Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Zovi njih koji su ti ugradili, oni moze da potvrde da nesto nije uredu sa klimu... da imas makar nesto crno na belo!
Bitno samo da su ovlasceni za klima uredjaja!
Svakako moras prodavca da kontaktiras takodje moguce da ce ti i oni posalju servisera da proveri ispravnost klime itd.!
Ujutru kontaktiraj jedni i drugi!!

Poslednja izmena:
Kontaktirao sam za sada samo servis koji je ugrađivao, doći će u ponedeljak da vide o čemu se radi. Kažu da je možda neki šraf labav ili tako neka banalnost. Videćemo.
Inače klima kao klima mi deluje onako.. . Pre pola godine sam uzeo isto TCL, samo model XA73IS, koji se i sad prodaje i za nekih 5000 dinara je jeftiniji od TPH11I. Spoljne jedinice su im identične. Barem vizuelno. Unutrašnja na XA73IS mi nekako tiša, lepše radi, i ima normalne filtere. TPH11i ima taj neki Breeze efekat, tu se ona krilca koja usmeravaju vazduh levo - desno potpuno zatvore ali su rupičasta pa se vazduh "razbija" dok prolazi kroz te rupice. Videćemo kako će to da izgleda na hlađenju. Mislim da ne opravdava razliku u ceni u odnosu na XA73IS. Da sad ponovo kupujem išao bih na ovu jeftiniju. Mada rano je još za zaključke, možda vremenom promenim mišljenje.

Poslednja izmena:
Pozdav svima,
Dvoumim se između Midea EXTREME klime i Gree Premium Airy 12-ice obe da li neko ima iskustva?
Vidim da sam proizvođač za GREE ganratuje da može da radi 10 sati bez prekida pa da tek onda ode u dF jer ima AI tehnologiju.
Da naglasim da mi je jako bitno da ne ide često u dF jer bi mi bila primarna za grejanje.
Takođe i cenovno se uklapam do nekih 75k, više od toga ne bih imao da izdvojim... pa me zanima za iskustva ako je neko koristio istu

Moze li mala pomoc. Citam ovu i jos neke teme o klimama i vecina stvari mi je nepoznata. Modulacije, df, potrosnje... Potrebna mi je klima za 20m2 i jos jednu pored prostoriju 10m2, bez izolacije, pvc stolarija, nbg blokovi. Hteo bih 12-icu inverter da uzmem i koristice se vise za hladjenje nego za grejanje mada nikad se ne zna, zato i gledam inverter. Ima li neko neki konkretan predlog iz iskustva, da je pouzdan i dobar, do 75k.

Danas bio sa serviserima iz Gorenje/Hisense. Kazu da je neverovatna navala kvarova na ves masinama i klimama koje proizvodi Hisense. U proteklih mesec dana crklo 2 kompresora, nekoliko elektronika i senzora. Ima delom do toga sto je kratka instalacija tj nije ispostovano 3m cevi u nekoliko slucajeva, mada mislim da je to samo slucajnost jer druge klime (drugih brendova) rade (nepravilno) bez 3m, sa drugim problemima, ali ne stradaju bas elektronike i kompresori zbog toga. Moj grad je relativno mali i nema preterano Hisense klima na trzistu kod mene, ali eto opet postoji hrpa kvarova u odnosu na broj prodatih primeraka.

Ja ne znam sta Hisense pravi a da je dobro, u smislu da je kvalitetno i pouzdano. Midea je pojam za njih u svim kategorijama koje proizvodi!

Vec sam ranije pisao da je mom drugaru crkla elektronika na 18 ci hisens. Kvar se desio kada je istekao rok od 2 god a nije uradio registraciju za duzu garanciju, platio je mislim 20.000 rsd zamenu elektronike.

Pored Hisense i TCL je imao ozbiljnih problema sa elektronikom.Nadam se da su sa novijim modelima to popravili.Ovde kod nas je vecina uredjaja sa problemima,jer se uvozi sve i svasta,bez ikakve kontrole kvaliteta.Pa kome sta zapadne.

Nije da nesto favorizujem, ali kod mene u kraju su uglavnom, midea, vox i vivax. Nisam cuo ni primetiio da neko ima problem. Majstor koji mi je ugradjivao klime isto tvrdi da sa vox klimama nije imao ozbiljan problem.Generalno vox kada ima neki smor u garanciji to sredi, i jako je majstor zadovoljan sa njima kako saradjuju, nisu smaraci da cepidlace.Mislim da te Vox(Aux) klime imaju solidan proizvod za te novce, ali ako bi sada kupovao klime za grejanje ja bi licno izabrao Mideu kao faforit,ona je kod nas ipak broj 1 sa prodajom klima,cena je srednja a mislim kvalitet proveren.

Nije da nesto favorizujem, ali kod mene u kraju su uglavnom, midea, vox i vivax. Nisam cuo ni primetiio da neko ima problem. Majstor koji mi je ugradjivao klime isto tvrdi da sa vox klimama nije imao ozbiljan problem.Generalno vox kada ima neki smor u garanciji to sredi, i jako je majstor zadovoljan sa njima kako saradjuju, nisu smaraci da cepidlace.Mislim da te Vox(Aux) klime imaju solidan proizvod za te novce, ali ako bi sada kupovao klime za grejanje ja bi licno izabrao Mideu kao faforit,ona je kod nas ipak broj 1 sa prodajom klima,cena je srednja a mislim kvalitet proveren.
Ne znam samo koju Mideu bi uzeo umesto Voxa za grejanje, posto se Midee nisu nesto proslavile na grejanju? Jedino model Oasis moze da bude za preporuku od Midee, ali on kosta, ostale nisu nesto, a skuplje su od Voxa prilicno. Za te pare bolje uzmi neku Gree sto se kineza tice!

Ne znam samo koju Mideu bi uzeo umesto Voxa za grejanje, posto se Midee nisu nesto proslavile na grejanju? Jedino model Oasis moze da bude za preporuku od Midee, ali on kosta, ostale nisu nesto, a skuplje su od Voxa prilicno. Za te pare bolje uzmi neku Gree sto se kineza tice!
Nisam mislio neku odredjenu, samo kazem da ni svaki vox nije bas za grejanje, a misljenja sam da je ipak midea kao klima uvek dobar izbor za nase uslove.Proverena je dugi niz godina kao brend kod nas, i ako neko bas nije da zeli najeftinije, midea je odluka, gde ja bar mislim nema greske.

Zdravo imam problem. Imam stariju klimu Midea 9bt. Nije paljena u struju duze od 1 godinu dana. Sad kad se ukljuci u struju samo lampica treperi za ugaseno/upaljeno na klimi i nista se ne desava. Da li neko ima ideju sta bi moglo biti? Unapred hvala

Zdravo imam problem. Imam stariju klimu Midea 9bt. Nije paljena u struju duze od 1 godinu dana. Sad kad se ukljuci u struju samo lampica treperi za ugaseno/upaljeno na klimi i nista se ne desava. Da li neko ima ideju sta bi moglo biti? Unapred hvala
Prvo izvadi baterije iz daljinskog i ispritisci bilo koji taster na njemu. Vrati baterije i probaj ponovo. Znaju daljinski da zaglupe kad dugo stoje, ako to ne pomaze probaj zameniti baterije iskljucivo novima.

Milisav ga opravio. Kako ih naguraše tako svaka im čast.. Jos bolja stvar je ova zastita od golubova ili ti ga nagurane kutije. To što se klima guši nema veze🙂

Prilozi

• FF3D2359-76AF-47D7-AEBF-AF536F9C2E0B.jpeg
    FF3D2359-76AF-47D7-AEBF-AF536F9C2E0B.jpeg
    171.4 KB · Pregleda: 90
stigli faikin Wifi moduli - javljam kad ugradim 😀

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    245.1 KB · Pregleda: 87
Danas je ugrađena gore pomenuta klima i izgleda da mi je zapao feleričan primerak. Koliko su majstori koji su je montirali otišli, iz spoljašnje jedinice je počeo da se čuje neki iritantan zvuk. Najviše podseća na cvrčka samo što je konstantan. U početku je bio slabiji pa vremenom sve jači i jači. Na kraju sam je ugasio, da ne zvrči, jer čuje se čak i unutra kada su zatvoreni i prozor i terasa. A napolju se baš jako čuje. Što se tiče ugradnje, sve je odrađeno po knjizi, vakumiranje, 3+m cevi, itd itd. Ljudi mi montiraju već treću klimu za godinu dana. Ne znam sad šta da radim, da li njih da zovem, ili da probam da nađem kontakt od ovlašćenog servisa ili uvoznika, ili pak prodavca od kog sam kupio .Uređaj je kupljen onlajn pa valjda imam pravo i da ga vratim ako sam nezadovoljan, ali kako ću kad je već ugrađen? Dajte ljudi neki savet, svaki je dobrodošao.
Ako nekog zanima epilog, bio je majstor, drndao po njoj sat vremena, sto puta skidao poklopce i vraćao nazad. Na kraju spustio malo jedan nosač i prestala da zvrči. Kaze "sad nije baš u libelu al ***, važno da ne zvrnda". Šta reći.. A oni limovi gledam, uvijaju se kao da je karton, kvalitet NULA.
Ima sad neko tiho zvrndanje ali baš tiho. Nije ni približno kao što je bilo, čuje se samo kad baš stanem ispod nje. Čim zađem iz ćoška od kuće više se ne čuje. I što je najbitnije ne čuje se unutra ništa. Nadam se da će ovako da ostane da neće da se pojačava zvuk.

Imam problem da konektujem klimu na net. Provajder mi promenio ruter i sad nece klima da se poveze na taj ruter, pise da nije podrzana 5g mreza, a ja nju i nemam. Klima je vox i sve je lepo radilo do novog rutera. Ako neko ima resenje neka mi napise, lepo je kontrolisati klimu na net kad vec imam tu opciju.

Nazad
Vrh Dno