Šta je novo?

KMPlayer

kako da namestim da kod naseg prevoda gde si nasa слова ђшћчжџњљ pravilno istisuje ta slova a ne nesto bezveze. isto vazi i za latinicni prevod sa nasim slovima. Sta treba da podesim? Menjao sam i fontove i isto, neznam koji font da stavim.

kako da namestim da kod naseg prevoda gde si nasa слова ђшћчжџњљ pravilno istisuje ta slova a ne nesto bezveze. isto vazi i za latinicni prevod sa nasim slovima. Sta treba da podesim? Menjao sam i fontove i isto, neznam koji font da stavim.
F2->Subtitle processing->Font Style->padajući menu pored CharSet i odabereš East/Central Eur. ili Cyrilic
I onda si prava faca;)

Znam da nisam prelep al i dalje me zele. Hahaha prestize me.:D

Hvala brate, ovo u meniju nikada ne bih nasao.
Sad si ti ispao veca faca od mene.

Sad nađoh ovakav opis:

It gulps up the CPU like no other player on the market (during our testing the application constantly kept the CPU above 40%).

izvor

Jel mogu nekako da okrenem video snimak u normalan polozaj?Moram da lomim vrat da bih ga video.
Ako ne,jel postoji neki program pomocu kog mogu to da uradim?

Mogao si da napišeš i koji je inače većina playera bez ikakvih problema može da okrene snimak

Osim toga slika je nekako lošija, kockastija na istim filmovima koji su ranije (XP+KMP neki stariji, ne znam koja verzija ali znam da nije radila sa Win7 pa sam morao da stavljam novu), sada mi jedino HD filmovi izgledaju dobro i kao što su nekad DVDripovi izgledali!!!
Sledeći problem nastaje kada prevučem plejer sa jednog monitora na drugi u toku reprodukcije (a ponekad i kada je pauziran) znači kada film u toku prevučem sa jednom monitora na drugi kompletan komp se smrzne na nekih 30-40 sekundi (nisam tačno merio) mogu samo da čekam!!!
Reprodukcija .mp4 i .wmv je isto problem, mp4 nekad radi nekad ne a wmv krešira program uvek!!!
To se valjda zove "Tehnološki napredak": win 7 i nova verzija KMP...

Poz

Izgleda da je vreme da se nađe neki drugi plejer!!!!!

Desni klik, options, preferences, video procesing, render i onda tu izaberes neki od kodeka (neka preporuka za Direct3D 9 RGB (HQ Subtitles) i ugasis kmp i onda kad pokrenes film ides desni klik, subtitles, pa draw to overlay i to bi trebalo da je to :)

Pozdrav svima,

Interesuje me da li se neko bavio optimizacijom KMPlayer-a na malo starijim računarima,
sa ciljem da poguraju filmove sa malo jačom kompresiji - tipa: kodek x264 (mkv); BRRip na 1080p (1,6-2,0GB)

Taj stariji računar u mom slučaju je :
Intel Pentium 4 CPU 1,80GHz (prastara mašina)
1,25 GB DDR na 400mh RAMa
NVidia GeForce2 MX/MX 400

A fimlovi koje bi hteo da gledam sa malo jačom kompresijom, imate na sajta : http://yify-torrents.com/browse-movie

ovaj 720p radi OK i to nije problem zu je kompresija oko 800-1000 bitrate

ali ako bi zeleo da skinem i gledam 1080p (kompresija oko 2000 bitrate) tu nastaje problem, jer mi slika secka....
kako to da se reši i šta da ugasim .... znam da cu tako izgubiti na kvalitetu slike, BEZ BRIGE to nije tako bitno,
to je cena slave, znam ... meni je bitno samo da film radi normalno.

Eto pitanje za naprednije korisnike KM-Player-a :)

Poslednja izmena:
1080 na toj masini nikad nece raditi, cak ni sa ne znam kojim playerom. pomaze ti nadogradnja masine ili nova...ili kupi neki polovan wd player, taj ce da ti gura u najboljem kvalitetu sve za nekih 50e i manje
ali kad ti vec kvalitet nije bitan onda skini neki krsten brrip pa gledaj

Poslednja izmena:
Ima li neko problem sa ovim playerom?
Odjednom je prestao da mi prikazuje sliku,ali tona ima.Instalirao sam čak i zadnju verziju,ali isto se dešava.

ali ako bi zeleo da skinem i gledam 1080p (kompresija oko 2000 bitrate) tu nastaje problem, jer mi slika secka....

wow, kakav bitrate za 1080p.

To što ti hoćeš to jednostavno ne može na tom kompu, drži se ti 720p ako već radi lepo.

@magic21
probaj neki drugi video renderer.

To sam i uradio.Sad sve radi normalno.

Svetla mi slika na thekm player-u, da li neko zna gde je tacno opcija gde se menja pc/tv levels to jest ono 0-255 ili 16-235 ?

Moze ovo da se namesti da automatski skida titlove vidim da ima online finder ali ne radi.
Treba mi nesto sto ce da radi kao BSplayer sto radi.

nisam citao temu, al da pitam, jel primetio neko posle verzije 3.0.0.14 da je slika "kockasta"? kao razlika izmedju open gl i software u cs 1.6...dok na svakom drugom plejeru je ok, bilo koji format, bilo koja rezolucija...tj normalno je da je slika jasnija sto je veca rezolucija, ali u km 3.3 se primecuju kockice i linije koja god reza da je u pitanju...problem postoji na par lap topova i kompova, jel naleteo jos neko na slican prob?

Moguće je da je do renderera, koji se koristi? Probaj madvr.

Svi sa losim kvalitetom slike proverite/probajte u Options > Pref. > Video Proc. > Resize (Oversampling) > Do nothing

[WIKI][/WIKI]Zasto wmv fajlovi u 720p i 1080p seckaju?
nevezano samo za KM player.

Poslednja izmena:
Koja verzija km player-a se pokazala najboljom do sada.Skinuo sam par zadnjih verzija i koce mi hd filmovi i stalno mi puca program.Cini mi se da su starije verzije radile mnogo bolje.Pa ako moze neka preporuka.Inace isti filmovi preko potplayer-a mi ne koce i ne puca program kao sto je slucaj sa km playerom.I da li km player moze da pusti zvuk koji je snjimljen u hd-master formatu i ako oze gde se podesava u opcijama?Isto pitanje i za pot player u vezi zvuka koji je u hd-master-u.

Meni iskreno je bila bilo koja verzija od pre skoro godinu dana. Imali au i dalje plavu ikonicu. Ovaj noviji je zahtevniji i losije tj sporije reprodukuje hd format

Ovo je dobar player ali na nekim inostranim testovima sam našao podatak da u odnosuna ostale playere ovaj zauizima 40 resusursa računara. KAd se toma doda zahtevnost reprodukcije hd formata onda je jasno zašto je konačan rezultat "prokuvavanje procesora" tj sporiji rad

Pa racunar mi je sve samo nije slab.Pogledaj u moja masina.I5 2500k,8gb ddr3 na 1600mhz i grafa asus gtx560ti.Mislim da je ovo dovoljno za hd filmove.Jednostavno neke starije verzije km playera su bile dosta bolje od ovih zadnjih verzija.

Idi lepo na filehippo i nadji kmplayer i idi u deo older versions i nadji nwku koja nije beta od pre 6 i vise meseci. To je to.

Vrh Dno