Šta je novo?

Ko proizvodi Xwave uredjaje?

Picard

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
309
Zna li neko ko je proizvodjac Xwave DVD playera?

Razmisljam da kupim jedan DVD Xwave ali nigde na netu ne mogu da pronadjem informacije o proizvodjacu, karakteristikama i sl.

P.S. Koliko se secam proizvodila ih je tajvanska firma Labway ali oni vise ne postoje...

Bilo kakav info bi mi pomogao, Hvala ...

Kako sam cuo, to su obicni no name uredjaji na koje samo lepe logo Xwave i to je to. Siguran sam da ces ako malo proprpckas po sajtovima kineskih proizvodjaca dvd uredjaja sigurno naci bar xy modela koji izgledaju identicno samo su kao druga firma. To se verovatno stancuje na stotine hiljada a svako stavi firmu koja mu odgovara. Mada i ove ostale "marke" koje se kod nas masovno prodaju nisu bas neka poznata svetska imena :D
Mozda ti Xwave i nisu tako losi, no ja bi na tvome mestu ipak skupio jos malo para i pazario neki bolji i kvalitetniji uredjaj. Mada po meni je najbolja varijanta DVD na kompu - povezes komp kablom sa TV-om i da te ne boli glava, a jeftinije je.

Labway je bila holandska firma i pravili su i zvucne kartice pod nazivom Xwave a takodje i DVD plejere jos u serijama LB-900, 1000, 1100....
Posle se i sajt i sve ostale informacije ukinule u vezi sa Labway-om, a na trzistu se pojavilo BRDO novog hardvera sa nazivom Xwave (zvucnici, CD i DVD mediji, DVD plejeri...) da li to ima ikakve veze sa Labway-om ili su samo nastavili tradiciju tog imena neki nepoznati proizvodjaci to je za sada tajna onog ko stampa Xwave natpise na ove nove uredjaje...
BTW ja sam bio sretan vlasnik jednog LB-900 plejera i u to vreme je bio jedini uredjaj koji je skidao Macroviziju prilikom pustanja filmova (jako dobro za u to vreme jos funkcionalne videoteke), a naravno bio i region free.... jedina mana zbog koje sam ga prodao da nije citao DVD+ medije, a od drugova sam mogao nabaviti filmove na tom standardu.
Danas kada i ja imam DVD rezac, zao mi je sto sam prodao Xwave-a, citao je sve zivo, tako da smo se salili da stavis podmetac za casu u njega, opet bi nesto odsvirao.... :)

Pozdrav
Turbo
:wave:

Turbo je napisao(la):
BTW ja sam bio sretan vlasnik jednog LB-900 plejera i u to vreme je bio jedini uredjaj koji je skidao Macroviziju prilikom pustanja filmova (jako dobro za u to vreme jos funkcionalne videoteke), a naravno bio i region free.... jedina mana zbog koje sam ga prodao da nije citao DVD+ medije, a od drugova sam mogao nabaviti filmove na tom standardu.
Danas kada i ja imam DVD rezac, zao mi je sto sam prodao Xwave-a, citao je sve zivo, tako da smo se salili da stavis podmetac za casu u njega, opet bi nesto odsvirao.... :)

Pozdrav
Turbo
:wave:

Pravo da ti kazem zato sam i zaintereovan za Xwave. Guta sve zivo. A jos jedan plus, nikada (bar ja nisam cuo) se niko nije zalio na ove uredjaje. Moj konkretan problem je oko novog modela Xwave SDC 300 koji u sebi ima ugradjen i FM radio tuner. Ova kombinacija bi mi u potpunosti odgovarala jer ne bi morao da nabavljam i muzicki uredjaj. Zbog manjka zivotnog prostora i dvoje male dece (sva tehnika mi stoji visoko na policama van njihovog domasaja ;) ) ne mogu da realizujem predlog koji je GSM dao gore o povezivanju kompa i TV-a.
Neverovatno je to sto niko ne zna nista o ovom konkretnom modelu?!?! Postavljao sam vec thread na ovu temu ali niko nije odgovorio... Pisao sam i NT softu koji ga jedini prodaju ali ni oni ne odgovaraju (sta ti je poslovnost :mad: ). Ne bih bas da kupujem macku u dzaku .....

Pa sto lepo ne odsetas do NT softa,pa lepo kazes ja bih da kupim XWave uredjaj i slicno da vidis,bla,bla,onda ti oni daju kutiju,a ti onda postavis pitanje "a koji je to proizvodjac" (onako,usput) i pustis prodavca da se muci dok ne nadje -made in -made by i slicno :)

To cu i uraditi danas, sutra ...

Napisi posle toga sta kazu....zivo me intersuje....

Naravno. Danas definitivno ne mogu da stignem. Idem sutra prepodne pa cu javiti sta sam uradio...

E pa evo ovako:

Lik u NT softu je bio i vise nego ljubazan pa sam ga prilicno izmaltretirao sa hiljadu pitanja. Moram da priznam da je masina sasvim, sasvim solidna. Za proizvodjaca zna samo da je iz Tajvana i nista vise (mada i to ko zna gde se sklapa). Finalna obrada je dobra, kuciste nije od plastike vec od metala (sive metalik boje). Inace je kockastog oblika! FM tuner odlicno hvata signal i to sa obicnim parcetom zice (posto se u kompletu ne dobija antena, na zalost). Display je fin, lako citljiv i uredno ispisuje frenkvencije radio stanica. Ima jedan scart izlaz, izlaze za 2.1 i 5.1 zvucnike. Velika mana je sto su izlazi za 5.1 samo za pasivne zvucnike sto u startu umanjuje izbor pri kupovini. DVD reprodukcija bez zamerki (naravno uredjaj je Region Free)! Nisam probao kako pusta JPG tako da ne mogu da iskomentarisem ovu opciju. E da, cena: 9.360,00! Sve u svemu uopste nije los i verovatno cu ga uzeti.

P.S. Kad ga budem kuci malo vise istestirao, napisacu ovde utiske!

Picard je napisao(la):
Pravo da ti kazem zato sam i zaintereovan za Xwave. Guta sve zivo. A jos jedan plus, nikada (bar ja nisam cuo) se niko nije zalio na ove uredjaje. Moj konkretan problem je oko novog modela Xwave SDC 300 koji u sebi ima ugradjen i FM radio tuner. Ova kombinacija bi mi u potpunosti odgovarala jer ne bi morao da nabavljam i muzicki uredjaj. Zbog manjka zivotnog prostora i dvoje male dece (sva tehnika mi stoji visoko na policama van njihovog domasaja ;) ) ne mogu da realizujem predlog koji je GSM dao gore o povezivanju kompa i TV-a.
Neverovatno je to sto niko ne zna nista o ovom konkretnom modelu?!?! Postavljao sam vec thread na ovu temu ali niko nije odgovorio... Pisao sam i NT softu koji ga jedini prodaju ali ni oni ne odgovaraju (sta ti je poslovnost :mad: ). Ne bih bas da kupujem macku u dzaku .....

evo ti moj drugar ima jednog, jedini koji sam ja i video, i daju zutu sliku, znaci sve boje su isprane i zuta naglasena, uredjaj star kolko mi se cini nesto vise od godinu dana. Mani se toga covece, veruj mi, nemas para za jeftine stvari ;)

edit: za duplo manje para od tih 9600 din ili vec kolko si rekao mozes da uzmes neki bolji pioneer DVD plejer ili za nekih 7k dinara pioneer divX/DVD plejer i da te ne boli glava. Nije da te zezam, cak sta vise, ocu da ti pomognem i da odvratim od kupovine robe koja moze da zakaze za 2 dana itd.

ono sa izlazima za pasivne zvucnike, mislim, najbolje da dobijes i pojacalo za te pare :) ja ne znam ni za jedan plejer koji ima ugradjeno pojacalo za zvucnike.

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
evo ti moj drugar ima jednog, jedini koji sam ja i video, i daju zutu sliku, znaci sve boje su isprane i zuta naglasena, uredjaj star kolko mi se cini nesto vise od godinu dana. Mani se toga covece, veruj mi, nemas para za jeftine stvari ;)

edit: za duplo manje para od tih 9600 din ili vec kolko si rekao mozes da uzmes neki bolji pioneer DVD plejer ili za nekih 7k dinara pioneer divX/DVD plejer i da te ne boli glava. Nije da te zezam, cak sta vise, ocu da ti pomognem i da odvratim od kupovine robe koja moze da zakaze za 2 dana itd.

ono sa izlazima za pasivne zvucnike, mislim, najbolje da dobijes i pojacalo za te pare :) ja ne znam ni za jedan plejer koji ima ugradjeno pojacalo za zvucnike.

Gde ima taj Pioneer za duplo manje para?

poz

pitanje je: Gde nema ? Ovde u NS-u ga ima na spensu u novelu za ~4.600din, oko 9.000d je model koji pusta i DivX, stim sto onaj jeftiniji model takodje pusta mp3, videoCD itd.

Nazad
Vrh Dno