Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Hvala na odgovoru, porucio sam svakako dve Fujitsu, jer su po oznaci malo noviji modeli unutrasnje ako sam dobro video po katalozima, pa mozda imaju ispravljene neke decije bolesti, sam izgled je isti. A i Fujitsu su sive a General bele, lepse su bele ali na duze staze mozda pozuti plastika pa sam uzeo sivu varijantu.

Pozdrav svima,

Imam Samsung klimu (AR serija, kupljena 2021. kod BC Group) i nedavno, posle nevremena pre dve nedelje, prestala je da radi i pokazuje grešku EL 01. Tada su davali 5 godina garancije uz redovno servisiranje. Pošto sam kontaktirao reklamacije, prodavac me preusmerio na Samsung, a Samsung me otkačio jer traži potvrdu od prodavca da je uređaj u produženoj garanciji i alternativno ako nemam potvrdu (što nemam, ima screenshot sa sajta iz 2021. i neki flajer da je garancija 5 godina) šalje dalje na ovlašćene servisere koji su prebukirani (sezona je, znate već...).
Zvao sam i nekoliko servisa, ali kada čuju inverter, elektronika, odmah me otkače.
Zna li neko pouzdanog servisera u Beogradu za Samsung invertere – ili da ne gubim vreme i odmah gledam novu klimu?

Hvala unapred na savetu.

Trazi ti nekog dobrog elektronicara a ne klima-servis (pa jos specificno Samsung) elektronicara. Jer dobrog elektronicara ne zanima da li je elektronika klime, ves masine, nekog modula na automobilu ili aviona, vidi sta ne valja i to zameni (odlican i bez seme, a dobar uz semu koja je dostupna u uputstvu svake klime). Ili trazi novu elektroniku negde (ebay, aliexpress, itd.)
Da li su ovo dve iste klime:
Midea i ova Venting?

Ovde na temi pročitah da imaju spoljnu jedinicu kao Midea Breezeless. Da li ovaj Breezeless model ima i većih ili samo 12000 BTU? Videh ovaj stariji model koji ružnije izgleda, ali ovaj nisam našao, a nije ni chatGPT našao da ima negde.

Krenuo sam da gledam klime od 35k i sada sam došao do toga da ću da kupim nekog japanca (ne znam kojeg) kako bi bio miran dugo godina, ali mi je iskustvo drugih ljudi baš pobrkalo sve.
Zašto da kupujem Samsunga, ako Xiaomi nudi isto za duplo manje novca?
Garancja je ista, karakteristike iste, čak kinezi nude i neke bolje opcije od japanaca...
Što više čitam u ovoj temi, to manje znam. Smučilo mi se više, gotov sam da kupim nekog japanca :)

Pošto će se grejati i hladiti nekih 40-60m2, odustao sam od ove Midea Breezeless MSFAAU-12HRFN8-QRD6G, jer mi svi savetuju veću klimu. Ovaj model nema sa većim kapacitetom (ili ja nisam našao?). Ovaj stariji model Breezless je isti kao i ovaj ovaj Venting što mi je drugar preporučio, pa mi je logičnije da kupim ovu Mideu jer je povoljnija... Čudno je da je ona jeftinija od Venting brenda koji isto oni prave...

Ima li neko predlog za 18-ticu u ovom cenovnom rangu ili sa sličim karakteristikama? (Hteo sam da kupim ovu Venting, ali ako je ista kao što je ova Breezless rekoh da kupim nju :) )
Nisu iste SJ, Venting je 39kg a ta Midea 32kg. Venting je 4.7 a Midea 4.2 na -7 https://www.tehnomedia.rs/share/inflist/109221.pdf

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno