Često (pogrešno) nazivan kao Golang, Go je jezik budućnosti sistema sa visokim performansama.
Nebitno, zovi ga kako hoćeš. Valjda si video smajli uz reč "zanimljivo". S druge strane, to što ga neko u slengu zove tako nije ispravno, piše na WikiPiše na Wiki zašto ga tako zovu. Inače to je jako bitno...
It is often referred to as Golang because of its former domain name, golang.org, but its proper name is Go
Ne znam šta bi ti rekao osim da ja sve pišem u Go od skora (nekih šest meseci unazad). Imam ospice od npm-a, pip i tako tih predimenzionisanih package menadžera tj. public repozitorujuma koda. Svira mi za sve mane Go, jer ono što meni treba radi top. Brzo se piše, brzo se debaguje, brzo se deploya kod, brzo radi, e sad jel ovo ovako jel ovo high ili low level, jel moglo/trebalo ovo ovako, nako. Pa onda naravno prdenje kako je Rust bolji za nešto u teoriji (a u praksi postavljaju pitanja po Reddit why is my Rust code slower than GoKoji je po vama jezik buducnosti za backend sto se tice web programiranju? JavaScript (Node, Express, Nest.js), Python (Django, Flask, Fast) ili Go? Go mi se cini jako zaniljivim jer kazu da je dosta slican C-u koji obozavam, ali nemam prilike da ga kucam osim nekih hobi projekata jer se u firmi radi najvise Python i JS.
Golang je prost ko pasulj, samo prati tutoriale i gledaj primere... ako ne znas da programiras, sigurno ti treba knjiga...Koju bi ste knjigu preporučili za učenje GO programskog jezika (Golang) na srpskom jeziku. Ako nema ineresantnog izdanja na srpskom koja bi knjiga bila na engleskom ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari