Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

To je bila mozda i jedina pozitivna strana moje bivse Gree nordic. Kad spane ispod nule upali se taj grijac i radi skoro bez defrosta. Iako su kod mene jako teski uslovi za rad klime moram priznati da df su jako rijetki bili. Jest da trosila ali to je druga prica.

Znaci da radi macola. 😃
Videcemo na dalje sta kaze. Amber ide na 4h po 15 min u df i kaplje iz njega fino.
Meni Daikin sinoć išao par puta na 45 minuta, stalno me je budio, pa sam smanjio temperaturu na 20. U toku dana je išla još nekoliko puta, ali kratko, na 5 minuta (kontrolni defrost).

Mozda onaj grijac radi stalno ispod nule i ne da da se ista hvata
Da, grejac se pali na 0c i radi non stop dok temp. ne ode u plus. Pitanje je kako je postavljen da li greje i izmenjivac ili samo tacnu. Na reklami za klimu deluje da je na dnu tacne ali ko ce ga znati.
Frapirao sam se danas kada sam video da je veci deo dana bila na 570w i povremeno isla na 670. Nisam to ocekivoo😁.

Ajd i je da pitam nesto malo ali glupo🙂.
Jel normalno da klima uopste ne ide u defrost. Ovaj nordic nije otisao ni jednom u df od kad ga imam. Ne gasi se, odrzava 23c, juce blagi minis i sneg ceo dan, danas malo snega i -4 ceo dan i sad pada temperatura jos. Na izmenjivacu nema tragova inja, niti se vidi da je kapalo ispod njega, a sneg je ispod klime. Naravno nisam ga ni uhvatio da to radi. Modilira ceo da izmedju 570w i 670w. Sta kazete?
Kod mene Daikin suh ko barut, postavio sam sliku, ali uradi kratki kontrolni defrost od 5 min sa vremena na vrijeme. Ovi uslovi blagih minusa i suhog zraka su odlicni za rad klime.

Kod tebe vjerovatno klima misli da nema potrebe ni za takvim defrostima. Uglavnom sve je to u redu.

To je bila mozda i jedina pozitivna strana moje bivse Gree nordic. Kad spane ispod nule upali se taj grijac i radi skoro bez defrosta. Iako su kod mene jako teski uslovi za rad klime moram priznati da df su jako rijetki bili. Jest da trosila ali to je druga prica.
A negativne?
Zanima me pošto koristim istu klimu.

Da, grejac se pali na 0c i radi non stop dok temp. ne ode u plus. Pitanje je kako je postavljen da li greje i izmenjivac ili samo tacnu. Na reklami za klimu deluje da je na dnu tacne ali ko ce ga znati.
Frapirao sam se danas kada sam video da je veci deo dana bila na 570w i povremeno isla na 670. Nisam to ocekivoo😁.
Sobzirom na mnogobrojne probleme ja sam ju i rastavio zbog garancije kako bi se nasao kvar i grijac je bio samo u tacni. Neznam koja ti je kvadratura i temp ali zbog neispravnosti moja se nikad nije ispod 650w mogla spustiti. Onda kad pane ispod nule + 115w pa navise. Al kad uradi df i pokrene klimu pa pun gas nema sanse da te neprobudi.

Moja Nordic svih ovih dana kad je upalim odradi kontrolni defrost od 1 min. dal bilo 0 ili minus ali ja ih ne palim po 5 dana pa dodjem uvece upalim da mi zagreje pred vikend da odradim nesto u kuci preko vikenda. Ja ih nisam uhvatio ni jednom u tom defrostu od 5-10 min...

A negativne?
Zanima me pošto koristim istu klimu.
GEH18AA-K6DNA1F/O
GEH18AA-K6DNA1F/I
Ovo je bila moja bivsa Gree, nebi nesto puno informacija da dam posto je bila sa greskom. Greska je nadjena na kraju ali vec je bila demontirana.
Evo i Mitsubishi takodje Nordic na -7 trenutno.

Prilozi

• Screenshot_2024-01-09-21-46-28-360_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2024-01-09-21-46-28-360_com.coolkit.jpg
    59.7 KB · Pregleda: 143
Poslednja izmena:
E bas to.
A sad ozbiljno, kada je filter ovako prljav sva prasina pocinje da se odlepljuje i da je klima uvlaci u sebe sto znaci da me vrlo brzo ceka pranje izmenjivaca opet.

GEH18AA-K6DNA1F/O
GEH18AA-K6DNA1F/I
Ovo je bila moja bivsa Gree, nebi nesto puno informacija da dam posto je bila sa greskom. Greska je nadjena na kraju ali vec je bila demontirana.
Evo i Mitsubishi takodje Nordic na -7 trenutno.

Na koji temp je stavljena kad ti trosi 300?

Današnji raport, dnevna temperatura nije isla preko -3c. Daikin radi oko 300W. Gree šara, spusti do 520W (440W + grejači 80W) pa skonta da postaje hladno u prostoriji jer ne može da održi zadanu temp i onda grune na 900W pa polako spušta i opet tako u krug. Daikin radi kratke kontrolne defroste nešto češće od Gree, ali obe su suve kao barut. Ni kapi da izadje iz njih. Čini mi se da je Gree jedan uradila danas dok je Daikin išla na svakih par sati.

Koji inverter preporučujete prvenstveno za grejanje, 65m2, PVC stolarija, spoljni zid 55cm nema izolacije do 700e, i da li je ovo dobra pozicija za klimu, skica u prilogu

Prilozi

• IMG_20240110_015956.jpg
    IMG_20240110_015956.jpg
    69.1 KB · Pregleda: 49
  • IMG_20240110_021822.jpg
    IMG_20240110_021822.jpg
    101.8 KB · Pregleda: 115
Mirno je pa je tako, ali inace je veca potrosnja. Uvjek se vrtim oko 23c
Isto tako sam bar ovdje naucio da netreba usporedjivati potrosnju jer nikome nisu uslovi za rad klime isti. Recimo kad je kosava bas jaka i oko -10c onda mi zna za dan povuci do nekih 17kwh.... Izolacija me ubi, dok na kuci koliko god duvalo ili hladno bilo nikad nije za dan preslo 12kwh a veci prostor istom klimom grijem.

Kad kazes gree nordic mislis na amber ultra/premuim?

Interesantna stvar. Vivax 12btu on-off potrosio od 21h do 09h,5kwh. Najvisa temp je bila -4 najniza nocas -8. U sobi od 12mkv odrzavao 23c. Nije lose po meni.

Interesantna stvar. Vivax 12btu on-off potrosio od 21h do 09h,5kwh. Najvisa temp je bila -4 najniza nocas -8. U sobi od 12mkv odrzavao 23c. Nije lose po meni.
Meni je gree pojela preko 12kWh za 24h. Ispada da bi ta on/off vivax potrosila manje za 24h u odnosu na muse..

Pa pitanje je, zato sto ona odrzava
Meni je gree pojela preko 12kWh za 24h. Ispada da bi ta on/off vivax potrosila manje za 24h u odnosu na muse..
Pa pitanje je, zato sto ona odrzava nocu temp. u vec zagrejanoj sobi. Da mora sama da greje ceo dan mislim da ne bi bila ispod 12kwh mozda i jace.

Bogme LFCA 18 u 56 m2 sve izolovano svakih 2 sata u defrost -13 jutros vlažnost 100 posto ali greje na 26c nema krize.

Ajd i je da pitam nesto malo ali glupo🙂.
Jel normalno da klima uopste ne ide u defrost. Ovaj nordic nije otisao ni jednom u df od kad ga imam. Ne gasi se, odrzava 23c, juce blagi minis i sneg ceo dan, danas malo snega i -4 ceo dan i sad pada temperatura jos. Na izmenjivacu nema tragova inja, niti se vidi da je kapalo ispod njega, a sneg je ispod klime. Naravno nisam ga ni uhvatio da to radi. Modilira ceo da izmedju 570w i 670w. Sta kazete?
Kudis je a vidi kako dobra klima

Prilozi

• Screenshot_20240110-135412_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240110-135412_Samsung Internet.jpg
    104.7 KB · Pregleda: 104
Izmislili su toplu vodu izgleda ali radi. Ja jos ni jedan df.

Kako vlaznost 100%. Mislio sam da sve ispod -5 nema bise blage u vazduhu i klima treba lakse da radi mislim na defroste ne na potrosnju.
Na telefonu preko noci (sinoc) pise 100 vlažnosti - 13c. Defrosti su rokali sinoc na svakih 2 sata greje ne izgubi se toliko toplote za to vreme ali i velika prostorija 56 m2 kuca.Crevo zaledilo,ledenice oko nje ali se ne da.Mada voleo bih da su defrosti kraci kao na 3c, 6 min i cao ali sta je tu je.

Na telefonu preko noci (sinoc) pise 100 vlažnosti - 13c. Defrosti su rokali sinoc na svakih 2 sata greje ne izgubi se toliko toplote za to vreme ali i velika prostorija 56 m2 kuca.Crevo zaledilo,ledenice oko nje ali se ne da.Mada voleo bih da su defrosti kraci kao na 3c, 6 min i cao ali sta je tu je.
Pa iznesi taj telefon malo napolje na minus, da izmeri manju vlaznost.... hihihihhi

Nazad
Vrh Dno