Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Toshiba i Daikin su poznati po niskoj modulaciji. Mada i tu imaju granice. Koja je temp izduva na 120w?
Preniska sigurno za ugodnog grijanja. Ako se dobro sjecam Daikin na 150 w daje 31 stepen a i to je vec pohladno jer je ispod tempt tijela.
200njak ok, sve ispod je prenisko. A treba uzeti i u obzir preciznost komercijalnih mjeraca struje, nor meni je na hladjenju moj znao polazivat 70-80 w sto bas i nije realno. Ima tu malo setalice..
Mlako-prohladno duva na 120w... Merač je kineski od 1500din, moguće je i da greši mada sam ga ja testirao sa sijalicama od 40 i 75w i pokazivao je nekih 2-3w niže od toga tako da mislim da nisu prevelika odstupanja.

Ja bih voleo da vidim video tog rada, kao sto bih voleo i da ljudi snime ove Muse posle 2 dana rada.

Ja i ne vidim poentu modulacije na 120W pri grejanju.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Čitajući poslednjih nekoliko stotina stranica ove teme uočio sam da ti više naginješ ka Gree-u i ostalim markama nego ka Fujitsu-u i to je potpuno u redu. Možda si na kraju krajeva i u pravu mada istina je verovatno negde na sredini. Ja moram da priznam da mi je dosta pomogao dijalog i razmena stavova na ovoj temi tebe i ostalih članova koji su imali drugačija mišljenja da bolje shvatim kako koja klima funkcioniše i generalno čitavu ovu problematiku. Na kraju krajeva i sam sam bio na ivici da kupim G Tech za isti novac ali eto, na kraju se odlučih za ovu drugu opciju.

U svakom slučaju nemam razloga bilo šta da izmišljam. Slikao sam potrošnju na svakih minut-dva. Imam preko 60 slika bukvalno po minutima. Ne vidim opciju kako da postavim slike pa ću napisati.

09:59 - 456w
10:01 - 208w
10:02 - 148w
10:03 - 141w
10:04 - 248w
10:05 - 121w
10:06 - 119w
10:07 - 127w
10:07 - 128w
10:09 - 242w
10:09 - 117w
10:10 - 124w
10:12 - 121w
10:13 - 245w
10:14 - 120w
10:14 - 117w
10:17 - 115w
10:20 - 218w
10:21 - 142w
10:23 - 122w
10:24 - 145w
10:26 - 110w
10:29 - 114w
10:31 - 140w
10:32 - 146w
10:33 - 114w
10:34 - 210w
10:35 - 149w
10:36 - 176w
10:37 - 168w
10:38 - 173w
10:39 - 113w
10:40 - 211w
10:41 - 119w
10:42 - 111w
10:42 - 214w
10:44 - 210w
10:45 - 146w
10:46 - 114w
10:47 - 214w
10:49 - 142w
10:50 - 113w
10:51 - 111w
10:53 - 117w
10:55 - 148w
10:56 - 216w
10:57 - 113w
10:59 - 115w
11:00 - 140w
11:02 - 146w

Nema poentu, cista patkometrija :D
Sve ispod 300W ce biti hladno za grejanje.

Neki jako efikasan kompresor moze na nekom prelaznom temperaturu da daje prijatno na 200W, ali su to kompresori daleko vise klase od ovih klima od 600, 700e i opet, to su retke situacije.
A ovde ispada da prvo, ta klima ima kompresor koji se spusta na ~90W(ako se izuzme vent), a drugo, da je neko za Fujitsu napravio osetljiviji kompresor nego za svoje duplo skuplje klime(toshiba ili panasonic, ne znam ciji je kompresor tu).

Ali je svakako bitnije da se zakljuci da li Muse zaista tako lose rade duze vreme, jer su u best buy kategoriji i svakako jedne od preporucenijih klima usled cene, pa da ne bude da se dosta njih zezne, da znamo da odvracamo ljude od toga ako zaista ne valja.

Pa mora jos neko ko je ima da meri i da potvrdi da isto tako radi. Nema logike da u prelaznom periodu ne spusta ispod 900W.

Nema logike ni da klima na grejanju trosi 120W, i pri tome duva "mlako-prohladno", pa opet to izgleda manje "bode oci", nego ovih 900W (na kojima, uzgred budi receno GREE "bljuje zivu vatru") za koje stalno treba neka druga, treca, peta potvrda, video zapis, dokaz...

Ja sam tu MUSE "hirovitost" (i doslovno) tolerisao punih DESET dana (plus jos 20-ak koliko je trajao reklamacioni proces), i to mi je bilo vise nego dovoljno da shvatim zelim li taj/takav uredjaj u stanu, ili ne. Dao sam im priliku i da se "stabilizuju u radu u novom prostoru", i da "napune prostor energijom", i da im se "algoritmi prilagode konfiguraciji prostora", i da sve "legne na svoje mesto i buka postane podnosljivija, a potrosnja konstatnija i ravnomernija" i da NA KRAJU KRAJEVA pocne da radi kao inverter, a ne kao on/off klima.

Jednostavno, nije islo, a epilog je vecini ovde dobro poznat, pisao sam o tome sasvim dovoljno na ovom forumu. Koga je zanimalo, i ko je hteo... imalo se tu sta procitati.

Poslednja izmena:
Naravno, kakvo prilagodjavanje i punjenje energijom, inverter pre nego sto ugasi kompresor mora da spusti na 300-400W, zavisi od modela, ne moze da se gasi na 900W, to nije inverter nacin rada.

Neki jako efikasan kompresor moze na nekom prelaznom temperaturu da daje prijatno na 200W, ali su to kompresori daleko vise klase od ovih klima od 600, 700e i opet, to su retke situacije.
A ovde ispada da prvo, ta klima ima kompresor koji se spusta na ~90W(ako se izuzme vent), a drugo, da je neko za Fujitsu napravio osetljiviji kompresor nego za svoje duplo skuplje klime(toshiba ili panasonic, ne znam ciji je kompresor tu).

Ali je svakako bitnije da se zakljuci da li Muse zaista tako lose rade duze vreme, jer su u best buy kategoriji i svakako jedne od preporucenijih klima usled cene, pa da ne bude da se dosta njih zezne, da znamo da odvracamo ljude od toga ako zaista ne valja.
Meni nije čudno za KMTA da ide nisko, kad znamo da je u LMCA/LMCE išao kompresor male zapremine, pa je verovatno i efikasniji na manjoj potrošnji. Ako su tu filozofiju primenili i kod KMTA, to je to. A potrošnja od 90W je verovatno do "preciznosti" kineskog merača.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Nema logike ni da klima na grejanju trosi 120W, i pri tome duva "mlako-prohladno", pa opet to izgleda manje "bode oci", nego ovih 900W (na kojima, uzgred budi receno GREE "bljuje zivu vatru") za koje stalno treba neka druga, treca, peta potvrda, video zapis, dokaz...

Ja sam tu MUSE "hirovitost" (i doslovno) tolerisao punih DESET dana (plus jos 20-ak koliko je trajao reklamacioni proces), i to mi je bilo vise nego dovoljno da shvatim zelim li taj/takav uredjaj u stanu, ili ne. Dao sam im priliku i da se "stabilizuju u radu u novom prostoru", i da "napune prostor energijom", i da im se "algoritmi prilagode konfiguraciji prostora", i da sve "legne na svoje mesto i buka postane podnosljivija, a potrosnja konstatnija i ravnomernija" i da NA KRAJU KRAJEVA pocne da radi kao inverter, a ne kao on/off klima.

Jednostavno, nije islo, a epilog je vecini ovde dobro poznat, pisao sam o tome sasvim dovoljno na ovom forumu. Koga je zanimalo, i ko je hteo... imalo se tu sta procitati.
Ja ne verujem da je tih 120W realna potrošnja. To je malo, sem ako protok vazduha nije toliko mali da ne pravi "promaju". Tošibe imaju bas malu potrošnju "na leru", a protok vazduha je manji, i svrstavaju se u TOP uređaje (Daiseikai i Suzumi+)

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ugradjen Amber 12 pre pola sata.

Do sad nisam imao prilike da se grejem na klimu, samo na TA pec i radijatore. Probao sam prvo na 25c (napolju je 10-15c od jutros), jako brzo je zagrejala i onda sam smanjio na 20c jer se u 25c ne dise :D

Nisam je jos povezao na Wifi, ima par podesavanja za koje nemam blage veze sta rade (Health i Scavenging mode-ovi), poigracu se u toku dana da vidim sta sve ima.

Verovatno je necu gasiti do kraja zime, nocu cu je ostavljati na 18c, preko dana 20c, ima neka night-mode podesavanja gde automatski smanjuje/povecava temperaturu tokom vremena, verovatno cu to koristiti.

Planirao sam je staviti gde je crvena strelica, ali nije moglo jer je tu greda i prozor, moralo je desno od prozora (zelena strelica na slici).

Na prvu loptu mi deluje da je odlican izbor. I montazeri su mi rekli obavezno da stavim izolaciju na tavan, to cu videti da zavrsim u narednih 10-ak dana.
Screenshot_20201010-122731886 (1).jpeg

Poslednja izmena:
Igrah se sinoć malo sa muse.....definitivno ne spusta potrošnju ispod 750W....meni ovo deluje kao problem sa softverom.....da li je ko pisao generalnom zastupniku za ovaj problem? Baš me zanima njihov stav po ovom pitanju @gfx jesu li ti priznali reklamaciju? Da li se na klimama uopšte i može zameniti softver, bez menjanja elektronike?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Strasno, onda su upropastili dobar proizvod i definitivno da ga vise ne preporucujemo.
Nije mi jasno da tako zeznu prost algoritam...
Ok je da radi kao on/off na razlici do 5c, ali sve preko toga, ta klima mora nisko da modulira.

Povezi klime an wifi, tako.moze update firmware-a da se radi, ako postoji update.

Moze da se reklamira, a i treba kada tako malo spusta.

I gfxu sam u maju rekao isto(ali zaboravih da mi on tada rece da se gasi na 1000W), jer su poceli da ga leraju..pa je 2 klime zamenio za daleko bolji G-tech.

Dakle, od Gree sada Lomo, G-tech i Amber.

Poslednja izmena:
Povezah Gree+ aplikaciju i Google Home. Iz prve nije htelo da radi povezivanje na WiFi preko Gree+ (aplikacija ima 2.5 ocenu, sve je jasno :D), iz druge sve regularno.

Poslednja izmena:
Strasno, onda su upropastili dobar proizvod i definitivno da ga vise ne preporucujemo.
Nije mi jasno da tako zeznu prost algoritam...
Ok je da radi kao on/off na razlici do 5c, ali sve preko toga, ta klima mora nisko da modulira.

Povezi klime an wifi, tako.moze update firmware-a da se radi, ako postoji update.

Moze da se reklamira, a i treba kada tako malo spusta.

I gfxu sam u maju rekao isto(ali zaboravih da mi on tada rece da se gasi na 1000W), jer su poceli da ga leraju..pa je 2 klime zamenio za daleko bolji G-tech.

Dakle, od Gree sada Lomo, G-tech i Amber.

Jel probao ko da odradi update firmware iz ove app? Čudi me da viola dobro modulira, a muse kao njen naslednik ne......ne znam šta je problem napraviti algoritam koji kontroliše taj frekventni regulator koji upravlja kompresorom.....ili je bag u frmveru.....

Nema sta da odradis kada se fw update nije pojavio od kako je model izasao na trziste, pa sve do danas.

Ono sto je intersantno je da Viola (ili Lomo Regular nisam siguran) i Muse ne koriste istu verziju fw pa donekle i nije cudo sto se drugacije ponasaju u radu, ALI recimo G-tech i Muse koriste istu (V3.70), a ipak i one rade (medjusobno) dijametralno drugacije.

Poslednja izmena:
Gde vidiš trenutnu verziju firmwarea? Ja instalirah ovu gree+ app, niti vidim verziju firmwarea niti update opciju. Jel ima neka druga app? Jesi li kontaktirao uvoznika za ovaj problem kada si ga ti imao?

Moji Daiseikai moduliraju ispod 150W i na prvoj brzini duvaju oko 35°C
Potpuno je besmisleno da uredjaj modulira na nekoj vecoj brzini pa da eventualno stvara utisak promaje.
Maksimalna temperatura podnog grejanja je 26-27°C pa ne daje osecaj hladnog iako je manje od telesne temperature sto je i logicno inace bi se grejali na 38°C.
Utisak hladnog daje kretanje vazduha preko tela ali ako je ono neznatno (mala brzina) onda nece ni biti neprijatno.

@tassotti,

Kada u programu kliknes na simbolcic olovke koji se nalazi pored "DEVICE NAME" (oznaka koju je program (ili ti) dodelio uredjaju), otvorice ti se ekran u kom mozes da promenis ime uredjaja, i gde vidis koja ti je trenutno fw verzija, sa opcijom update (od koje u ovom trenutku 'leba nema).

Ja sam svoj problem resio direktno sa nosiocem garancije (znaci, NE servis koji je radio ugradnju, NE radnja u kojoj je kupljeno), druga opcija i ne postoji. Kontaktiras direknto njih, izlozis im svoj problem/podneses reklamaciju, i onda redom... izlazak NJIHOVOG servisa radi utvrdjivanja osnovanosti/neosnovanosti reklamacije, pisanje reklamacionog lista, usvajanje/odbijanje reklamacije, itd, itd...

Poslednja izmena:
Zahvaljujem. Da, i kod mene je verzija 3.7. Kontaktiraću uvoznika da vidim šta kažu.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

I za Violu i za Amber je ista verzija, a bio je samo jedan update.

56bc90636fbbb06c5682729d9a2b3b33.jpg
b2f608e4ef50335406f2dfffe59c3855.jpg

To je najverovatnije firmware WiFi dongla.
Tesko da postoji podrska preko dongla za update samog uredjaja.

@ivanbass1 Da li može info ko je ugrađivao klimu i iskustva? Može i na pp

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

To je najverovatnije firmware WiFi dongla.
Tesko da postoji podrska preko dongla za update samog uredjaja.

Sta ce Wi Fi donglu firmware update? :D
U pitanju je firmware uredjaja, pise u uputstvu, ne znam zasto ti je to toliko cudno?

Našao sam neki stari akaunt pa ću ubuduće preko njega da pišem iskustva sa Fujitsu KMTA12 jer na ovom koliko vidim nema ograničenja da mi poruke nisu odmah vidljive.

Elem, zaintrigirali ste me oko ovoga da samo daleko skuplji modeli od kmta12 imaju tako nisku modulaciju tako da sam rešio da kupim neki drugi-kvalitetniji merač (iako mislim da je i ovaj ok). Testiran je bio na usisivaču, fenu za kosu, sijalicama i rezultati su bili u nekim normalnim-očekivanim granicama mada sve je moguće, čak i da merač nije dobar. Ako imate neku preporuku za neki malo bolji merač do 30-40 evra napišite mi ovde.

E a gledao sam takođe na jutjubu ima par klipova gde npr. Toshiba Mirai modulira na 130-140w (a to je koliko znam njihov ulazni model koji slično košta kao i kmta) tako da možda i nije toliko čudna ova niska modulacija kod mene.

U svakom slučaju za utorak javljaju malo veće zahlađenje tako da ću snimiti i okačiti ponašanje i potrošnju.

Prof. dr

Na hladjenju je ok da se spusta i ispod toga, ali na grejanju je to prenisko.

Sta ce Wi Fi donglu firmware update? :D
U pitanju je firmware uredjaja, pise u uputstvu, ne znam zasto ti je to toliko cudno?

Cudi me da su u to ulozili.
Videcemo kad stigne prvi update [emoji6]

Meni preko Gree+ aplikacije pise 3.42 verzija na serveru (poslednja), a trenutna klimi 3.70 [emoji23]

Eto, onda postoji novija verzija, ali jos nisu pustili online.

Zoxor, vec sam updateovao klime kada sam kupio.

Sada cu ja staviti u vikendicu poslednji Amber koji mi cami 2 godine u sobi(zali Boze garancije), pa cu snimiti rad iste.

Biko bi lepo da vise ljudi snimi jedno 30ak minuta rad klime, naslonite telefon na nesto, uperen u merac i to je to.

ivanbass1
Ako imas nizu tarifu onda nocu ne smanjuj klimu vec je ostavi da akumulira toplotu da ne mora posle vise da ti trosi u visoj tarifi preko dana. Ako nemas onda je svejedno ali smanjivanjem nista ne dobijas, ja to setujem kad krene grejna sezona i ne diram do proleca, eventualno smanjim kad je toplo i to je to.
Vox stigao, sad cekam drugara sledeci vikend da je ugradi, moze tamo gde sam zamislio spoljna tako da ce biti dalje od spavace sobe. Takodje tad i kupamo LU iz lokala.

Nocu cu da smanjujem svakako zbog spavanja, zdravije je spavati u hladnijoj prostoriji.

Preko Gree+ nece ni da cuje da radi preko mreznog interneta, preko Google asistenta se poveze u par sekundi i moze da se kontrolise (Google Home).

Kineski softver ce uvek biti kineski softver, nogama pisan :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno