Šta je novo?

klima...

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Interesuje me koliko trosi struje klima uredjaj. Mislim znam da ima i od 1 kwh i od pola i... ali otprilike ove klime sto se sad masovno prodaju/kupuju koliko trose struje kad hlade a koliko kad greju. Posto ne znam koliki bi mi bio racun za struju ako bi to koristio leti svaki dan ?

Računaj da troše oko 1 KWh. Lakše se sabira i množi, pa posle dodaj neke procente kada uzmeš neku :)

Imas vec dobar thread o tome ovde:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=9166
ali se thread "zaglavio", ne moze vise da se postuje u njemu - pa da nastavimo ovde...

Koliko btu-a, toliko kw/h. Znaci najpopularnija 12-ica trosi 1,2 i kad hladi i kad greje.

BTW, klima je najbolji CPU cooler ikad napravljen :) Instalirao sam je pre par dana, temperatura Athlona XP mi se spustila za otprilike 8 stepeni C...jes' da je malo skup cooler. al' sta sad...:p :cool:

LM, racun za struju ce ti se svakako povecati, ali ne dramaticno. Sto se grejanja tice, toliko trosi obicni kalorifer "na pola" (na onom prvom, nizem stepenu grejanja) a pri tom klima greje neuporedivo bolje, znaci naj ekonomicnije grejanje. Sto se hladjenja tice, sve zavisi koliko ti je zaista potrebno, tj. koliko ti vrucina smeta, pa procenis sam da li ti se isplati.
Npr. meni vrucina toliko smeta da cu pre 'leba da ne jedem i da placam struju !

Ima ortak tu klimu i znam da je bila najskuplja, a sad da li je i najbolja ne znam. Njegova je 12000 BTU i ima inverter. Do sada se nije kvarila, ništa nije dirano 2 godine, a ima neku dužu garanciju...

Heinz je napisao(la):
Ima ortak tu klimu i znam da je bila najskuplja, a sad da li je i najbolja ne znam. Njegova je 12000 BTU i ima inverter. Do sada se nije kvarila, ništa nije dirano 2 godine, a ima neku dužu garanciju...

uzeo sam je i platio sam je preko 850e sa ugradnjom i 6 godina garancije a to je bila najniza cijena po kojo sam mogao da je dobijem jer vlasnik te firme gdje sam je uzeo je prijatelj moga oca! zbog toga pitam jer u CG nisam imao prilike da gledam ove klime tako da nista o njima ne znam

Imam u firmi 6-7 tih Daikin klima, i rade lepo...

Nego, sta biste vi meni preporucili za moj stan od 23 kvadrata? Posto sam podstanar, ne bih da ugradjujem neki split sistem, pa da posle moram da ga rasklapam kada se budem selio. Cuo sam da postoje neke portabl klime velicine veceg kofera. Ima li neko vise informacija o tome? Posto, kako radi, gde moze da se nadje... U stanu mi je 30-32C, kadgod i vise, a imam samo jedan ventilator i hocu da crknem od vrucine boom

To su oni "pingvini" ako se na varam....izgeldaju kao R2D2 :)
Jel ima neko vise info o ovome? Ja bih uzeo jednu da nosim sa sobom gde god krenem :) Dobro sad...ne bas... ;)

Ko;liko se brzo montira? Koliko se brzo pakuje "za poneti"? Koja je snaga? Koliko to uostalom kosta?
I naravno koliko je korisno/efikasno?

Video sam to prosle godine u Ktitoru, DeLonghi-jeve (dobra firma).
Dva problema postoje: skuplje su od splitova i iz njih ide debela fleksibilna cev koja more da se kroz prozor ili sl. izbaci napolje (dovod-odvod vazduha ?).

Postoje i one kineske na vodu ili led. To nisu prave klime ali moze da posluzi. Ove godine ih nisam vidjao, prosle godine je raspon cena bio 300-600 DEM.

To na vodu je katastrofa, mislim ohladi ona nesto, al' se vlaznost vazduha podigne toliko k'o da si usred monsuna u indoneziji :D

Alexandar je napisao(la):
To na vodu je katastrofa, mislim ohladi ona nesto, al' se vlaznost vazduha podigne toliko k'o da si usred monsuna u indoneziji :D

A tek drveni nameštaj što strada posle dve sezone... ;)

Van Gogh je napisao(la):
a sto mislite o DAIKIN klimama?

To je verovatno najbolja split klima na svetu. Sad je hit u Beogradu. Dosetili se neki likovi i uvezli sleper polovnih repariranih Daikin-a direktno iz Japana. Cena sa ugradnjom je malo iznad 400€.

Aca je napisao(la):
To je verovatno najbolja split klima na svetu. Sad je hit u Beogradu. Dosetili se neki likovi i uvezli sleper polovnih repariranih Daikin-a direktno iz Japana. Cena sa ugradnjom je malo iznad 400€.
Aco , gde da pogledam za te klime, jel to bolji izbor od novih ?

RamOne je napisao(la):
Aco , gde da pogledam za te klime, jel to bolji izbor od novih ?

Ivane secas se sta je cika Ford rekao, najbolji auto je nov auto. Sa druge strane i Daikin je cudo, ne znam sta da ti kazem, moracu da odem do ortaka da vidim na sta lice te klime. Nabavicu i telefon od njega pa ti javljam.

Aca je napisao(la):
Ivane secas se sta je cika Ford rekao, najbolji auto je nov auto. Sa druge strane i Daikin je cudo, ne znam sta da ti kazem, moracu da odem do ortaka da vidim na sta lice te klime. Nabavicu i telefon od njega pa ti javljam.
ok, thanx, uskoro cu morati da nabavim nesto

Aca je napisao(la):
To me neodoljivo podseca na ovo sto uvoze polovne brand name racunare...:( Jes da su Compaq i Dell i slicno tj. isto tako "najbolji na svetu" (?), al polovno je brate polovno...
Jes da klima ne moze tako da zastari kao racunar, ali zasto bas mi moramo da budemo djubriste sveta ? ctp;

drapin je napisao(la):
To me neodoljivo podseca na ovo sto uvoze polovne brand name racunare...:( Jes da su Compaq i Dell i slicno tj. isto tako "najbolji na svetu" (?), al polovno je brate polovno...
Jes da klima ne moze tako da zastari kao racunar, ali zasto bas mi moramo da budemo djubriste sveta ? ctp;

Pa moramo zato sto smo sirotinja. Zato kupujemo zapadni odpad u vidu racunara, klima, kola....

Aca je napisao(la):
Nabavicu i telefon od njega pa ti javljam.

Ajd baci i meni, ne mogu da izdržim više ovih 40 i kusur stepeni :)

Aca je napisao(la):
Pa moramo zato sto smo sirotinja. Zato kupujemo zapadni odpad u vidu racunara, klima, kola....
Nazalost, a i ovo što se može naći novo je uglavnom "fuš" , loše serije FX

Zna li neko neto o Toyo klimama, NEC line ih valja, na rate 2 godine, garancija blablabla... ?

A kakav je onaj Housel model sato nudi genel na kredit za firme? Ima inverter isve to... Masushita (panasonic) kompresor 1 za indoor i 5 godina garancije za kompresor... 5x50 evra... vredi li?

LG je ok, cena mu je dobra a ne vidim razliku izmedju njega i Panasonica, cak LG ima neke Panasonicove delove u sebi.

Ajde nek neka mi neka dobra dusa posalje telefon ili neki kontakt firme gde mogu uzeti LG na rate... garancija bla bla ... ugradnja, ...

Pazi samo za lg gde kupujes, one koje prodaje uvoznik su super ali su se u poslednje vreme pojavile i neke koje se sklapaju u Turskoj i ne valjaju nista.

ORIGINAL LG je lsr 126abl...ostalo je turski i kineski...
Hausel NE klupujte jer se sklapa u obrenovcu, mnogo je los i na kraju prevara - prodaje se kao 12-ica a u stvari je 10-ka...

E ko izmisli ove klime u bulju da ga ljubim. Ja stvarno ne znam sta bi radio bez klime, ah kako opustajuce... i ko to kaze da nisu zdrave?! Sta tu ima da je lose - sem naravno ako se ne stavi na 18 stepeni.

Amon_Ra je napisao(la):
E ko izmisli ove klime u bulju da ga ljubim. Ja stvarno ne znam sta bi radio bez klime, ah kako opustajuce... i ko to kaze da nisu zdrave?! Sta tu ima da je lose - sem naravno ako se ne stavi na 18 stepeni.

Pa lose je kod splita sto nema recirkulaciju vazduha kao prozorska klima, pa nije preporucljivo pusiti. Ko ce stalno da trci na terasu da dimi. :p

lsr 126abl je model koji se pojavio ove godine kod nas prosle i pretprosle se prodavao LSL 1261 HL

Zar niko ne moze da mi preporuci neku firmu ?
Amone, sta si ti uzeo ?

Nazad
Vrh Dno