Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Da, bas brutalna, dodatno 5.4 COP, 6.7kW max grejanje za 9ku, na 7C naravno :)
Carrier se ne zeza, resili su izgleda ozbiljnije da povrate Toshiba AC brend na noge :)
1698131993510.png

A sa ovakvim dizajnom, mozda jako brzo promenim LN-a :D

Pazi, Luca se pokvarila vremenom, LN je dosao pokvaren i sada treba celu klimu da mi zamene...ako kupim Toshibu, mozda mi se zapali stan... :D
Mislim da moram da odem do Kjota da se pomolim u nekom od njihovih hramova ili mozda cak i da napravim kucu u stilu japanskog hrama, da palim tamjan svako jutro i da dajem molitvu 7 japanskih bogova srece, kako ih u Japanu zovu, Shichifukujin.

Poslednja izmena:
Toshiba Daiseikai 10 - our most sustainable heat pump

The Toshiba Daiseikai 10 is the 10th generation Daiseikai and positions Toshiba at the very top in terms of performance, features and features. The heat pump is available in two power sizes and size 35 emits a full 4.1 kW v/-25 oC outside temperature. With integrated WiFi with energy monitoring, you have full control over the operation at all times.

Sustainable choice

The all-new indoor units are available in two variants, Toshiba Contour with tight, clean lines and matte white finish and Toshiba Ash with Nordic feel and lines in solid ash. The indoor units consist of up to 50% recycled plastic and the wood surrounding the heat pump is carefully selected from sustainably managed forests. This makes this heat pump the most sustainable Toshiba model ever!

Toshiba Kontur and Ash indoor units are equipped with a completely newly developed thermal sensor that monitors the room and gives you the choice of direct or indirect airflow. When no one is present in the room, it lowers the temperature for increased energy savings.

Features

Toshiba Daiseikai 10 comes with the very best air filter solution that purifies the air, neutralizes unwanted odours and removes particles such as dust and pollen.

This powerful heat pump also has good properties when heat demand is limited. An advanced compressor technology allows the machine to step all the way down to 560W of heat emitted in mild temperatures. This results in increased savings, greater comfort and a longer service life. Despite its powerful performance, the machine is among the quietest on the market.

A completely new defrosting technology ensures that the indoor unit gives off heat during defrosting at mild outdoor temperatures, this increases comfort and ensures a more even temperature. Several smart functions can be activated directly from the remote control, including more powerful defrosting that ensures optimal operation in severe cold.

Other

• Outdoor unit in Nordic Design design designed for harsh winter conditions, factory-fitted heating cable and optimised defrost function
  • Factory-guaranteed operating range down to -30°C
  • Factory-fitted filter in outdoor unit
  • Optional connection of power for system to indoor or outdoor unit
Napokon se setili da ubace senzor prisutnosti slican Mitsubishiju...vidim da se i kod njih vrti :)

Toshiba Daiseikai 10 - our most sustainable heat pump

The Toshiba Daiseikai 10 is the 10th generation Daiseikai and positions Toshiba at the very top in terms of performance, features and features.

The all-new indoor units are available in two variants, Toshiba Contour with tight, clean lines and matte white finish and Toshiba Ash with Nordic feel and lines in solid ash. The indoor units consist of up to 50% recycled plastic and the wood surrounding the heat pump is carefully selected from sustainably managed forests. This makes this heat pump the most sustainable Toshiba model ever!

Toshiba Kontur and Ash indoor units are equipped with a completely newly developed thermal sensor that monitors the room and gives you the choice of direct or indirect airflow. When no one is present in the room, it lowers the temperature for increased energy savings.

Toshiba Daiseikai 10 comes with the very best air filter solution that purifies the air, neutralizes unwanted odours and removes particles such as dust and pollen.

Poslednja izmena:
Ja odlucio da uzmem kad ono nigde sada ne mogu da nadjem hisense se energy ni energy pro plus. Ovaj prodavac mi sad preporucuje da ne cekam nego uznem Midea Xtreme 12😂 Sada sam ipet na pocetku i zbunjen😂😂

2300-2400 евра је препоручена продајна цена за 9-ку, модел Ask са дрвеним оквиром је нешто скупља од стандардне, комплет монтирана у Норвешкој испадне око 2750-2900 евра.

2300-2400 евра је препоручена продајна цена за 9-ку, модел Ask са дрвеним оквиром је нешто скупља од стандардне, комплет монтирана у Норвешкој испадне око 2750-2900 евра.
Klima je vrh ali po meni totalno neisplativo,za 1000€ ima da se kupi odlična klima sa ugradnjom a za ostale pare da se plaćaju računi za tu klimu narednih 15-20 god.

Врхунска клима која и на дебелим минусима може да ради лагано и растерећено. Топ модел једног од најцењенијих произвођача (звучим сам себи као један члан кога нећемо именовати :/). Циљна група им свакако нису шаоми корисници који ће да врте рачуницу сваког уложеног евроцента у киловатсате, већ они који хоће најбоље што има на тржишту.

Ја бих нпр. пре дао новац за овакву климу која ће да ми дува по кући наредних 15ак година него на ултра мобилни, олед тв или нешто тог типа.

Врхунска клима која и на дебелим минусима може да ради лагано и растерећено. Топ модел једног од најцењенијих произвођача (звучим сам себи као један члан кога нећемо именовати :/). Циљна група им свакако нису шаоми корисници који ће да врте рачуницу сваког уложеног евроцента у киловатсате, већ они који хоће најбоље што има на тржишту.

Ја бих нпр. пре дао новац за овакву климу која ће да ми дува по кући наредних 15ак година него на ултра мобилни, олед тв или нешто тог типа.

Apsolutno se slazem, kvalitet se vidi i placa. Da li ima negde spoljasnja jedinica da je otvarana.

btw, stvarno si zvucao kao fanboy.

Ja nekako ispadam budala u drustvu kako god da okrenes, jedan me gleda kao budalu zato sto sam bacio pare na klimu, drugi zato sto sam bacio pare na mobilni i oled tv 😂

@Ddee samo malo :D

Ako cemo iskreno, od AC brendova Toshibu nekako najvise gotovim, pa onda Panasonic, pa onda Daikin i Mitsu.

Da sam znao da ovo izlazi, cekao bih jos jednu godinu da bacim Fujitsua.

Pozdrav ljudi, treba mi pomoc oko izbora klime do 90k.
Ove dve su mi za sada u opticaju, ako neko ima drugi predlog neka predlozi.. Grejace se samo soba od 20m2 najvise do 23c..

Ove dve su mi za sada u opticaju, ako neko ima drugi predlog neka predlozi.. Grejace se samo soba od 20m2 najvise do 23c..

Daikin provereno dobra imam takvu samo devetku,vivax deluje dobro na papiru ne znam kakva je u praksi ako ima neki član foruma da javi utiske.

U tom cenovnom rangu (oko 90 000din), mislim da vivax ne treba ni razmatrati.
Da si ograničen do 55 000 pa da i uzmeš u razmatranje, ovako ideš na provereniji uređaj (Daikin).

Daikin

Zvao sam ovlasceni servis za klimu i serviser mi kaze da je za prostoriju od 20m2 dovoljna klima 9000btu da nema potrebe da uzmem 12000btu.
Meni su na toj sobi dva spoljna zida bez dodatne izolacije jedino na tavanu na ploci je vuna 10cm.
Inace sada je tesko naci klimu, mali izbor kazu da je problem uvoz.
Ja vidim da je grejna snaga 9ke 3kw a kod 12ke istog modela 3.8kw

Ja odlucio da uzmem kad ono nigde sada ne mogu da nadjem hisense se energy ni energy pro plus. Ovaj prodavac mi sad preporucuje da ne cekam nego uznem Midea Xtreme 12😂 Sada sam ipet na pocetku i zbunjen😂😂
Ponosni sam vlasnik 3 komada pomenute Midea klime i imam samo reči hvale.
Kad sam kupovao treću bio sam u nedoumici da li da probam Hisense, ali posle nekih komentara da modulaciju ne spušta ispod 400w i da maši temperaturu, ipak sam se odlučio sa provereno što posedujem.

Ponosni sam vlasnik 3 komada pomenute Midea klime i imam samo reči hvale.
Kad sam kupovao treću bio sam u nedoumici da li da probam Hisense, ali posle nekih komentara da modulaciju ne spušta ispod 400w i da maši temperaturu, ipak sam se odlučio sa provereno što posedujem.
Jel dovoljna za grejanje 20m2?
Jel ima pracenje potrosnje, modulacija preko aplikacije?

Deklarisana je klima na -10 ili -15, ali ne i lula i odvodno crevo koji nemaju defrost.
Ja sam morao u Mideu Mission da stavim lulu i crevo, ali sam stavio i kabl.
Na 3 Ambera(koje su deklarisane na -30c i imaju grejace tacne) u kuci mi je serviser po automatizmu stavio lule, zaledile su prve zime, ja poskidao kada sam video.
I kabl moze da prodje zato sto kod nas ne budu ekstremne zime, a da su nam zime -20 i nize, mislim da ni kabl u odvodu ne bi pomogao.
Mislim da cak i u uputstvu pise da ako se koristi za grejanje u hladnijim predelima, da se ne stavlja lula.
Evo, direktno iz Fujitsu instalacionog uputstva(32F je 0C):

Pogledajte prilog 410105
Kako izgleda taj grejni kabal i gdje se spaja ili ima zaseban svoj utikač?

To bi vec morao na svojoj klimi da nadjes kako da spojis napajanje u spoljasnjoj jedinici.
Samo je bitno staviti i termostat da bi se kabl palio samo ispod 0c.

Izbor je pao na Mideu i Vivax

MIDEA Expert AG-12NXD1.WIK​

VIVAX Klima inverter ACP-12CH35AERI+​

Midea jeste bolji brend ali me zanima da li vredi razlika u ceni od 13000din skuplja Midea.

Uracunaj da uz Mideu "Extreme" ide 3m cevi i wifi u fabrickom pakovanju. Nema opcija pracenja potrosnje kroz aplikaciju, to je dodatni uredjaj od 5$ na aliju.

Izbor je pao na Mideu i Vivax

MIDEA Expert AG-12NXD1.WIK​

VIVAX Klima inverter ACP-12CH35AERI+​

Midea jeste bolji brend ali me zanima da li vredi razlika u ceni od 13000din skuplja Midea.
Te 2 imaju nesto zajednicko. Pogledaj slike spoljne jedinice, lako je naci na googlu pa ce ti biti jasno sta mislim :)
Koju da odaberes u to vec necu ulaziti

Uracunaj da uz Mideu "Extreme" ide 3m cevi i wifi u fabrickom pakovanju. Nema opcija pracenja potrosnje kroz aplikaciju, to je dodatni uredjaj od 5$ na aliju.
Jel to znaci da mi je jeftinija montaza klime zbog te cevi?
Te 2 imaju nesto zajednicko. Pogledaj slike spoljne jedinice, lako je naci na googlu pa ce ti biti jasno sta mislim :)
Koju da odaberes u to vec necu ulaziti
Jeste slicne su, ustvari Aeri+ i MDV Aurora su bukvalno iste klime specifikacije i izgled
Pa ne znam da li vredi platiti 13000din vise za Midea brand

Zavisi od servisa i da li ti je to dovoljna duzina.

Nazad
Vrh Dno