Uzeo sam Cantona zato sto za te pare tesko da sam mogao da nadjem 12" u kompresiji, uz to kutija je kostala 2000dm. E sad, cuo, video, nije mi se svidelo i to je to. Na kraju sam ih brze bolje prodao. Probao sam ih i na tamnim pojacalima, na ovakvim, onakvim, jednostavno, Canton mi je naporan i to je stvar ukusa. L80T je, iako tamniji, daleko detaljniji i prijatniji. Vise mi se uklapa u "hi-fi" nego ti Cantoni. I sami nemci ih zovu "ciki-ciki-bum", bas zbog naglasenih visokih i masnog bassa.
O realnim cenama necu da pricam, ljudi su poludeli, kako prolazi vreme sve vise pumpaju cene. Imao sam fantasticnog fostexa za 250e od preprodavca pre godinu dana, sad ne mogu da nadjem nista slicno ni za 400e. L50 sam prodao preprodavcu-prevarantu sa hi-fi foruma za 220e, koji je kukao kako ce da ih koristi za sekundarni sistem da bi posle lagao narod kako je "vesanje menjano u ovlascenom servisu JBLa" i uvalio ih za 320e. Prodao mu Technics SU-VX800 za 130, on trazi 190. Eeej, ludilo.
Ja mogu da platim ono sto volim, ali necu ni da ispadnem ovca.
Pre 6-7 god. komsija preprodavac je prodao HPM-100 za 200e. L100 za iste pare. JBL L50 je isao za 150e.
Sad? Podivljali svi. To nista ne vredi toliko koliko ljudi traze. Realna cena ne postoji, samo trziste i ponuda/potraznja. Zato ja ne bih dao moje L50 ispod 300e, bas zato sto su svi ludi
EDIT: Gedzo, ja od kad sam se uhvatio za JBL, sve drugo mi smeta. Sta cu, JBLititis, mozda sam nekad nerealan