Šta je novo?

Ko se seca Micropolisa?

magick

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.01.2001
Poena
770
Zanima me šta mislite o Micropolis diskovima. Ukazala mi se prilika da kupim jedan njihov SCSI disk od 4.55GB pa me zanima kakva je to investicija. Radi se o Tomahawk seriji koja je rađena za Compaq. Disk je navodno malo radio ( čini mi se da to nije daleko od istine ) i mogu ga imati za 90DM. Šta mislite o toj investiciji?

Micropolis je pravio odlicne diskove.

E sad, koliko to tamo vredi, zavisi od ponude na yu trzistu - ako tebi takav disk radi posao za koji se isplati dati 90 dm ... onda da. Mislim, i na najjeftinijem trzistu (citaj: "eBay") dobar scsi (uw) disk kapaciteta 4.3-4.55GB kosta 35-40 €, tako da mu ovaj cenom ne bezi mnogo. Ali za konkretnu isplativost kod nas bolje neka neko drugi kaze koju.

Koliko se ja secam, imali su najbolje "A/V" diskove recimo, 1995. godine, i koliko znam, tada su jedini imali i IDE model A/V diska! Secam se i cene, bio sam tada u Americi, bilo je oko 550 dolara za 1.7GB IDE, sto je u ono vreme bilo cudo od kapaciteta, a odnos marka-dolar bese tada 1.45DM za dolar...

SCSI su im bili vodeci u to vreme, ovaj tvoj je noviji, recimo '97/98.

Pozdrav!

Ovaj disk nije iz te zlatne A/V serije, verovatno ima samo 512KB keša, ali ipak .... Nabavio sam jedan dobar SCSI kontroler pa reko da ga uposlim sa nečim, a 4.nešto GB bi mi taman leglo za sistem i aplikacije. Čisto me je zanimalo šta se zna o tim diskovima, pošto ipak kupujem polovnu robu, da ne bude nešto ala 75GXP. :(

Pribojavam se polovnih hard diskova, ali računam ipak je to SCSI a i to mu je prvi vlasnik ( kaže da nije nešto mnogo radio ). Ništa, uzeću ga pa šta mi Bog da. Hvala vam.

student je napisao(la):
Nije valjda da se desilo nesto IBM-u?
Tvom, odnosno mom, naravno nije nego kažem to onako - više figurativno. Pazi kada sam to spomenuo kao kuriozitet, naravno šaljivo, u replay-u na tvoj poslednji post u Benchmark sobi, ali nisam uspeo da ga postujem jer je thread misteriozno nestao.

Šljaka(ju) IBM(-ovi) ko lud(i), nego ćuti da ga (ih) ne ureknemo. ;)

Ja sam sve ubedjeniji da je to sa IBM-ovim diskovima najobicniji hoax. Znam dosta ljudi koji imaju i 75gxp i 60gxp (ukljucujuci i mene), i nikad nikakvih problema imali nisu. Inside informacija iz IBM-a kaze da Hitachi kupuje storage division IBM-a, pa me ne bi cudilo da je taj hoax pusten par meseci ranije ne bi li maksimalno oborili cenu pre takeover-a. Da ne tupim sad, raspitajte se naokolo da li je ikome crkao neki IBM disk iz ovih "prokazanih" serija...

Ashley je napisao(la):
Ja sam sve ubedjeniji da je to sa IBM-ovim diskovima najobicniji hoax. Znam dosta ljudi koji imaju i 75gxp i 60gxp (ukljucujuci i mene), i nikad nikakvih problema imali nisu. Inside informacija iz IBM-a kaze da Hitachi kupuje storage division IBM-a, pa me ne bi cudilo da je taj hoax pusten par meseci ranije ne bi li maksimalno oborili cenu pre takeover-a. Da ne tupim sad, raspitajte se naokolo da li je ikome crkao neki IBM disk iz ovih "prokazanih" serija...
Ne bih rekao da je hoax, pošto ih je stvarno mnogo pocrkavalo, mada nije ne moguće da je stvar malo napumpana. Što se tiče izvora, bilo je i ovde na forumu nekoliko ljudi kojima je knorio 75GXP. Meni za sada rade O.K. i nadam se da će tako i da ostane. Nemam pojma, možda stvarno ima nekakve veze sa hlađenjem pošto su moji aktivno hlađeni od prvog dana.

Cuo sam i ja za par ljudi koji su zaradili sidu, pa zive vec petu godinu k'o da im nije nista - da nije i ta sida hoax ? :D

Elem, u slucaju moje firme, 22 komada GXP75 za manje od 4 meseca. Razliciti kapaciteti, par njih dvaput menjani. Imamo ugovor direktno sa IBMom o snabdevanju firme i velika vecina diskova je bila vec upakovana i IBM NetVista masinama - dakle, nista "sedma ruka dilera, pa ko zna kako je transportovano, pa ...". Zadnja dva diska je tip iz IBMa na moje oci zamenio Seageteom :D

Sa GXP60 vec bolja situacija - od cele zbirke, samo je jedan odleprsao, sto je vec mnogo bolje.

silverglider je napisao(la):
Cuo sam i ja za par ljudi koji su zaradili sidu, pa zive vec petu godinu k'o da im nije nista - da nije i ta sida hoax ? :D

Elem, u slucaju moje firme, 22 komada GXP75 za manje od 4 meseca. Razliciti kapaciteti, par njih dvaput menjani. Imamo ugovor direktno sa IBMom o snabdevanju firme i velika vecina diskova je bila vec upakovana i IBM NetVista masinama - dakle, nista "sedma ruka dilera, pa ko zna kako je transportovano, pa ...". Zadnja dva diska je tip iz IBMa na moje oci zamenio Seageteom :D

Sa GXP60 vec bolja situacija - od cele zbirke, samo je jedan odleprsao, sto je vec mnogo bolje.

bre ja taj disk imam vec skoro 8 meseci i nikad mi nije pravio probleme, sto ne mora da znaci da nece, ali se nadam da nece:)

BeastMaster je napisao(la):
bre ja taj disk imam vec skoro 8 meseci i nikad mi nije pravio probleme, sto ne mora da znaci da nece, ali se nadam da nece:)

Uuuu, nije valjda da ti 8 meseci radi bez problema ?!?!? (nenaglaseni sarkazam ;)). Sto, bre, posmatrate to crno-belo ? Ta serija ima jedan od najdebljih procenata otkazivanja, ali to ne znaci da svaki primerak mora da crkne u najskorijem mogucem roku. Hvala Bogu da ce biti ljudi kojima ce njihov primerak raditi godinama i godinama bez ikakvog problema, ali ovde govorimo o procentu. Naravno da svako od nas vise voli da ne mora da se moli Bogu da ga procenat ne uk*nja prilikom kupovine, nego da ne razmislja.

Osim toga, ti DTLA diskovi nisu pravili probleme, nego jedan jedini - otkazali su :D
Dakle, desi se samo jednim i, pazi pokvarenosti, bez ikakve najave.

Nazad
Vrh Dno