Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja je P12EN, prethodnik S12EQ. Neko je na prethodnoj strani pisao da ima S12EQ.

Za ove pare je dobra kupovina s obzirom na dosadašnju politiku cena. Ova moja se za sad dobro pokazala, ali ja sam jedini koji je ima na ovom forumu, pa to ne mora biti relevantno iskustvo. Uj i sj su tihe.

@gfx haha hvatas se za tih 65w i vrtis praznu pricu, evo kad je ispod nule trosi 80w kada ne radi zbog grejaca sto ispade i da je za tih 65w vise istina i pali se i gasi oko 0, samo malo redje nego inace jer je krsina. Na -10 verujem da ce da proradi haha

Vrtis jednu te istu pricu a gree muse nemas sada, a imao si je u letnjoj sezoni. Hvatas se za tog jednog sto mu klima spusta, a ima nas mnogo vise kojima tako ne radi tako da ako nemas tu klimu ne javljaj se.

Ubedjujes sve redom kako je ta klima ipak dobra i modulira, a ni g tech se nesto nije proslavio.

Napisao si da g tech przi 24/7 sto znaci da iznosis neistine jer po tome ta klima.ne przi vec pali i gasi kao i muse jer nije sposobna da modulira najsjajnije a kosta prilicno. Sve vreme pokusavas da manipulises, ali to mozes sa nekim kao sto je iq na nivou sobne temperature.

Po ko zna koji put ti pisem da si ti DOPLATIO za te g tech klime kao i sto je korisnik sa drugog foruma, a nisi dobio nesto sto mi drugi korisnici trazimo, a to je povrat novca, ili nek daju bolju za iste pare, al od tog filma nema nista.

Tvoj cenjeni kolega sa drugog foruma ja naveo u privatnoj poruci, a i ti na onom forumu da si bez nadoknade dobio g tech klimu sto je laz, a to je Momcilo iz e neta potvrdio jer si jedini kome su zamenjene dve muse za g tech, a plus si pricao sa njim a ne sa inzenjerom jer sve vreme si pominjao tvoj inzenjerski recnik.

Najjaci su mi likovi poput alena, etnapr i tebe, a i onaj zoran mi nije bas bistar, koji nemate muse i samo izmisljate na drugom forumu i medjusobno privatno komunicirate pa si i ti dosao ovde da zamajavas i pricas epohalne price o g tech a pritom da.malo branis muse.

Jako mi je zanimljivo da tamo neki etnapr, kako se vec potpisuje, ima gree lomo regular, a i violu, a viola se u opste ne prodaje gde je kupio lomo i jos tvrdi da je lomo za klasu bolji od viole bez ikakvog dokaza,

@maxy
Ako je tako mislim da je ova klima odlicna kupovina. Imao sam vec LG inverter i spoljna je bila sve samo ne tiha, a i nije htela da spusta potrosnju na grejanju ispod 500W pa se cesto gasila, ali je dobro grejala. Kakvi su po tom pitanju ovi noviji modeli? Jel i model koji ti imas ima twin kompresor?

@gfx

Jako me podsecas na naseg predsednika demagoga. Odgovaras na nesto sto nisam napisao. Niti sam pomenuo krilca, niti 25 stepeni, pa onda iz toga sto si umislio dokazujes nesto, posedujem klimu sa kojom se grejem 3 godine i ovde samo obrces nesto, samo ti i tvoj mozak znate sta pisete. Ne znam ni ja zasto u opste odgovaram tebi i slicnima kada nema svrhe...

@maxi

Ja samo znam da ne treba skola vec logika da shvatis da su oktobar i novembar hladniji od proslog pa da su zato veci racuni, a ti koliko vidim.nemas ni skole ni logike.

Molim moderaciju da preceslja poruke jer ovo stvarno nema smisla kakve su se nebuloze i kontradiktornosti prenele sa drugog foruma na ovaj.

@maxy
Ako je tako mislim da je ova klima odlicna kupovina. Imao sam vec LG inverter i spoljna je bila sve samo ne tiha, a i nije htela da spusta potrosnju na grejanju ispod 500W pa se cesto gasila, ali je dobro grejala. Kakvi su po tom pitanju ovi noviji modeli? Jel i model koji ti imas ima twin kompresor?

Na max izduvu spušta na 400 W. Nema twin rotary kompresor.
Dakle, nije neki šampion niske modulacije, ali dobro prati gubitke, pa ne pregreva i ne diže bespotrebno snagu.

@maxi

Ja samo znam da ne treba skola vec logika da shvatis da su oktobar i novembar hladniji od proslog pa da su zato veci racuni, a ti koliko vidim.nemas ni skole ni logike.

Molim moderaciju da preceslja poruke jer ovo stvarno nema smisla kakve su se nebuloze i kontradiktornosti prenele sa drugog foruma na ovaj.

Čitaj pažljivije šta pišem.

Ako se moderacija uključi ozbiljno, bojim se da ćeš ti prvi da ideš na hlađenje.

Smirite se i ne prizivajte vise moderaciju jer ako "moderacija" dodje nece niko na hladjenje nego ce tema OPET biti zakljucana do proleca. Svako moze da malo smiri ton i obrati paznju na koji nacin se obraca drugima, to je najmanje sto svako od nas moze da uradi. Ja bih prvi zakljucao temu, to je gora kazna od bilo kakvog hladjenja.

Tapatalk from Poco loco

Hisense Silentium pro
Izvinjavam se sto nisam uspeo ranije da dostavim obecano misljenje o Hisensu. Evo stvari stoje ovako: klima radi Odlicno, precizno drzi zadatu temperaturu, fino modulira( duva oko 40 stepeni) I kada Sam joj dao nekih 50 mkv da greje veoma se retko gasi.Nije preterano bucna, drzim je na prvoj ili drugoj brzini, smart eye sistem za pracenje nisam ni korristio.Sto se tice ovih prozivki za pingvine I polutke moram vam reci da ste bili u pravu, evo Dve fotografije od juce ujutru koje pokazuju unutrasnju I temperaturu podruma
f12bf665e266fbc7d0515d71095875f7.jpg
28cde4b61347ebcb8b55d856261fb777.jpg

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Imaš li mozda neki merac potrošnje ili to možda klima ima u sebi?

Nemojte da zakljucavate temu, taman nama koji smo novi postalo zanimljivo i počeli smo da učimo dosta novih stvari o klimama

Smirite se i ne prizivajte vise moderaciju jer ako "moderacija" dodje nece niko na hladjenje nego ce tema OPET biti zakljucana do proleca. Svako moze da malo smiri ton i obrati paznju na koji nacin se obraca drugima, to je najmanje sto svako od nas moze da uradi. Ja bih prvi zakljucao temu, to je gora kazna od bilo kakvog hladjenja.

Tapatalk from Poco loco

Druze, meni je krivo sto se pisu neistine i vredja se bez argumenta. Samo to. Zbog ovog foruma sam kupio gree violu i jako sam zadovoljan sa njom. Na ovom forumu se dosta toga naucilo i ja prvi kazem da sam napravio gresku sa ovom klimom, steta sto sam je ugradio par dana pre nego sto sam procitao kako zapravo radi. Zasto bih pisao za muse da je dobra ako nije, ni taj g tech nije nesto. Neverovatno mi je da te neko ubedjuje da neka klima sa 200w ne moze da odrzava temp, naravno da moze, ali ta klima i kosta. Mozda bi i trebalo da se zakljuca pa da se prenesu iskustva za sledecu sezonu.

Ispratili smo sa budnom pažnjom tvoje komentare i uvažili iskustvo. Nema potrebe da se ova diskusija nastavi u ovom tonu.

Pozdrav od novog clana :)

Prvo sto mi upade u oci je ovaj post,s kojim se apsolutno slazem.
Godinama sam posjecivao taj forum,zadnje vrijeme ne toliko.
Ali nevjerovatno sta su uradili od foruma.

Upravo danas vidjeh da su mi obrisali post gdje sam pitao gree druzinu,ima li neko da postavi dio iz servisnog uputstva gdje gree objssnjava svoju metodu grijanja zidova,i je li to patentirano,posto niko drugi to nema :)

Ili ces pisat najbolje o gree....ili neces ni pisat.

Ta se druzina prebacila i na ovaj forum.

Ako smo ljudi mozemo da pricamo...ako nek nek tema se zakljuca napola godine. Prebacuju se teme,i clanovi što nije loše,ali s prebacunu prepiranja i prepucavanja,to je za katanac.

Svejedno, priča je postala besmislena i obojica spamujete temu. To može da se nastavi privatnim porukama a tema da ostane za korisne informacije

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Druze, meni je krivo sto se pisu neistine i vredja se bez argumenta. Samo to. Zbog ovog foruma sam kupio gree violu i jako sam zadovoljan sa njom. Na ovom forumu se dosta toga naucilo i ja prvi kazem da sam napravio gresku sa ovom klimom, steta sto sam je ugradio par dana pre nego sto sam procitao kako zapravo radi. Zasto bih pisao za muse da je dobra ako nije, ni taj g tech nije nesto. Neverovatno mi je da te neko ubedjuje da neka klima sa 200w ne moze da odrzava temp, naravno da moze, ali ta klima i kosta. Mozda bi i trebalo da se zakljuca pa da se prenesu iskustva za sledecu sezonu.
Uopste ne ulazim u tu diskusiju niti me interesuje. Kazem samo sta ce se desiti ako se strasti ne primire i ton ne smiri. Vise puta ssm bio svedok da se tema zbog takvih stvari zakljucavala.
Bolje je i ujesti se za jezik nekada nego ne imati temu i korisne informacije uopste. My 2 cents.

Tapatalk from Poco loco

I ako vecina nas to zna, eto za neke nove korisnike, jedan savet sa sajta proizvodjaca klima uredjaja a vezano za inverter
''AKO UREDJAJ KORISTITE ZA GREJANJE KAO JEDINI IZVOR TOPLOTE , MORA RADITI 24 H BEZ GASENJA , U SUPROTNOM UREDJAJ NECE DAVATI ZELJENU TEMPERATURU .
POTROSNJA KLIMA UREDJAJA JE MALA .RADI SA MALOM SNAGOM I ZATO MORA RADITI KONSTANTNO''

Meni takodje poruke ne idu.Evo vidjeh da je jedna prosla posle nekoliko dana,pa i nema nekog smisla :)

Ako ova prodje ..

Ako zelite fujitsu naci maximum,probajte na max fan i bez ekonomy.

Primjera radi kod fujitsu nocria postoje razna ogranicenja,na osnovu izabrane fan brzine.

Ekonomy ogranicava kompresor na 70% snage ali ako je u max fan ili auto fan.

A ako iskljucis ekonomy....onda :

-fan med kompresor nece preko 2000w
-fan low kompresor nece preko 1500w
-fan quiet nece preko 1250w
-fan super quiet nisam siguran ali daj boze 1000w

Kad ju pustis na max fan bez ekonomy zadas 30 hladno ode na oko 3000w :)

Ne znam jel ltc programirana po slicnom principu,moguce,probajte :)

Ugradio sam ASYG12KMTB / AOYG12KMTA juce.

Ono sto me je negativno iznenadilo je, da po ugovoru (celu kupovinu sam obavio online, pa ovo nisam ni dobio kao informaciju, a iskreno, nisam ni pitao), moram da radim 2 puta godisnje servise, kako bi mi vazila garancija uopste. Razmisljam da isterujem pravdu za ovo uslovljavanje, ali me zanima, da li je stvarno potrebno da radim servise 2 puta godisnje?

Malo je falilo da i ja svoju klimu vratim zbog toga ali onda sam zaključio da je u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača dužina minimalne saobraznosti proizvoda na tehničku robu (dakle dužina saobraznosti a ne dužina garancije, jer zakon pravi terminološku i sadržinsku razliku između ta dva pojma) dve godine.

Prema tome, nijedna kaubojska firma (pa ni ova koja uvozi Fujitsu klime) ne može bilo čime da uslovljava ono na šta, po imperativnim normama, kupac ima pravo.

U skladu sa time ovom prilikom savetujem svima da ukoliko, ne daj Bože, imaju neki problem sa svojom Fujitsu klimom i dalje sa ostvarivanjem prava na saobraznost (jer tobože niste radili njihove fantomske šestomesečne servise), da se odmah obrate Tržišnoj inspekciji.

Poenta jeste ta da mora da radi nostop ali razlog je potpuno pogresan. Prosto mi je neverovatno da bilo koji proizvodjac moze da napise tako nesto.
Potrosnja ce biti manja ako klima radi non stop.

Ja iskljucujem klime od 23h do 7h osim jedne koja mi greje veseraj i ulazni deo od oko 50m2 na 17°C ali ona inace na ovim temperaturama vise cuti nego sto greje.
Racun za novembar je nesto vise od 3200 din od cega je 850 din fixni deo na zasebnom brojilu sa jos pet klima i 150 m2 koje grejem na 22°C.
Temperatura mi padne do ujutru za 1-2°C tako da se ujutru malo zalete jedno 15-20 minuta pa nastave na quiet brzini ceo dan.
Jedini mesec kad imam ozbiljniju potrosnju je januar i kad ima uzastopno vise ledenih dana onda i ja ostavim da rade preko noci.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Malo je falilo da i ja svoju klimu vratim zbog toga ali onda sam zaključio da je u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača dužina minimalne saobraznosti proizvoda na tehničku robu (dakle dužina saobraznosti a ne dužina garancije, jer zakon pravi terminološku i sadržinsku razliku između ta dva pojma) dve godine.

Prema tome, nijedna kaubojska firma (pa ni ova koja uvozi Fujitsu klime) ne može bilo čime da uslovljava ono na šta, po imperativnim normama, kupac ima pravo.

U skladu sa time ovom prilikom savetujem svima da ukoliko, ne daj Bože, imaju neki problem sa svojom Fujitsu klimom i dalje sa ostvarivanjem prava na saobraznost (jer tobože niste radili njihove fantomske šestomesečne servise), da se odmah obrate Tržišnoj inspekciji.

Koja je cena tih fantomskuh servisa?

Meni rade i sad non stop, samo što LG spustim sa 24 na 21 C tokom noći, ali i ujutro kada izlazimo iz stana, a Vivax je trenutno na 23 C i danju i noću (realnih 20 - 21 C u sobi).
U kancelariji namestim Galanz da se pali sat vremena pre nego što dođemo i bude oko 21 C. Dok se popiju kafe, a i dok mi malo pomognemo grejanje, dođe to do nekih 23 - 24 C brzo.

Što se tiče Vivaxa, aemi 09, pre neki dan sam ga "čupao iz struje" i posle toga je počeo kao da modulira malo. Mislio sam da je to nešto privremeno, ali ispratih ga i juče po podne, pa ispade da hoće malo da "otključa" potrošnju i da mrdne sa "zaključane". Ne mnogo, nekih 70ak vati. Izgleda da su mu softver pisala deca iz kineske osnovne škole. Recimo umesto standardnih 270 W za izabranu temperaturu, držao je 340 W izvesno vreme, pa je ponovo vratio na 270. Naravno, sa 340 W komfor je već bolji pri ovim spoljnim temperaturama. Zaboravih da izmerim T na izduvu. Inače i on ima Fujitsu sistem rada, jer usporava turbinu posle nekog vremena, bez obzira što je na max.

Evo kako prođe Norvežanin koji je 'uštedeo' kupovinom jeftine klime.
2a4072b422d07a8639cca94535bfe8dc.jpg

Pa to i nije klima.. lepo piše qlima :D

Ma sneg je zavejao sa strane, lazne vesti... :d

@maxy,

Na konto tvog komentara upucenog Filipu,
Ispratili smo sa budnom pažnjom tvoje komentare i uvažili iskustvo...
Posto znas da ja pisem cisto, jasno, transparentno, i SVE potkrepljujem izvornim citatima (nema mesta insinuacijama), moram da te pitam...

Da li uopste znas, da si recimo sve vreme u stvari pratio (ne samo ti) komentare i iskustvo jednog trgovca klima uredjajima...
filip555:
Radim u prodaji bele tehnike na slovo G i prodao sam brdo klima i klima se po pravilu ne gasi cele godine i drzi se na optimalnoj temperaturi od 24 stepena, modulira i odrzava temperaturu u prostoru. Dakle ja to nisam izmislio vec sam cuo na obuci za Daikin, liebherr, lg itd, dakle ljudi koji znaju mnogo vise od svih nas i ne moze mene neko da ubedi...
...koji se sada malo nasao u "nebranom grozdju", jer je kao neko ko prodaje brdo klima uredjaja, mnogima i licno preporucivao sta da kupe, za sta svoj novac da daju (odredjeni brend/odredjeni model), i koji je, zamisli paradoksa, "sam sebi" znalacki prodao bas tu, MUSE, klimu...
filip555:
Alene, kupio sam tu gde radim...
...i koji je na isti nacin kao sto sada komunicira sa neistomisljenicima na forumu, pokusao i sa inzenjerima iz Enet-a i prosao onako kako je sam napisao...
filip555:
Nego ja sam danas ispao de-bil sto sam nekako progutao pricu posle duze polemike sa inzinjerom, a direktor dok je testirao klimu se zacudio kada se sama od sebe ugasila posle sat i po vremena testiranja, a ja bu-dala iskulirao jer su uspeli da me obrlate i vise sam se umorio od natezanja, kod inzinjera sam primetio da se iznervirao jer mu je nos pocrveneo pokusavajuci da me ubedi, ili je ipak pinokio?...
...a koji usput voli, uz paranoicne "teroije zavere", malo da pljucne i vlasnike drugih brendova (ne znam samo na koga ovde konkretno misli)...
filip555:
Do sada alen nije uporedjivao muse sa u crown, a danas mi inzinjer iz energy neta pomenu tu klimu, i, tacno ga placaju i sklapaju istu pricu, jako identicna pricao kao kod inzinjera, strasne stvari se rade, kao sto ovi brane fujitsu...
...i koji sada, kao i do nedavno na "onom drugom", ovde pravi klasicnu cirkusku predstavu, sa zeljom da i ovu temu, iz samo njemu znanih interesa, na identican nacin pretvori u ono sto je (bezuspesno) pokusao tamo? Tamo ga nesto vise i nema, procitana knjiga od korica do korica. Sam pao, sam se... nastavak znas.

Ja cu ovde da stavim tacku na svu dalju polemiku, i bilo kakvo osvrtanje, na ovo krstarenje jednog ostrascenog, isfrustriranog prodavca klima uredjaja, a ti slobodno nastavi i dalje sa njim u istom ritmu. Prati i dalje komentare, uvazavaj iskustvo. Imas i sta. ;)

Mene jos jedino zanima ko je ovom kolegi preporucio MUSE i gde je kupio? Da li je mozda dobio preporuku od nekoga na forumu, ili je mozda i on naleteo na nekog obucenog prodavca u firmi na slovo G, W, E... ?

Kada sam planirao ugranju te klime bar tada svi su je hvalili, i pricali samo uzmite MUSE, sada svi pricaju drugu pricu, posle toga nisam bas ni pratio forume. Greje oko12m2 i mislim da je ona pojela malo vise od 1000din. Nije da se zalim, samo prenosim utiske i potvrdjujem sta drugi govore, ako nevalja ima da leti napolje, nije mi to ni prva a fala bogu ni poslenja klima

Poslednja izmena:
Ja da sam ulozio toliki trud u pisanje i raspravljane oko cega se vi naganjate, zavrsio bi barem jedan kurs za programiranje, smislio nesto pametno i prodavao na Play Store, onda bi to za veeeeelike novce od mene kupio MS, FB ili G, vise ne bi citao ovu temu o klimama sem kad pozelim da me glava zaboli.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno