Šta je novo?

KMPlayer

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
kako da podesim kmplayer da ga (glupi) user ne moze menjati.
da li npr moze da se kao administrator stavi zabrana na 'modify' nekog .cfg fajla ili nesto tako?
taj user nema admin privilegije.

Možda da prvo namjestiš da čuva podešavanja u INI fajlu pa onda nad tim fajlom izvršiš sigurnosna podešavanja?

Ili tako sto ti je rekao BlackNeo ili da probas uz pomoc Wizarda da podesis sta ti treba,ono Start - KMPlayer - Setup Wizard.Tako sam ja podesio da mi bude KMP glavni plejer na kompu i jos masu stvari preko toga Wizarda

Ili da jednostavno exportujes zeljena podesavanja pa ako ih (glupi) user izmeni jednostavno ih ucitas opet.

KM Player v 2.9.4.1434

Da li neko ima ideju iz kojih razloga mi KM Player ne otvara subtitlove i to samo kada je MP4 u pitanju.
BTW, ne otvara ni jednu vrst extenzije subtitlova, bilo to .srt ili .sub.

Da li neko ima ideju iz kojih razloga mi KM Player ne otvara subtitlove i to samo kada je MP4 u pitanju.
BTW, ne otvara ni jednu vrst extenzije subtitlova, bilo to .srt ili .sub.

e si pokusao da ga asociras s subovima?Meni je svaki do sad kmp ucitavao titlove (cak i bez asocijacije) bilo je vazno samo da su u tom folderu gde je film (film i titl nisu morali da budu istog imena nikad),a rucno sam morao da ubacujem samo kad je titl na nekom desetom mestu

e si pokusao da ga asociras s subovima?Meni je svaki do sad kmp ucitavao titlove (cak i bez asocijacije) bilo je vazno samo da su u tom folderu gde je film (film i titl nisu morali da budu istog imena nikad),a rucno sam morao da ubacujem samo kad je titl na nekom desetom mestu

Naravno da jesam, cak sam ih i reimenovao, za svaki slucaj. Netje.
Kazem samo kad je MP4 format u pitanju onda imam problem.

kako podesiti da skin KMPa uvek bude iste nijanse? neki skinovi su na sajtu npr. crni sa plavim efektima, a ja kad ga otvorim, efekti su npr ljubičasti ili zeleni. ranije je čini mi se to moglo lako da se menja. i zna li neko gde da nađem skin kao winamp5, nisam ga video na sajtu.

Prvo, idi u Preferences -> General -> štrikiraj "Use advanced menu".

Zatvori taj prozor, pa desni klik u KMPlayer-u -> Skins -> Color themes -> Do Not Use (ili izabereš temu po želji, bitno je da ne bude na Random).

hvala, probaću kad budem kući.

još jedno pitanje (kad je naslov već ovako uopšten): kako dodati neki tastatura-shortcut? konkretno, u MPC može da se pritine 8 na num.tastaturi, da bi se povećala "visina" slike, 2 da bi se smanjila, a 4 i 6 da bi se povećala i smanjila širina. može li to nekako u kmp-u?

Idi u Preferences -> General -> Keys/Global Control pa podešavaj šta ti treba.

I jos jedno pitanjce:
U BS Playeru mi je slika ok, ali u KM Playeru je suvise znrasta. Sta bi u podesavanjima trebalo da cacnem? 🙂
Koristim WIN7 x64 Ulitimate i Klite Codec Pack 5.1.0 Full

Poslednja izmena:
I jos jedno pitanjce:
U BS Playeru mi je slika ok, ali u KM Playeru je suvise znrasta. Sta bi u podesavanjima trebalo da cacnem? 🙂
Koristim WIN7 x64 Ulitimate i Klite Codec Pack 5.1.0 Full

Neko je bas ovde na forumu pisao o tom problemu, pitaj Boga u kojoj temi...
Elem ja sam imao takav problem, nejasna slika bas kako si ti opisao cak je i sub bio tako "zrnast", resio sam problem tako sto sam promenio Video Render u EVR.

Desni klik > Video (Advanced) > Video Renderer > Enhanced Video Renderer.

Imaj u vidu da za Video (Advanced) mora da ti bude stiklirana opcija za Advanced Menu.
Desni klik > Options > Advanced Menu.
pozz

Elem ja sam imao takav problem, nejasna slika bas kako si ti opisao cak je i sub bio tako "zrnast", resio sam problem tako sto sam promenio Video Render u EVR.

Imaj u vidu da za Video (Advanced) mora da ti bude stiklirana opcija za Advanced Menu.
pozz

TNX very much. Problem Solved.

Idi u Preferences -> General -> Keys/Global Control pa podešavaj šta ti treba.
Da, ima svašta tu, ali nisam našao ono što sam tražio 🙁 Ima zumiranje, al nisam video da može da se namesti da se poveća samo visina ili samo širina slike.

pozz

Ovo je bas korisno. I ja to nisam mogao da nadjem. To je zbog toga sto nisam ukljucio napredni meni. Sad su filmovi dobri. Pa cak i onaj mHD format.

Imam jos jedno pitanje. Desava mi se da kada menjam audio trake (iz jednog jezika u drugi) slika postane kao na skremblovanim tv programima. Za normalnu sliku moram da pritisnem STOP pa onda opet PLAY. Da li postoji neko drugo resenje?

Za to vec ne znam odgovor.
Ako ne koristish poslednju verziju skini je i instaliraj, mozda resis problem.
Meni se win7 nesto bas i nevoli sa KM Playerom, morao sam vec par puta da ga reinstaliram. Nece da se zatvori tj. zatvori se ali ga u proces exploreru ima i podigne mi CPU usage na 50-60%. Poslednja verzija je resila problem.

Evo u attachu setovanja za KM Player koja su pod XP-om radila savrseno pa probaj, mozda ti pomogne. Ekstraktuj fajl i samo 2x klik, pre toga eksportuj svoja podesavanja za svaki slucaj.

Prilozi

Poslednja izmena:
Da, ima svašta tu, ali nisam našao ono što sam tražio 🙁 Ima zumiranje, al nisam video da može da se namesti da se poveća samo visina ili samo širina slike.

Probaj ovo, trebalo bi da radi:

Desni klik na KMPlayer prozor -> Screen Controls -> Isključi sledeće: Adjust AR to Window size i Adjust Window from Outside, a štrikiraj Do not Keep Aspect Ratio.

Sada kada si u Full screen modu, na numeričkoj tastaturi na CTRL + 8 širiš sliku po vertikali, a na CTRL + 2 je sužavaš (na 8 i 2 pomjeraš sliku gore i dolje).

Isto tako CTRL + 4 i CTRL + 6 za sužavanje i proširivanje po horizontali.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno