Šta je novo?

Klokovanje procesora Core 2 Duo E7500

Mileceto

Cenjen
Učlanjen(a)
14.08.2010
Poena
154
Imam procesor Core 2 Duo E7500 2.93Ghz, maticna je ASUS P5KPL/1600, graficka HD5770, napajanje LC Power 550W, hteo bih da klokujem procesor pa me zanima sledece:

1. Koliko bi bilo optimalno da se klokuje, a da radi stabilno, da li bi mogao na 3,6,-3,7Ghz?

2. Koliko bih klokovanjem prosecora dobio na performansama, da li bi se primetila razlika u igricama, i uopste ovako?

3. Kakav bi kuler trebao da se stavi za hladjenje, neka prepruka, Cooler Master, Chieftec...?

Hvala unapred

odgovori ,,
1..sve zavisi kako ti ceo sistem hardverski funkcionise pocevsi od provetravanja kucista preko napajanja pa do samih komponenata a tek na kraju i same zahtevnosti igrica .Tako da se moze desiti ako preteras u kloku da ce u 2D da radi ok al u 3D da se zaledi ili koci .......nema pravila
2..skoro nista ! provereio sam dosta puta dok sam imao bas taj procesor nekada jako je lep i zahvalan za klok medjutim sam po sebi je vec dovoljno brz i dan danas za starije ali za novije naslove......mislim na igracke naslove ali konforan i za svakodnevni rad .
3..imas lepo sve oko kulera na samom forumu ....evo ti i link posto ocigledno te mrzelo da trazis
http://www.benchmark.rs/benchmark-t...est-uporedni-test-socket-lga775-kulera-3.html
definitivno ako si resio ipak da ga kloknes trebaces jaci kuler inace ima da se sa fabrickim pregrejava .
4..za kraj........sve sto si pitao vec se odavno pisalo na forumu i razglabalo samo pokreni malo pretrazivenje

Razliku mozes da primetis prva 2 sata, onda ti je svejedno... niti je ovako duplo sporije niti ce biti duplo brze klokovano, 38 ili 42 fps tesko da neko primeti.

zavisi sta igras i u kolikoj rezoluciji, mozes i znacajne dobitke da imas u fps ..i ne mozes primijetit razliku izmedju 38 i 42, al izmedju 20/25 i 30/35 mozes

Igram na 1440x900 jer mi je monitor 19"... Radi dobro sve ali sam mislio ako moze bolje da radi kad se klokuje sto da ne, posto mi je par ljudi reklo da cu da dobijem dosta ako klokujem, pa me to kopka... Zato sam otvorio ovu temu

Nazad
Vrh Dno