Šta je novo?

Klok problem (Veliki)

NenadSa

Slavan
Učlanjen(a)
31.12.2005
Poena
301
Dakle ovako, imam maticnu plocu MSI km4m -v, i procesor Amd Sempron 2200+ koji kod mene radi na 1.5 Ghz, u biosu nisam nasao opciju za klok, pa me zanima da li je uopste moguce klokovati ovaj procesor na ovoj ploci? Pozdrav i hvala unapred 🙂

Naravno da mozes.imas kod njega fsb(pa ga polako podizi).kad dodjes do nekog max podignes malo napon i teras dalje.moguce da ti je otkljucan i mnozilac.to vec moras sam proveriti.

Moracesh da malo chitach a na forumu imash brdo tekstova tako da... 🙂
Poz!

Podizao sam fsb ali najvise radi na 1.5 ghz, sto me strasno nervira 🙂 A nemam tamo opciju u Frequency/Voltage control nikakvu sto se kloka tice 🙁 Dakle sta da uradim?

Kada mu dizes fsb dizes mu i frekvenciju koja je jednaka mnozilac * fsb
Znaci dizes fsb bez dizanja voltaze postepeno dok ne postane nestabilan pa zatim podignes malo voltazu i tako dalje

Sve je to lepo ali i fsb i voltaza su zakljucani 🙁 Znaci fsb stoji na 166 mhz, ima li neko ideju kako da otkljucam voltazu i fsb? Ploca je djubre grrrrrr

Mora da ima neka opcija manual ili nesto slicno da se ukljuci da bi mogao da oc
a ako nema onda probaj sa novim biosom.Ni meni na prosloj ploci A7V8x-x nije imalo dok nisam uflesovao novi bios.

Можда ти ово помогне:

Када сам први пут хтео да оверклокујем процесор наишао сам на сличан проблем. Наиме fsb је био закључан.

После мало чачкања по опцијама биоса приметио сам следеће.

фреквенција процесора: 1662
множилац: 12.5
fsb: 133

Множилац и fsb су били закључани, али када сам селектовао фреквенцију процесора имао сам следеће могућности 1250-1662-2066-2500-manual.

Значи, првих четири су аутоматски намештале fsb на 100-133-166-200, док га је задња откључавала.

Само требаш наћи сличну опцију код себе и укључити manual.

После тога ћеш моћи подешавати fsb.

Када га будеш оверклоковао немој правити велике помаке, већ мало по мало.

Poslednja izmena:
znaci uzas....
pa prvo pogledajte koju plocu decko ima pre nego sto pocnete sa "strucnim" uvodom u overklok 😉

VIA km400 cipset,integrisana grafika, bez ikakvih opcija za occ...

@NenadSa, nemoj ni pokusavati da se igras, ne mozes nista vise da izvuces iz tog sistema...

Nazad
Vrh Dno