Pozdrav svima. U potrazi za inverterom, u poslednjih mesec dana iščitao sam sigurno poslednjih 200 stranica ove teme. Na kraju sam doneo odluku i kupio Fujitsu ASYG12KMTA, noviji model, za prostoriju od 25m2, sa 5cm izolacije, uključujući tavan, i ugrađenom pvc stolarijom.
Pošto vidim da se u poslednje vreme javilo više ljudi sa pitanjima kakva je ova klima, i uopšteno ovi novi Fujitsu modeli, trudiću se da s vremena na vreme pišem neka svoja iskustva sa ovom klimom.
Elem, juče sam je prvi put probao na grejanju u trajanju od nekih pola sata-45min i moje zapaženje je da je klima izuzetno tiha. Spoljna jedinica se nije čula čak i sa otvorenim prozorom. Da napomenem da su stavljene cevi dužine 3.5m sa antivibracionim gumama. U sobi je u trenuku startovanja klime bilo 23 stepena, napolju oko 16-17. Setovao sam je na 25 i sa meračem pratio potrošnju. Odmah je povukla nekih 500w a zatim u naredna 3-4min smanjivala na 350, 300 pa na 250 da bi posle 7-8min potrošnja bila konstantnih 120w-140w sa povremenim i kratkim izletima do 230-240w.
Sve u svemu, ja sam za sada zadovoljan. Videćemo šta će nadalje biti.