Šta je novo?

Kloniranje

SlepiBrat

Cenjen
Učlanjen(a)
01.08.2011
Poena
170
Znaci imam sledeci problem, ili pitanje. Naime na jednoj gotovo konfiguracije iz jedne domace radnje, prijatelju, sam digao sistem sa svim programima i igrama. Malopre sam saznao da je uzeo jos jednu istu konfu za drugog klinca, a kako je krenuo uzece i za treceg. Znaci da ne duzim, koji je najlaksi nacin da kloniram sve sa prvog hdd-a i da stavim na ostale masine, posto su identicne. Naravno posto su u pitanju masine iz radnje imaju onaj nesretni sticker tako da vadjenje hdd-a ne dolazi u obzir zbog gubljnja garancije, ali posedujem eksterni hdd ako to nesto znaci. Napominjem da sam gledao po netu i da sam naisao na razlicita iskustva i resenja, ali me zanima da li neko moze da preporuci nesto iz prve ruke.

Pa mozes da probas nesto sa hirens boot diska,ima dosta hdd alata,verovatno jedan moze i da klonira. Kloniras na eksterni,pa sa eksternog na interni na novom kompu...

Znam da ima, ali sta :) koji je proveren, ne bih da na kraju izgubim vise vremena na igranje sa hirensom nego na instaliranje sistema nanovo :)

Ja sam poslednji put za kloniranje diska koristio Acronis True Image i bio sam vrlo zadovoljan.

Clonezilla kažu da je odličan, ako si stavljao win 7 imaš i create system image, ide lako sa eksternim hardom

Windows 7/8/8.1 system image opcija je najjednostavnije i potpuno pouzdano rešenje za tvoju situaciju.
Kreiraš system image na eksternom hdd-u i sa njega obaviš restore na ostale konfiguracije.
Samo se pobrini da je na ostalima računarima sistemska particija iste veličine kao što je na "donor" računaru.
Ako posle transplantacije zatreba ponovna aktivacija windowsa obavi je i to je to.

Nazad
Vrh Dno