540 uvek ume da iznenadi... taj denon zna da vristi...

Ne 910-ka koliko 625, onaj vristucka :) Grundig ima tda 1543 i cdm-4/19. Cita sve moguce i nemoguce.

Izvinjavam se za off. Da li bi neko mogao da mi da neki dobar tutorijal za sklapanje hi fi sistema. I neki sajt gde bih mogao da procitam neke osnove, npr frekvenca,impedajsa,itd... Hvala!

Ne 910-ka koliko 625, onaj vristucka :) Grundig ima tda 1543 i cdm-4/19. Cita sve moguce i nemoguce.
dok se ne prcne posle prede ko englez samo brze , te matore sprave iako muljaju itekako imaju dusu...

Izvinjavam se za off. Da li bi neko mogao da mi da neki dobar tutorijal za sklapanje hi fi sistema. I neki sajt gde bih mogao da procitam neke osnove, npr frekvenca,impedajsa,itd... Hvala!

Lakse ces zavrsiti pravni fakultet. :)
Salu na stranu, tesko da imas pravila po kojima funkcionise ova oblast zbog ne definisanih stvari kao sto su ukusi, afiniteti i sl. Mislim da nema oblasti gde ima vise mimoilazenja u teznji ka idealnom. Univerzalni tutorijal ne postoji. Ako zelis nesto da pazaris nadji nekoga u koga imas poverenja, a ima dovoljno znanja i pameti da proceni sta ces uzeti za predvidjeni novcani fond.

Poslednja izmena:
Evo sta ja imam of HI-FI komponenti:

CD: Universum CD-155
Ekvilajzer: Universum EQ-155
Deck: Universum C-155
Pojačalo: Universum V-155
Zvučnici: EI Niš Audio Akustika (ne sećam se oznake) 75W

Slike su lose, ali bolje nemam. :)

dsc02209y.jpg
dsc02216z.jpg
dsc02212k.jpg

Dodat i Tuner: Universum T-155, sada imam ceo komplet. :) Zaboravih da kazem da imam i daljinski za ceo sistem.

Jedno pitanje: Na pojacalu mi ne pise kolike je snage, vec pise da je ulazna snaga 380W. Moze li mi neko reci koliko je to izlazne snage? Ima 4 izlaza.

Trebalo bi da pise 360W i takvo stereo pojacalo bi trebalo da ima 2x120W RMSa na 8ohma (+-15W u zavisnosti od iskoriscenosti) muzicke snage na izlazu. Ali sumnjam u karakteristike i kvalitet (iskoriscena snaga) ovog pojacala, jer u takvom slucaju bi ispravljacka jedinica trebala da bude teza od celog tvog pojacala. Mislim da to pojacalo ima oko 2x70W na izlazu, onako odokativno.

E, moguce je da pise 360W, znam da je tako nesto. Ovo sam po secanju rekao 380W.

A zasto sumnjas? Jel nije dobar kvalitet Universuma ili? Ne razumem se u to, zato pitam. Ovako jeste prilicno tesko, odokativno oko 7-8KG.

Ukolik imas klasican transformator a ne torusni, treba tu mnogo vise kilograma za 70w ;) Moj Dual od 80w sin po FTCu ima preko 12kg a pride ima i torusni trafo, a onkyo integra ima zdravih 16.7kg i 115w sin@8 ohm.

Izlazna snaga cesto nema nikakve veze sa onim sto pise pozadi. Na pojacalu od 2x160w (Kenwood KA-1100D) pise 265w a Technicsi i Pioneeri sa nekih 2x40w cesto imaju "500w-600w" potrosnju.

Reci koji je model pojacala pa cemo da vidimo sta kaze user manual :)

Ne znam koji je transformator u pitanju, nisam ga otvarao. Ja sam lupio tezinu, stvarno ne znam. :)

Model sam napisao gore - Universum V-155, na slici je prvi odozdo.

E, evo ovde ima boljih slika. I bas su iz bliza prikazane specifikacije sto se nalaze nazad: LINK

Poslednja izmena:
Po svemu sudeci, u tom pojacalu se nalazi STK integralno kolo u izlazu (STK 4192II)
AF Power Amplifier (Split Power Supply) (50W + 50W min, THD = 0.4%), 50W i to prilicno "prljavih", 0.4% thd je podosta.

EDIT: nema 4 izlaza, to su samo 2x4 konektora. kada stavis da rade oba para, on ih prosto veze paralelno. U stvari, retka su pojacala koja imaju 4 izlaza za zvucnike, tzv. kvadrofonija, standard koji nije uspeo...

Poslednja izmena:
To si video u onoj temi na ES forumu. ;) Ne znam koliko je to istina.

Moguce je, stvarno ne znam. Ja koristim sa dva zvucnika i to je to. :)

U svakom slucaju, hvala. Meni to nije puno bitno. :)

Poslednja izmena:
Ukolik imas klasican transformator a ne torusni, treba tu mnogo vise kilograma za 70w ;) Moj Dual od 80w sin po FTCu ima preko 12kg a pride ima i torusni trafo, a onkyo integra ima zdravih 16.7kg i 115w sin@8 ohm.

Izlazna snaga cesto nema nikakve veze sa onim sto pise pozadi. Na pojacalu od 2x160w (Kenwood KA-1100D) pise 265w a Technicsi i Pioneeri sa nekih 2x40w cesto imaju "500w-600w" potrosnju.

Reci koji je model pojacala pa cemo da vidimo sta kaze user manual :)

Pa ako mislis na potrosnju naizmenicne struje, kao sto je bio primer kod Univerzuma, nesto tu nije dobro kod tvog pojacala. Tvoje pojacalo ima potrosnju od 410W, sto je lepo i deklarisano na americkim i japanskim modelima, a i onda se uklapa sa izlaznom snagom od deklarisanih 150W "cistih" po kanalu (tj vecom pri manjim omazama). Ne moze da se iz 260W na ulazu dobije 300W na izlazu. :)
Sto se tice univerzuma, tu se slazemo.

JBL cestitam ti situaciju :) svaka cast na prinovama

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno