Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Na 1. brzini ima 510 m3/hr airflow i 29dB.
Moj Mitsubishi LN ima na trecoj brzini 29dB i nikako nije tih. Nije to jaka buka, ali nije ni tiho.
Vec 4. brzina ima 36dB i to je solidno bucno, ja na 5m od klime ne mogu da spavam, a daleko sam od osetljivog.
18KMTA ima 35dB na drugoj brzini.

Sama pomisao da mora minimum 510 m3/h da duva na hladjenju, gde meni radi na 19dB i 240 m3/h mi je nezamisliva.
Zato meni ona stoji u Kuhinji / trpezariji i duva ka vratima od dnevne ge je jedva cujem a kamoli osecam. A za Leto imam te srece da mi u kuci za celo leto upaljena dva dana i to je to uvek prijatno bilo. Al ja sam je sa razlogom uzeo jer nemam izolaciju na zidovima pa mi treba snaga kad udari minus. A ovaj prelazni period do 7 stepeni ona greje ceo sprat na 24 stepena stepen manje u drugim sobama.

Nece Petrovic da kaze da mu Perfera ide, pogotovo sa debelom izolacijom on-off, ide svima nama smrtnicima na ovom vrijemenu :)

Pa ono, nije da ne prdi u off ali, evo statistika danasnje potrosnje za daikin ftxc35e

daikin-12.jpg

evo ukupne potrosnje
Screenshot-12-1.jpg

Evo i temperature u sobi:
temp.jpg

Pa ono, nije da ne prdi u off ali, evo statistika danasnje potrosnje za daikin ftxc35e

Pogledajte prilog 508845

Rezim on/off (extreme) ili ipak sto bi rekli odlicna kultura rada :unsure:
U koliko m2? :)
Pa verovatno, ima covek heavy izolaciju i klima cutologija, mizlim realno, bez ikakve namere da coveka uvredimo, jel :)
Daleko bilo da nekoga uvredimo :)
Koliko se secam covek ima solidnu izolaciju
Da bog te, 22c, dobro svakom drugacije odgovara, ali se stresem na pomisao da je ispod 23c.
Svi smo razliciti
Meni npr. 23-24 je optimalno

Greje oko 30tak kvadrata (dnevna soba, hodnik i kuhinja)
Pored ove 12, imam i 9ku i 7cu.
Okacicu statistike 9ke ovih dana (posto je danas ugradjena), a iskren da budem 7cu jos nisam ni palio u spavacoj, jer nije bilo potrebe (volim da kuntam u hladnijem).

Solidno sve isti brend (y) ---> Daikin Fanatik :D
Nemoj da me pogresno razumes, svakako dobre Makine :)
Nisam bas fanatik do sada sam koristio (ali samo za hladjenje on/off) klime vivax i gree
Po preporuci prijatelja koji je racunao sta mi treba, a koga znam 20 i kusur godina.
Sto zbog toga sto se gotovo ne kvare (najmanje poziva ako uopste ima za daikina), sto zbog servisne mreze (delova) koji su dostupni, sto zbog garancije koju sam dobio 8 godina.
Na sve to moram da dodam, da ne zelim da imam 30 razlicitih aplikacija, i cuda za svaki pametan uredjaj u kuci 🤣

Ispade da je ona KHCAN tata sto se kulture rada tice, ostaje da se vidi jos kakva je oko nule kad je velika vlaga, koliko ce i kako ici u defrost i kakva ce biti na minus 10-15

Радиће добро у свим тим условима, за такве услове је и предвиђена.

Ja imam malo dete i ne smem da se kockam sa temperaturom u kuci,meni klima.stoji na 22 a sedimo u majice...ja kad bi moje klime stavio na 24 crkli bi odmah 😂😂😂

Samo uzmite u obzir da sam ja u centru BGa i da je kod mene nocu 15, a danju 18C, toliko meri termometar pored klime napolju :)

Ma pazi "možda je i jeftinije, ali ne može klima ispod +5" a čak i da može "nema toplote bez vatre" :cool:
Čak i da sve to može i jeste - PUŠE HLADNO! 😂

Ovako je danima, pitanje je do kada će tako moći. Sada je 200e 1MW
Screenshot_20251014_084905.jpg

Ej ljudi
Ugradio sam juče shelly 1pm4
To izgleda ovako, ugradio mi je drugar.
Nisam mogao da ga postavim u doznu već mi drug reče da može ovde.
U specifikacijama vidim da je radna temperatura Shelly -ja od -20 do +40.
Da li će moći normalno da funkcioniše?
Kupio sam ga samo da mjeri potrošnju, ni zbog čega drugog.
Juče sam testirao, klima zaista malo troši
Modulira oko 200 w u zagrejanom stanu od 40 kvadrata

Prilozi

• Screenshot_20251014_032637_Viber.jpg
    Screenshot_20251014_032637_Viber.jpg
    65.7 KB · Pregleda: 46
  • Screenshot_20251012_132414_Viber.jpg
    Screenshot_20251012_132414_Viber.jpg
    38.2 KB · Pregleda: 47
Ej ljudi
Kod mene slican rele napolju na kisi i snjegu vec 4 godine stoji i radi bez problema. Jedina razlika je sto sam ga stavio u ip68 razvodnu kutiju. Klasicna kutija za elektro instalacije. Bitno samo da nema vlage.

Sta znaci tacno da klima modulira, za sada par puta kada je dostigla temperaturu unutrasnja se nije ugasila nego samo vrti ventilator i pokazuje oko 15w potrosnju. Jel moguce da se ugasi spoljna a da unutrasnja vrti?
Ej ljudi
Jel ovo moze da prekine garanciju?

15w znaci da je ugasena i da radi samo ventilator, ne i kompresor.
Modulira znaci spusta potrosnju kako se priblizava zadatoj temperaturi, i manje trosi na odrzavanju iste. To ces videti tek kada budu vece hladnoce.

Ne znam, nisam razmišljao o garanciji.
Moraću videti, možda bi morao da skinem.
Jedino me to kopka oko vlage, mada je tu elektronika ne bi trebalo.

Vrh Dno