Šta je novo?

Ko koga ovde z******??

Marko_S

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
620
U pitanju je ploča EPOX 8RDA+, procesor Barton 2500+ i posle oc-a prvi ekran je pauziran i fotografisan i sta se dobilo pogledajte na slici!

Komentar?

Poslednja izmena:
Ja sam bio ubedjen da je 200x10.5=2100. Mada, ipak je to AMD :S:

tako se oponasa AMD to se kod skoro svih desava....kad ga ocujes u visini 3200+ on napise kao da je to taj proc 🙂

Marko_S je napisao(la):
U pitanju je ploča EPOX 8RDA+, procesor Barton 2500+ i posle oc-a prvi ekran je pauziran i fotografisan i sta se dobilo pogledajte na slici!

Komentar?

bilo bi ti pametnije da se manes OC i prebacis rezac na drugu IDE granu. 😀

poz

I usput, da imam tu plocu, i jos da je oc-ujem, ja ne bih koristio taj bios koji je skoro godinu dana star.
Za tu plocu je poslednji http://www.epox.nl/BIOS/8rda4729.zip s kraja jula 2004.

Model: EP-8RDA+
BIOS: 8rda4729.bin (8D00)
BIOS Date: 07/29/2004
Fixes:
1) Patch Kingmax DIMM (MPWC22D-38KT3R-FBA) compatibility issue
2) Add show K7 Sempron CPU infrmation on POST screen.
3) Patched some online game networking will be disconnected after running about 30 minites.
4) Solved PCI/AGP slot usage status reporting error on DMI
5) Solved coding error.UDMA3 should be ATA66 not ATA44

bgillegal je napisao(la):
tako se oponasa AMD to se kod skoro svih desava....kad ga ocujes u visini 3200+ on napise kao da je to taj proc 🙂

Ahahahah. Nije uopshte u tome poenta, poenta je da je pobrljavio u rachunici...

A mozda si se ti to izvestio u Photoshopu,pa nas z********! :d 😀

Poslednja izmena:
eternity je napisao(la):
A mozda si se ti to izvestio u Photoshopu,pa nas z********! :d 😀

Znas i sam da nisam nista radio u Photoshopu.

Za DS9, nije ploca moja nego mog ortaka, usput i ja imam istu plocu sa istim procesorom ali sam stavio taj BIOS koji si rekao i uvek je bilo sve u redu, nego sam ovo okacio cisto onako da se vidi da kompjuter nije uvek u pravu!

Neke nF2 ploce cak i nisu imale 10.5 mnozioc , vec ide 9.5x , 10x , 11x
pa su noviji bios-i to ispravljali ......
Definitivno postoji BUG vezan za temu 10.5x i nForce2 ....
Neke ploce ga nemaju , a neke pobenave 😛 😛

I ja sam cuo za taj bug na 10.5 mnoziocu, ali na svu srecu meni radi normalno.

gx-x je napisao(la):
I ja sam cuo za taj bug na 10.5 mnoziocu, ali na svu srecu meni radi normalno.
Pa kad se ti jos uvek igras sa decijim magistralama! :d:d:d

Aj bar reci da li je bio stabilan komp kad je zgresio pri proracunu brzine procesora ili je *****avao?

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Aj bar reci da li je bio stabilan komp kad je zgresio pri proracunu brzine procesora ili je *****avao?

Tako je radio duze vreme, i uopste nije pravio nikakve probleme, ortak mi je poslao sliku cisto da mi pokaze sta se njemu pojavljuje na ekranu posto sam i ja kupio istu plocu procesor i memoriju kao i on, pa da mi pokaze kakav mu je POST ekran. Nije ni on znao da mu to pokazuje 🙂

Immortal_SurvivoR je napisao(la):

Ma komp radi vise od godinu dana na tom kloku. Bez ikakvih problema Markos je hteo da vidi sliku posta, i eto sta ispade posle slikanja.
Kada je provalio sliku probao sam milion puta da resetujem ali "decko" nikad nije progresio u racunici. :crash: sem tada.....

CAR je napisao(la):
Pa kad se ti jos uvek igras sa decijim magistralama! :d:d:d

LOL 😀 Pa ja drzim na 220x10, sto mi dodje nekako bolje nego 11x210 :d :eyebrows:

gx-x je napisao(la):
LOL 😀 Pa ja drzim na 220x10, sto mi dodje nekako bolje nego 11x210 :d :eyebrows:
E, a da li je bolje od 11x225 😉... sto je moja trenutna racunica? :smoke:

BTW, nije bilo tako davno kada se drzalo 250x10... :eyebrows:

e pa sad...nije bilo davno... :d ko ti kriv :d btw. cekam genijalcinu da mi posalje njegov proc pa ces ti da vidish ! 😀 Moze ova moja V-data bez problema na 225 samo ne mogu da nadjem neki "zadovoljavajuci mnozilac" :S:

gx-x je napisao(la):
e pa sad...nije bilo davno... :d ko ti kriv :d btw. cekam genijalcinu da mi posalje njegov proc pa ces ti da vidish ! 😀 Moze ova moja V-data bez problema na 225 samo ne mogu da nadjem neki "zadovoljavajuci mnozilac" :S:
Ne znam sta ti znaci to "zadovoljavajuci mnozilac" 😀... ali Urosev CPU nije nista bolji od mog, jedino sto on svog raz'ladjuje vodom.

Ali dobro, ako bude dotle doslo, nabacicemo i tu H2O!!! :smoke:

P.S. A valjda ce i Vladd da mi opravi plocu vec jednom, pa da se opet dicim 250+ MHz magistralama! :beat:

Poslednja izmena:
Kao recimo 280Mhz 😀

Poslednja izmena:
@CAR: mislio sam zadovoljavajuci mnozilac sa ovim mojim CPU-om, 10x225 mi zahteva 1.9V, 10x220 svega 1.825V, mala razlika u mhz, a velika u temperaturi, 9.5x225 mi je malo mhz 😀 (sujeta) Jel ta tvoja ploca uopste moze da se opravi ?!

genijalcin@23 je napisao(la):
bilo bi ti pametnije da se manes OC i prebacis rezac na drugu IDE granu. 😀

poz
Mozda covek nema jos jedan IDE ATA kabl. :d

P.S. Ne secam se jos od PII da je neka ploca *****avala sa CD-om i HDD-om na istoj grani, ali u svakom slucaju lepse je kada ima jos jedno slobodno mesto na IDE grani.

gx-x je napisao(la):
@CAR: mislio sam zadovoljavajuci mnozilac sa ovim mojim CPU-om, 10x225 mi zahteva 1.9V, 10x220 svega 1.825V, mala razlika u mhz, a velika u temperaturi, 9.5x225 mi je malo mhz 😀 (sujeta)
Au, gx-x, sto ti imas stvarno los primerak procesora... :wall:

1.9V za 2250 MHz... pa meni tolika voltaza donosi 2.5 Ghz, a 2250 skoro da mogu sa default voltazom.
Moras pod hitno da menjas taj CPU... ozbiljno...
gx-x je napisao(la):
Jel ta tvoja ploca uopste moze da se opravi ?!
Pa valjda moze, ne bih ovo pisao da ne moze! 😀

Rekao mi je Vladd da nista *bitno* nisam spalio, tj. nijedan cip koji ne moze da se zameni (NorthBridge i SouthBridge nisam spalio, a to je ono najbitnije... bez toga nema ploce, odnosno, nema nF2! :d)

Videcemo, i dalje mi trazi jedan deo koji mu nedostaje...

P.S. Ko ima nekog spaljenog, crknutog ili na bilo koji nacin obogaljenog ABIT-a, nek' se javi na PM! 😀

CAR je napisao(la):
Au, gx-x, sto ti imas stvarno los primerak procesora... :wall:

1.9V za 2250 MHz... pa meni tolika voltaza donosi 2.5 Ghz, a 2250 skoro da mogu sa default voltazom.
Moras pod hitno da menjas taj CPU... ozbiljno...

prodacu mu ja ovaj moj, samo meni da konacno stigne jedan mobilac. Gx-x, stici ce 17. septembra, pa eto tebi radosti 😀 😀 😀

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
prodacu mu ja ovaj moj, samo meni da konacno stigne jedan mobilac. Gx-x, stici ce 17. septembra, pa eto tebi radosti 😀 😀 😀
Prodaj mu sto pre, hitno mu je potreban!! :d:d:d

ajde bre manite me zezanja, kladim se da imam najbolji xp2000+ :d na to ste zaboravili !!! :d i zaboravili ste one moje "silne" temperature koje on daje :d ima on svojih prednosti, radi mi na 1.85V na 2.2ghz al mu je temp 40-tak na idle-u, dok kod typhoona (CARE tvoj proc 😀 ) na 1.75 i 2.3 temp 45C 😀 Moj proca jednostavno nece vise da ide od 2.35ghz na prihvatljivim temperaturama, ali na 2.2ghz ide na temperaturama kao dosta procesora na defult-u tako da i nije toliko lose, bilo bi lose da se greje, ali to nije slucaj, tako da mu dodje svejedno (ju bre, zvucim ko mojo jojo :d )

@genijalcina: To care, cekam 🙂 Kad malo bolje razmislim, nista mi vise od toga ni ne treba, taman dok se smiri situacija na trzistu i kristalisu platforme i cene ce mi biti dovoljan taj tvoj proc, posle cemo da vidimo koji A64 da se uzme 😉

:wave:

CAR je napisao(la):
P.S. Ko ima nekog spaljenog, crknutog ili na bilo koji nacin obogaljenog ABIT-a, nek' se javi na PM! 😀
Pa ti se žališ da ti je taj što sad imaš obogaljen, razmontiraj njega 🙂

ma njemu treba za delove, da oporavi svoju 🙂 mada nisam siguran da ce i dalje hteti na 250fsb posle "operacije na otvorenom mozgu" :d nadam se da hoce

Nazad
Vrh Dno