Prošao me entuzijazam odavno. Ne isplati se nikome ko želi dobar zvuk.
Radio sam sa SAL-ovim drajverima pre nekih desetak godina, i razočarao sam se. Nisam mogao da premerim i uskladim sve što mi treba. Njihovi parametri jednostavno odstupaju od deklarisanih.
Ne volim i ne umem da radim na sluh.
Skretnice sam sam projektovao prema standardnim projektima za SBI kutije, i koštale su više od svih drajvera i kutija zajedno (čist bakar od 1,1mm motan na vazduhu, ruski kondenzatori, damping od prirodne tabačke vune, ukrućivanja, razne kombinacije vešanja, debeli zidovi itd ...
Evo ih sada kod prijatelja u kafani sviraju već nekoliko godina, bez problema, ali to nije HiFi. Moji drugari zovu to "armonikaški zvuk". Jeste da imaju po nekih 150W sinusa, da trpe sve i svašta, da se čuje glasno i da pomeraju crepove na objektu, ali ....
Za upola sredstava kolko sam uložio u SAL projekat pronašao sam par transmisionih Mordaunt Short MS-904 sa Al midl bas drajverima, srebrnim visokotoncima i preporodio se. Staro je, malo matiralo i posivelo ali sviraju.
Vreme na sređivanje SAL-pva : razna prepravljanje, umeravanja, jurenje ljudi sa osciloskopima, i za studijskim ikrofonima i instrumentima, kompresorima, farbarima (jedno 6-7 meseci) i da ne računam kao čist gubitak.
Iskreno, kad-tad čućeš negde pravi zvuk i razočaraćeš se.