Šta je novo?

Klima za grejanje za spavacu sobu

Normalno i logicno je da klima ne moze da greje na visokim temperaturama.
Ko je pusta na vecoj spoljasnjoj temp, rizikuje kvar od pregrevanja ako klima nije projektovana da radi na tim temp.
Ima modela koji mogu, kod Daikina mislim jedino Emura 3 i Perfera idu do 25c grejanje, dok sve ostale na 18-20c max.
Daikin je najskuplji proizvodjac klima i da bi dobio performanse na visokom nivou, to mora debelo da se plati.
Sve ove jeftine su dobre klime, ali im performanse nisu nista spec.

Normalno i logicno je da klima ne moze da greje na visokim temperaturama.
Ko je pusta na vecoj spoljasnjoj temp, rizikuje kvar od pregrevanja ako klima nije projektovana da radi na tim temp.
Ima modela koji mogu, kod Daikina mislim jedino Emura 3 i Perfera idu do 25c grejanje, dok sve ostale na 18-20c max.
Daikin je najskuplji proizvodjac klima i da bi dobio performanse na visokom nivou, to mora debelo da se plati.
Sve ove jeftine su dobre klime, ali im performanse nisu nista spec.
Pa sta da kupim a da se ne izujem 100k kes i da budem zadovoljan?

Pa nije Daikin los, dobra je to klima, sta ce ti uopste grejanje na spoljasnjih 20c(niti ce joj 99.9% biti ista ako greje na 20c spoljasnje), tada je unutra fazon 24-25c?

Nije na spratu u spavacoj sobi, a imam bebu. Ali to moze da se vec premosti, nije toliki problem.
Kazes nije los, sta je bolje za slicne novce?

Iscitaj o idealnim temperaturama za bebe, mnogi pregreju prostor sto je greska, mislim da je 21c za bebu idealna temperatura, da se ne pregreva i da joj se ne zezne imuni sistem.

Prava temperatura za bebe? Ona na kojoj vam se beba ne ustuca precesto kada je presvlacite.

Ili se ospe od toplote. Ja sam samo koristio obicnu grejalicu za bebu kad dodje vreme kupanja. Posle toga spava na sobnoj temperaturi ostalih soba.

Неће се смрзнути.

Imam ponudu da uzmem amber 12k za 65k i 10k za ugradnju. Nudi mi ova firma sto sam vec uzeo kod njih. Plasim se samo da li ce da modulira kako treba da se ne gasi non stop?
Ako te brine modulacija, ima LG S12EQ i u ovom periodu modulira na cca 200 W. Tiha klima, ne krcka, a nije ni skupa.

Trenutna modulacija Bergen ber12 (gree lomo), setovana na 20 stepeni 2 brzina. na ovom toplom danu greje skoro ceo stan. gree lomo se skoro i ne ukljucuje, mada bergen ima bolju lokaciju direktno bije u hodnik pa u dve sobe.

Prilozi

• Screenshot_20231113_125521_Smart Life.jpg
    Screenshot_20231113_125521_Smart Life.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_20231113_125538_Smart Life.jpg
    Screenshot_20231113_125538_Smart Life.jpg
    44.3 KB · Pregleda: 42
Jos ne kupih klimu. Dobro je sto treba da izdrzim samo jos samo cetiri meseca, pa mi klima nece ni trebati 😁.
Salim se. Ako neko ima jos neku ideju neka se ne ustrucava da kaze. Amber otpao, zakasnio sam rasprodate sve. Budzet je do 70k kes ili do 110k na rate bez kamate ako navatam sledece nedelje nesto za crni petak😀.
Hvala
Moracu i telefon da kupim, ovaj poceo da brljavi, pa ispadam nepismen.😇

Sve ideje smo ti već dali. Ostaje samo da kupiš.

Sve ideje smo ti već dali. Ostaje samo da kupiš.
Ja rekoh samo da proverim dali se neko setio jos necega u medjuvremenu.😀
Jako informativan ti je bio onaj post o defrostu klima. Svaka cast.
Vidim da je ovaj lg sto si preporucio deklarisan do -10. Sta se desava kod tebe kad je niza temperatura?

TOL=Tbiv=-10 C i to je tako kod LG, jer su mu klime deklarisane do Tbiv. Pri tome daje 2.5 kW.

Kupio sam posle dosta premisljanja hisense energy nordic 12k. Na crni petak bio 56k na 12 rata bez kamate i odrzavanja racuna 😁. *** dobra ponuda je bila. Nadam se da ce da greje dve sobe koje deli hodnik i vrata se gledaju. Detaljan rewiev i poredjenje sa gree amber comfort 12k cu postaviti u temi o nordic klimi.
Hvala svima na sugestijama i pomoci.
Moze lock teme.

Kupio sam posle dosta premisljanja hisense energy nordic 12k. Na crni petak bio 56k na 12 rata bez kamate i odrzavanja racuna 😁. ********* dobra ponuda je bila. Nadam se da ce da greje dve sobe koje deli hodnik i vrata se gledaju. Detaljan rewiev i poredjenje sa gree amber comfort 12k cu postaviti u temi o nordic klimi.
Hvala svima na sugestijama i pomoci.
Moze lock teme.
Kako ti se pokazala nordik? Ja se razmisljam da je uzmem

Kako ti se pokazala nordik? Ja se razmisljam da je uzmem
Za sad nisam bas zadovoljan. Koristim je 4 dana. Sledeca su iskustva:
- Lose stvari:
Los kvalitet plastike, mada je to kod vecine kineza problem,
Jako neprecizni senzori za temperaturu pogotovo na UJ.
Klima prebacuje zadatu temperaturu za 3c pa se gasi ili modulira,
Ne moze da modulira nize od 360w,
Kada temperatura padne ispod nule pali se neki sistem za podgrevanje kompresora i freona i tad trosi 165w cak i kad klima ne radi, tj bude u onom kontrolnom modu pirkanja. Izgleda je ovo podgrevanje ciklicno, tj neko vreme je upaljeno, pa ugaseno, verovatno dok se ohladi sistem.
- Dobre stvari:
Unutrasnja jedinica je jako tiha pogotovo na 1. I 2. brzini. Mnogo tise od ambera.
Klima ima snage, u rangu je sa amber comfort. Merio sam izduv u istim uslovima.

Zakljucak:
Da li bih ponovo uzeo nordic?
Ne,osim ako ne bude na akciji za 40k. Jednostavno ne vredi 60k.
Amber je mercedes za nju i vredi svaki evro razlike u ceni.

Trebao si da kupiš LG S12EQ. Klima je odlična, lagano greje, ne pregreva, tihe su obe jedinice... i košta 60k dinara

Trebao si da kupiš LG S12EQ. Klima je odlična, lagano greje, ne pregreva, tihe su obe jedinice... i košta 60k dinara
***. Nije mi se dopalo sto je do -15.
Videcu jos dan dva pa resavam. Problem je sto moram iz svog dzepa da platim demontazu i ponovnu montazu.

*********. Nije mi se dopalo sto je do -15.
Videcu jos dan dva pa resavam. Problem je sto moram iz svog dzepa da platim demontazu i ponovnu montazu.

Samo se malo igraj sa njom i podesices je kako treba. Taj grejac mozes i da iskljucis ali onda garancija kaput.

U pravu ste za grejac. Stim sto ne radi non stop nego se pali i gasi na vremensti relej ili prati temp. kompresora, tako da nije toliko strasno.
Skontao sam da ne treba da gledam koja temp pise na klimi i daljincu nego da podesim po sobnom termometru.
Nego to treba da objasnim i gospodji, da ne padne u nesvest kad vidi 19c na uj.😅

Nema je. Ne znamo za koji model je zamenila...

Da ne otvaram novu temu. U moju spavacu sam stavio nordic i ona greje i tu sobu i klincevu preko puta. Kod njega imam stari vivax on of koju potrosi oko 5kwh na ovim temperaturama za nekih 11h rada da odrzava 23c od 20h uvece do 7h ujutru. U medjuvremenu to radi nordic. Ima li smisla staviti neki jeftin inverter umesto ovog vivaxa da mu odrzava nocu temperaturu i da li bih imao neku ustedu u potrosnji? Soba ja 12mkv.

Nazad
Vrh Dno