Šta je novo?

klokovanje ti 4200

mikac79

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
619
Ovako> imam silura 420 ti i nisam ga dosad nikad klokovao, pa me zanima kako da prepoznam dokle mogu da ga klokujem a da ne pregori. Trenutno ga drzim na 302/604

Dizi po 5-10mhz i jezgro i memoriju pa pusti 3dMark i ukljuci AA AP x6 i x12 ako prodje 3dmark bez tackica resetovanja ili smrzavanja,probaj nekoliko igrica,ako ni tamo nema ovoga znaci da joj jos nisi odredio granicu,znaci dizi opet po 5mhz pa opet pusti 3dmark i cim ti se jave gore pomenuti problemi vrati prethodne clockove.

ok hvala

iskreno nadam se da je neko vec ovo radio sa istom kartom da mi ustedi vreme :beat:

Re: ok hvala

mikac79 je napisao(la):
iskreno nadam se da je neko vec ovo radio sa istom kartom da mi ustedi vreme :beat:

Pa sve ti zavisi od primerka do primerka, moras sam da probas dokle moze da ide.

Pozdrav

W12 je napisao(la):
Dizi po 5-10mhz i jezgro i memoriju pa pusti 3dMark i ukljuci AA AP x6 i x12 ako prodje 3dmark bez tackica resetovanja ili smrzavanja,probaj nekoliko igrica,ako ni tamo nema ovoga znaci da joj jos nisi odredio granicu,znaci dizi opet po 5mhz pa opet pusti 3dmark i cim ti se jave gore pomenuti problemi vrati prethodne clockove.
Kakve veze sa klokovanjem i testiranjem ima AA?!!!?

mikac79 je napisao(la):
Evo, ja cu da ti ustedim vreme... odsrafi odma' na 340/650! Al' nemoj da mi kukas posle ako karta nece ni da se probudi... :mrgreen:

... jeb*ga, radilo meni zimus sa toliko k'o sat! :beat:

CAR je napisao(la):
...

Evo, ja cu da ti ustedim vreme... odsrafi odma' na 340/650! Al' nemoj da mi kukas posle ako karta nece ni da se probudi... :mrgreen:

... jeb*ga, radilo meni zimus sa toliko k'o sat! :beat:

Jel to onaj Siluro zakucan na zid ?
Ne verujem da sada moze i na 1/1. :beat:

CAR je napisao(la):
...

Kakve veze sa klokovanjem i testiranjem ima AA?!!!?
Naravno da ima veze.Kad ukljucis AA prije ces znati kad si pretjerao sa o/c.Prije ce se ispoljiti anomalije

notax je napisao(la):
...
Jel to onaj Siluro zakucan na zid ?
Ne verujem da sada moze i na 1/1. :beat:
Jos uvek ga nisam prikucao... :beat:

W12 je napisao(la):
...
Naravno da ima veze.Kad ukljucis AA prije ces znati kad si pretjerao sa o/c.Prije ce se ispoljiti anomalije
Jel'? Nisam primetio... 🙄

ajde neko

neko da mi da rezultate na kojima nece da pregori graficka

Evo rekao ti je CAR, 340/650, njegova nije pregorela.
Svaki primerak je različit, čitaj bre šta ti ljudi pišu.
Diži core dok ne zakuca, onda malo spusti, posle diži memoriju dok ne počne da brljavi sliku, onda i nju malo spusti i to je to. Inače tih 302/604 je sasvim ok, ništa bitno nećeš dobiti teranjem karte do maximuma.

Sigunro! 300/600 je ipak dosta za ovu g karticu, ako je klokujes vise efekat koji dobijas je vrlo mali a rizik ...... :?
Stavi neki ventilator npr 80x80 da se hladi bolje, ipak kuler koji ima je mali i ne hladi memoriju. 8)

to je to za silura (pricam o 64MB verziji) oko 310/610 bi trebalo da moze bez artifakta. Mada su ovi MSI ti4800se looodilooo.

Stavi je na 290/590 i uzivaj, nista neces dobiti u igricama sa vecim stinzima, sem sto ce ti se na leto pregrejati memorija i spucati whatever you are playing...

Vojkan je napisao(la):
Evo rekao ti je CAR, 340/650, njegova nije pregorela.
Ma pazi, nije PREGORELA ni na 347/670 MHz, e to je bio stvarno max na kome sam je *ikada* poterao. Ali, to je i skucalo Win nakon kratkog vremena.
Ovo sa 340/650 je *RADILO*... picile igrice, radio 3DMark. Sa artefaktima, ali radilo.

Gde bre moze tako da pregori karta... nisam joj ja cackao napon or somefin...

Nijedna kartica se ne moze pregoriti ako se ide po 5-10mhz polako.Jedino ako npr(9600pro) lupis 540/360 normalno da ce da rikne ali ako joj stavis 515/350 nece riknuti ali ce se toliko pregrejavati da ce te nesto natjerati da joj spustis klokove.🙂

Poslednja izmena:
Koji je to 9600Pro pregoreo na 540/720?
Alo, što CAR kaže, ništa ne može da *pregori* na default naponu. Spaljuje struja, a ne frekvencija.

evo ja sam stavljao mog ti-a na maks kolko riva tuner daje i samo se spucao windowz, nista nije pregorelo, znaci 375/750 🙂)))

gx-x je napisao(la):
evo ja sam stavljao mog ti-a na maks kolko riva tuner daje i samo se spucao windowz, nista nije pregorelo, znaci 375/750 🙂)))
Deco ne pokusavajte ovo kod kuce
😀

Nazad
Vrh Dno