Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

IHD12 danas 2 defrosta za 4h.
-2C, duva vetar, pada sitan snegic.
Ali je glatko odrzavala temperaturu na 25C, digla sama sa 21.8C na 25.2C, i tu drzala sve vreme za nekih 45min rada.
Prostor od nekih 30m2.
Po paljenu je izbacivala vruc do topao vazduh, da bi kasnije mlacila sve vreme odrzavajuci postignutu temperaturu.

Trenutno ugasena, vreme je za kotao. 🍻
Potrošnja IHD-a?

Kako digla sama 3.5*c?!
Nista je nisi dirao a ona resila da zagreje 3.5*c vise?!

Ne znam kolega, to je jedina stvar koja mi je ostala nepoznata.
Ali sam zaboravio da napomenem da je radila sa 30% limiterom, podesen kroz wifi.
Trebalo bi da je potrosnja u tom slucaju od nekih 250W-500W.

sama 3.5*c?!
Nista je nisi dirao a ona resila da zagreje 3.5*c vise?!

Ma jok, hvalim se da je zagrejala prostor sa 22C na 25C, zamisli, uspela je 🤣
Podesena je na 25C, obavila svoj posao.

Ali je glatko odrzavala temperaturu na 25C, digla sama sa 21.8C na 25.2C.
Trebalo joj je nekih 45-50min da dostigne 25C sa 22C, ali sve vreme radi na low vent 1.
Prostor od nekih 30m2.
Po paljenu je izbacivala vruc do topao vazduh, da bi kasnije mlacila sve vreme odrzavajuci postignutu temperaturu.

Imas li mjerac potrosnje, zanima me koliko spusta modulaciju ?

I jos jedna stvar, ne znam kako tako dosta ljudi brka kako se koristi ventilator. Slab ventilator na veliki prostor je kao da svijecom grijes sobu. Znaci plamen je na bukvalno 1000 stepeni ali dzaba kada je mala povrsina. Znaci dzaba ti da nastimas klimu na 35 stepeni ona ce grijati unutrasnji izmjenjivac punom parom i trositi kao luda ali nece tako lako grijati ili nece moci ni zagrijati.
Vidim da kod tebe odradjuje posao ali puno brze i lakse ce odradjivati ako budes koristio fan 2 i 3 (ako vec auto fan ne odradjuje dodbro posao). Veća količina vazduha u kraćem vremenu se tako zagrije + klima dalje dobaci i bolje mijesa vazduh. Samim tim prije klima zagrije i prije smanji potrosnju plus se ravnomjernije zagrije. Sam ventilator pravi razliku po 10-15 vati kada pojacas sa jedne na jacu brzinu

^^
Znam znam, hvala na info, ne samo meni nego svima koji citaju naravno.
IHD12 ima malo jaci vent sam po sebi, pa je i fan 1 jaci nego inace.
Volim tisi rad, to je glavni razlog sto drzim na fan 1.
Hvala svima na odgovorima, mislim da cu uzeti IHD12, da li je jako bucna? Kako se pokazala za hlađenje, pošto cu je najvise koristiti leti, a za grejanje samo u prelaznom periodu.

Ali je glatko odrzavala temperaturu na 25C, digla sama sa 21.8C na 25.2C.
Trebalo joj je nekih 45-50min da dostigne 25C sa 22C, ali sve vreme radi na low vent 1.
Prostor od nekih 30m2.

Za taj novac 👌😎

-4° trenutno Daikin radi kontrolne defroste od 5 min, nema sekunde leda na izmjenjivaču, niti vode ispod klime. Ujutru prognoza -8°/-10° pa ćemo da pratimo potrošnju. Unutra bez problema drži 24° na autofanu. Jučer potrošnja 8 kWh, danas već 12, minus radi svoje.

Pozdrav svima, imam par pitanja. Kako Vam je pozicionirana klima u spavaćim sobama? Da li prilikom grijanja može da se spava ispod klime? Za hlađenje znam da nije preporučljivo. I šta preporučujete za spavaću sobu od 13 kvadrata?
Hvala.

Meni stoji klima u spavaću ali je postavljena tako da ne duva u krevet gde spavam, soba slično kao kod tebe oko 12 kvadrata, buka mi ne smeta, tj navikao se.

Kod mene ja paralelna sa krevetom, tj na levom zidu u njegovom desnom cosku, u odnosu na krevet i duva prema vratima. Ne pipa krevet kada duva. Odlicna postavka. Na fan 2 je skroz prijatna nocu.

Само вуна и нема зиме. :p

^^
Znam znam, hvala na info, ne samo meni nego svima koji citaju naravno.
IHD12 ima malo jaci vent sam po sebi, pa je i fan 1 jaci nego inace.
Volim tisi rad, to je glavni razlog sto drzim na fan 1.
I kad mene IHD12 na low fan, od 19 do 22 zagreje za 15-20 min, posle održava na 22-22.5 lagano bez problema. Jutros gledao nema leda na sj, još meni majstori postavili onu lulicu što ide uz klimu i sproveli u oluk. Nisam hteo da je skidam, neka je za sada dok ne počne da pravi probleme.

Ćao ljudi, sad ja imam problem sa Daikinom...Od juče se čuje neko burgijanje koje se prenosi na zid. Zna li neko šta može da bude problem? Izluđuje me.

Prilozi

• Vid 20240109 104741.mp4
    4.4 MB
Ćao ljudi, sad ja imam problem sa Daikinom...Od juče se čuje neko burgijanje koje se prenosi na zid. Zna li neko šta može da bude problem? Izluđuje me.
Proveri ima li leda u tacni da ne kači ventilator. Kod mene se nahvatao led u levom ćošku, verovatno je sa te strane upadao sneg. Ima i ledenica ispod ali nije začepilo odvod. Da je ostala lula začepilo bi sigurno.

Prilozi

• IMG_20240109_142950.jpg
    IMG_20240109_142950.jpg
    116.6 KB · Pregleda: 128
Proveri ima li leda u tacni da ne kači ventilator. Kod mene se nahvatao led u levom ćošku, verovatno je sa te strane upadao sneg. Ima i ledenica ispod ali nije začepilo odvod. Da je ostala lula začepilo bi sigurno.
Prestalo je danas u toku dana da se čuje, sad radi normalno. I ja pretpostavljam da je ventilator kačio led, možda sam trebao u tacnu da sipam tople vode da ga proteram? Sad je u redu, više se ne čuje ništa. Hvala vam svima na savetu!

Iskustvo ugradnje zagarantovano
Vidim da je napravio odvod od cevi f50 ali je problem sto te Carrier klime imaju dosta rupa dole, pa mora i tacna da se postavi. Imam na poslu Carrier, ledenice sa svih strana, a samo iz lule svaki dan bude po 5 litra vode plus to sa strane sto ode pored. Kanta stoji ispod pa je praznimo.

Prilozi

• IMG_20240109_073202.jpg
    IMG_20240109_073202.jpg
    130.4 KB · Pregleda: 112
Vidim da je napravio odvod od cevi f50 ali je problem sto te Carrier klime imaju dosta rupa dole, pa mora i tacna da se postavi. Imam na poslu Carrier, ledenice sa svih strana, a samo iz lule svaki dan bude po 5 litra vode plus to sa strane sto ode pored. Kanta stoji ispod pa je praznimo.
To je Midea oridjidji

Fujitsu LU 12 u lokalu, setovana na 20C posto supruga ne radi od NG, u lokalu 16C.
"Da li je opran filter? Kaže jeste"
Ja sad otisao do lokala posto mi nije blizu,
Filter:
IMG_20240109_175112.jpg

Klima je komplet oprana krajem septembra i od tad nije pipnuta.
Naravoucenije: pored toga sto lepsoj polovini sakrivamo daljince mozda i da im vratimo smederevac mada verujem i da bi i to $jeb@\€.

Zato ja svojoj ne dam da prilazi klimama. Ja mislim da je za 2 godine jednom ugasila ljeti kad joj je postalo hladno i to je to

Ajd i je da pitam nesto malo ali glupo🙂.
Jel normalno da klima uopste ne ide u defrost. Ovaj nordic nije otisao ni jednom u df od kad ga imam. Ne gasi se, odrzava 23c, juce blagi minis i sneg ceo dan, danas malo snega i -4 ceo dan i sad pada temperatura jos. Na izmenjivacu nema tragova inja, niti se vidi da je kapalo ispod njega, a sneg je ispod klime. Naravno nisam ga ni uhvatio da to radi. Modilira ceo da izmedju 570w i 670w. Sta kazete?

Ona je najnoviji model Hisense klima, deklarisana na -25 u prevodu najjaca njihova 12-ica ako se ne varam. Upravo zbog onog grejaca koji ti trosi dodatno oko 160w. Tako da je napravljena za veće minuse, i verujem da je normalno za nju 😃

Vrh Dno