Šta je novo?

Knoppix pitanje....

eraser

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2003
Poena
630
Danas sam nabavio Knoppix 3.4 live-on-cd i probao ga i extra je. Samo me jedna stvar zanima: da li je moguce da promenim rezoluciju i refresh rate (IMAM ATI RADEON 9600PRO). Kad probam iz control centra da promenim rezoluciju slika na monitoru pobrljavi,a refresh rate stoji podesen na 85Hz a zapravo je 59Hz.

Ako nije moguce sa ovom verzijom,jel omoguceno u nekoj novijoj verziji Knoppixa pravilno prepoznavanje ATI kartica i normalan rad u svim rezolucijama i refresh rateovima?

Pozdrav i hvala na odgovorima ako ih bude bilo....

Poslednja izmena:
Meni je windows OS, al imam Knoppix bootabilan- sve radi OK. Obecavam ti da cu provjerit.

Vecina Linux-a lose prepozna graficke kartice u smislu frekvencija osvezavanja. Zato je najbolje da nakon instalacije bilo kog Linuxa rucno editujes /etc/xorg.conf gde ces uneti max refresh rate za tvoj monitor, naravno pre toga pogledas specifikacije monitora koji posedujes. Kod Live Knopixa to ne mozes da odradis posto on ne pise nista na HD ali sa istog cd-a mozes da uradis instalaciju na HD-u pa posle toga editujes navedeni fajl.

mislim da knoppix 3.4 NEMA /etc/xorg.conf jer koristi xfree
i zar se on ne nalazi u /etc/X11

Pre dizanja, u boot manageru mozes zadati po koju opciju - cini mi se da bi trebalo da ukucas nesto poput "knoppix screen=1024x768 vsync=85", za npr. 1024x768@85.
To bi trebalo da odradi posao.
BTW Nisam siguran za ono "screen", ali sa F2 bi trebalo da dobijes detaljnu listu opcija, pa se snadji.

Nazad
Vrh Dno