Šta je novo?

Ko laze ? temperature

RisBo

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2007
Poena
320
Upravo sam zamenio Gemini II sa Vendettom 2 i cudna su mi ocitavanja temp.Pre je na geminiju u idilu bilo 30c sad je 23c po everestu i biosu a po ostalima 50c.U full loadu u everest sttress cpu testu po njemu ide do 34c dok u ostalima stoji na 50c.Vendetta je dobro namontirana sve po uputstvu i na dodir je hladna,cak dodirnem i heatpipe skros pri dnu koji je hladan kao led dok je onaj deo sa bazom vrlo malo topao ali jako jako malo jedva osetim.Jel ima razloga za brigu ?
Evo i ss

Koliko ja znam na svim takvim Athlonima senzori za temp nemaju veze s mozgom ni u kom slucaju.
Moj bivsi 4000+ je imao na jednom jezgru u idle -16 a na drugom 5c, a u sobi 25c naravno hladjen vazduhom :)
Vendetta je sigurno dovoljna za taj proc klokovan, tako da ako si je sigurno lepo montirao nema razloga za brigu...

Proveri jos jednom da li stoji kako treba, oni plasticni pinovi, koji je drze, znaju da popuste, na geminiju nije bilo tih problema, posto ga zasrafis i ne ramisljas
Ne bi smeo da imas problema sa hladjenjem, posto je vendetta 2 jedan od najboljih vazdusnih hladnjaka

Izgleda da se baguje senzor nesto.Dobro je namontiran nego jel bolje da stavim backplate od geminija ili da ostavim ovaj plasticni debeli koji je dosao uz plocu ?

Poslednja izmena:
Slobodno namontiraj nosac od geminija, to bi ti bila prava stvar, one plastikice popuste posle nekog vremena, vendeta je prilicno masivan hladnjak i jos plus vent se vrti na visokom rpm-u pa ima i dosta vibracija

Ja sam odavno presto verovati amd senzoru jer je cista glupost, naprimer kod mene jedan dan pokazuje temperaturu 30c drugi dan 17c a u sobi 24c a cpu idlle.

Vrh Dno