Šta je novo?

Knights of Honor

Da li je moguce da je niko nije igrao? Ok, moracu sa je uzmem pa da sam prenesem svoje skromne utiske. :)

Isto pitanje imam i za Kohan 2 i Full Spectrum Warrior... a moze i Tribes: Vengeance - vredi li ih uzimati, kakve su?

Ma daaaaaaaaj, nemoguce da NIKO nije igrao ni jednu od ovih igara?

Ok, nema veze, ja sam danas nabavio i instalirao KNIGHTS OF HONOR. Izgleda da je igra fenomenalna. Odlicna strategija je u pitanju. Odigrao sam samo tutorial koji je odlican. Znaci, varijanta 2d mapa u fazonu Heroes-a (mada je neuporedivo lepsa) po kojoj mrdas vojsku itd. imate marsale koji upravljaju vojskom, Royal Court u koji postavljate vitezove koji ce imati razlicita zaduzenja tipa trgovina, spijunaza itd. bitke su u prvom licu, moze se graditi svasta u gradovima, opsada gradova, primirja, ratovi, ekonomski aspekt, ma ima sve sto treba da ima jedna strategija! Mora se paziti u isto vreme na sve - na zadovoljstvo ljudi, na to koliko je kraljevska porodica mocna, na novac, inflacija je veoma bitna stavka, ma super! Ima jos milijardu opcija samo sto ni u tutorialu ne kazu sve.

Svakako je preporucujem ljubiteljima bar da je pogledaju. Zauzima samo 2 diska u krajnjem slucaju.

Cuo sam da u jednoj (cini mi se prvoj) kampanji moguce je izabrati Zetu za svoje kraljevstvo.

Zetu? Kakvu Zetu? Nisam igrao, igram trenutno nesto drugo, samo sam video da je u tutorialu Irska u pitanju.

Da podignem temu iz mrvih :)

1. Zanima me, ako neko slučajno zna...na koji način podići moral jedinicama ???
Sve bude ok i odjednom padne, katastrofa.

2. Kako dodati "zvezdice" maršalima ??

Moral dizesh na dva nacina,kad ti je moral nizak pre borbe,kampujesh,i moral ce polako skociti na max.To je samo prva pomoc,za ozbiljnije bitke morash imati na vojskovodji leadership vestinu.To sto ti se desava da sve je ok i odjednom pocne da opada,je zbog toga sto nemash leadership.Te zvezdice su iskustvo koje dobijash posle ucestvovanja u bitki,nije vazno da li pobedish ili izgubish,uvek ces dobiti odredjenu kolicinu iskustva,i onda munjish serifa u zavosnosti od toga za sta ces ga koristiti(opsade,gusenje pobuna,odbrana..itd)

Tip:Uvek manje vojske izgubish kada pustish komp da vodi bitku.(Osim ako nisi mega-zjb. strateg. :)).Ja rucno vodim samo opsade koje komp izgubi.Po meni malo su bolje mogli da odrade bitke,npr u total war fazonu.

Moral moze i da se podigne paljenjem neprijateljskog sela.
Inace na pocetku moze da se bira rani, srednji i kasni period, a iz ranog perioda moze da se izabere Zeta koja se osvajanjem dodatnih teritorija moze ujediniti u Srbiju.
Igru su radili Bugari tako da su zastupljene sve balkanske zemlje Bosna, Hrvatska, Zeta(Srbija) itd...

Stari dobri Knights of Honor ,možeš da oženiš neku od lokalnih susednih princeza ,time takodje dižeš moral nacije i stvaraš prijateljske veze sa susedima.
Sad ste me podsetili na ovu igru,moraću da je iskopam negde pa da obnovim gradivo.
Strava igra:banana:

Odlično, hvala na odgovorima :)

Ako niste znali, izasao je skoro najnoviji patch 1.05, nakon instalacije igra uopste ne zahteva i nije potreban CD!!!!
Tezina je toliko dignuta, AI je sada mnogo, mnogo bolji i pametniji, recimo sada cete retko kada videti da neko uokolo tumara sa vojskom punom seljaka vec ce redovna pojava biti konjica, archeri i ostale advance jedinice.
Toliko :Klanjanje

potpisujem da bi nastavak ovoga postavio neke nove standarde ali izgleda da od nastavka nista nece biti , evo sad je 2012 i ja i dalje igram stari dobri KOH

Čemu buđenje ove teme? Samo da bi napisao ovo? Mogao si to da ponoviš 5x u glavi i delovalo bi ti kao da si rekao svima....

Haha, kad sam video ovu temu znao sam da je stevanix digao iz mrtvih.

wahadade nez sta da ti kazem :guitar:

Evo jedan od ozbiljinih i dobrih modova http://www.desura.com/mods/dusk-of-glory/news/dusk-of-glory-v18-released

ima 31 novu zgradu , ispravke cena i ostale popravke ai-ja - decko je odradio veliki posao mod zaista pruza novo iskustvo . 31 zgrada menja nacin vodjenja grada iz korena cak imaju i bonusi koji kostaju 100 000 i 200 000 :D

Ko voli stari klasik nek izvoli :D

Toliko od mene

Poslednja izmena:
Kad imam malo vise vremena probacu taj mod, ja sa vremena na vreme zaigram jos uvek KoH, vrlo dobra igra :p

Igrao sam davno KOH - generalima izucim samo onaj kamp i kada se nekim ratujem na otvorenom sagradim kamp i nema sanse da me dobije :)

Nazad
Vrh Dno