Šta je novo?

klokovanje 6600GT

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Brat mi ima ASUS N6600GT PCI-E koju bi hteo da klokuje. Koliko bi mogao da se podigne njen takt memorije/jezgra, kako to vec ide, nikad nisam radio, a ni on, da nebi pravila probleme ili eventualno crkla, i koji program preporucujete, inace MB je ASUS A-N8E nForce 4 Ultra, a koje to bitno

Poslednja izmena:
Riva Tuner, Power Strip...
Evo ti coolbits registar, pokreni pa probaj Oc iz properties-a.
Za clockove ne mogu da ti pomognem, zavisi od primerka, hladjenja, mnogo toga... Probaj odmah 550/1100 testiraj malo pa dizi polako na gore ako bas hoces max da juris

Prilozi

Skini Riva Tuner, definitivno je najbolji shto se tice OC-ovanja nvidia grafickih karti... Ja moju (Club3D 6600GT PCI-E) drzim za svaki dan na 570/1150, a maximalni stabilan clock je 603/1280. I da, na njoj je Zalman VF700-CU 😉

Ne znam koje ti je napajanje i koliko dugo posedujes konfiguraciju, ali bitno je da ti treba dobro napajanje za stabilan rad.
Meni je crkla 6600GT koju sam klokovao solidno (580/1180) upravo zbog 300W kineza.
Happy OC...

Evo da dodam i neka moja iskustva.Dakle na uspesno OC najvise utice primerak samo kartice.Ja imam bas taj model i najvise sto sam uspeo da postignem je 560/1100 sto je smesno,ali tako je.Sto se tice GPU mogao
bi i vise ali nisam imao odgovarajuce hladjenje posto ovaj model ima bar za 3 stepena vecu temp. od ostalih.
P.S. Mrzim ASUS :smash:

Ej bre ljudi nemojte coveku da govorite tolike clockove ima da mu majka nesto, ipak mu je prvi put imajte obzira... Moja je isla 625/1180 stabilno pa sta, aj kao neka proba. Dal ste ludi?
Kazem ti Goxy probaj 550/1100 odmah pa polako dizi clockove i vidi dokle stabilno radi. Dignes malo pa testiras, ako je ok dignes jos malo pa testiras. Probaj igre, 3D Markove... Riva ti je i moja preporuka.

Rax13 jesi probao ikada PowerStrip?!? Koristim i ja Rivu trenutno ali PS je majka!!! 😀

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Ej bre ljudi nemojte coveku da govorite tolike clockove ima da mu majka nesto, ipak mu je prvi put imajte obzira... Moja je isla 625/1180 stabilno pa sta, aj kao neka proba. Dal ste ludi?
Kazem ti Goxy probaj 550/1100 odmah pa polako dizi clockove i vidi dokle stabilno radi. Dignes malo pa testiras, ako je ok dignes jos malo pa testiras. Probaj igre, 3D Markove... Riva ti je i moja preporuka.

Rax13 jesi probao ikada PowerStrip?!? Koristim i ja Rivu trenutno ali PS je majka!!! 😀
Ma OK, slazem se shto se tice clockova. Mora malo po malo, pogotovo zato shto nema iskustva...

Naravno da sam probao PowerStrip, ali sam trenutno na Rivi (nemam pojma zashto 🙂 ) :wave:

Par slika moze

Ma mislim sta reci Svaka cast

eeeeee.................

Daleko je "AMERIKA" :wave:

Goxy sto bi je i kloknuo kad i ovako solidno radi

Ako imas D.O.T - aplikaciju ide uz graficku bar moju neznam za druge
automacki mozes da je potignes za 10% to jest 550/1100mhz
i to ti je to probao si nemoj da ti VGA rikne pozzz............

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    58.5 KB · Pregleda: 75
  • 2.webp
    2.webp
    58.9 KB · Pregleda: 96
  • 3.webp
    3.webp
    71.9 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Darko1 je napisao(la):
Ako imas D.O.T - aplikaciju ide uz graficku bar moju neznam za druge automacki mozes da je potignes za 10% to jest 550/1100mhz
i to ti je to probao si nemoj da ti VGA rikne pozzz............
Ma kakav bre D.O.T.??? Mislim da to ide uz MSI kartice... Skini RivaTuner (ili PowerStrip) i digni malo frekvenciju (npr: 540/1100), onda provrti par puta 3DMark-ove i ako je sve OK i ako ti hocesh josh, dizi polako (5-10Mhz) sve dok ne nadjesh maximum ili dok ne budesh zadovoljan... Onda je stavi da radi za svaki dan na nekim optimalnim frekvencijama (zavisi dosta i od toga koliko ti se grafa greje), znaci koliko ti smatrash da je OK i da ima smisla i naravno da se kartica ne pregreva...

Moju karticu može da klokuje samo powerstrip. Coolbits ne pomaže kao ni rivatuner. Nemogu karticu ni da ubrzam ni da usporim. Dok sa powerstripom bez problema 570/1200. Imao sam pre ove msi 6600gt i neki max je bio 550/1100. A na ovoj asusovoj su to default klokovi. 😀 Asus rula neka priča ko šta hoće.

Alex303 Tebe zezaju driveri onda. Ja obozavam PowerStrip bas zato sto on jedini clockuje hardverski a ne iz drivera kao ostali. Moze to i u Rivi da se iskljuci doduse...
Jel neko uspeo da vidi sliku lika koji je postavio sliku svoje 6600GT na 846/1400 pre nego sto su obrisali admini?!? Pokidao sam se :d

a obozavam PowerStrip bas zato sto on jedini clockuje hardverski a ne iz drivera kao ostali. Moze to i u Rivi da se iskljuci doduse...
izvini, kakvo hardwersko overklokovanje??

Poslednja izmena:
Ma mislio sam da nema onaj glupi test kad ga clockujes iz drivera nego koliko odvrnes to ti je... 🙁 To ja cisto da shvate.

@Emaniac Ma lik je ladno kao postovao sliku sa clockovima na 846/1400 i kao Ajd zdravo :shock: Mrtav `ladan!!! Kao dao nam domaci a dole nije stisao apply pa sve i da je mogao :d Sacuvao sam sliku... 😉

Alex303 Tebe zezaju driveri onda. Ja obozavam PowerStrip bas zato sto on jedini clockuje hardverski a ne iz drivera kao ostali. Moze to i u Rivi da se iskljuci doduse...
Jel neko uspeo da vidi sliku lika koji je postavio sliku svoje 6600GT na 846/1400 pre nego sto su obrisali admini?!? Pokidao sam se :d

Nisu drajveri to sam odmah probao. Problem je kako je već neko ovde na forumu rekao do samog asus-a. Asus top modele zaključava preko biosa pošto su već klokovani. Pa ostaje jedino editovanje istog i flašovanje kartice.

Probao sam u rivi da isključim clock check ali ne vredi.
Samo SysTool i PowerStrip mogu da klokuju.

:d :d :d
ne mogu da verujem da je bio toliko 'zaboravan' (?) !

Kakav kralj... :d

Shta je sa ovim Goxy likom??? Sjebo burazerovu grafu i sad :wall: :wall: :wall: 😀 😀

@Alex Nisam znao za tu foru kod Asusa... Imam malo averziju od njihovih modela, ne pitaj me zasto, ne znam. Znam samo da necu Asusa. Kazem ja da je Power Strip majka!!! 😉

@emaniac "Zaboravan" nema sta :d Pa nasao ovde da se hvali... Bas je kralj, evo jos gledam sliku i ne verujem... Admini su jako brzo reagovali i obrisali da sprece neizbezno pljuvanje po forumu 🙂
Inace Goxy je ziv, postuje u drugom threadu...

Kako je to uspeo?:zgran:
ps: mozes da posaljes tu sliku?(PM)10x

Poslednja izmena:
evo kako :d

Prilozi

• Untitled-2.webp
    Untitled-2.webp
    31 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Čovek bi mu i oprostio što nije kliknuo na Apply (znate, možda ne želi da je drži na tim frekvencijama :S: ), al' on nije kliknuo ni na Test Changes :d
Očigledno je malo više :bottle: kada je pomislio da nože da prevari ljude sa Bencha :d

Ja stavih svoju Gigabyte Turbo Force (sine) sa 500/1120 na 540/1240 pa cemo da vidimo.

Radi stabilno osim sto se nakon resetovanja racunara vraca na standardnih 500/1120... Ovo pomocu V-Tunera 2, da li bi neki drugi prog pomogao, mozda Riva Tuner?!

Ako hoces da se po paljenju racunara stavi na 540/1240 moras da flesujes bios ili da stavis da se Riva Tuner (ili neki drugi programcic) startuje po paljenju racunara i da ucita profil (koji prethodno napravis sa OC parametrima).

Napisao sam malo dzumbasto, ali potrazi po forumu, skapiraces 🙂

ne mora tako. mozes iz samih drivera da podesis da automatski podigne clock na te vrednosti.

Ja ne vidim tu opciju kod sebe (91.36).

Nazad
Vrh Dno