Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Wow, iznenadjujuce pozitivan odgovor od njih.

Tapatalk from Poco loco

Da li znate gde kupiti silikonsku mast da podmazem turbinu ili moze wd40 obican

WD nije za podmazivanje

Neznam sta moze da bude ali cuje se kao blago klaparanje, kao kad bi stavio pero neko da ga kaci

Koja klima? Pisao je @zoxor skoro koja mast ide u te biksne. Ne sme da bude jako viskozna, koliko sam shvatio. Nemoj wd sa silikonom, uzmi onaj bez, piše na bočici. Imaš i druge vrste WD-a. Mislim da je suvi teflon u spreju "WD Dry PTFE" možda i najbolja varijanta, jer neće da lepi prašinu kao ulja i masti. Taj WD kupujem u Zagrebu, tamo ga ima na svakom ćošku, ne znam za BGD. Mada u Beogradu ima drugih teflon sprejeva, u radnjama za bicikle recimo, za podmazivanje lanaca.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Fujitsu Luca 4 sezona, izgubi se i cuje se veoma malo tj jedva ali mene nervira, jel to wd 40 dry lube, da li smem krilca da podignem rucno kad je ugasim ili moram da skidam masku da je podmazem

Ma skidaj masku, polomićeš nešto. Nije to NASA tehnologija, par šrafova i kopči i to je to
PS: cimnji djalfa, on je skidao turbinu kod žene u salonu, isto na LU

Poslednja izmena:
Uzecu ovaj motip teflon ski sprej pa sa njim, poslao mi djalf video kako se rastura

To sto se cuje ako je na spoljnoj jedinici to je normalno, ako je neko zavijanje, kad je jedan clan ovde kacio i video klip koji je postavljen na youtube, i posle smo ustanovili da se kod svih tako cuje,
Kod mene nekad kad ugasim klimu da operem filtere cuje se pucketanje plastike kad se spusta ili dize poklopac onaj veliku-vratanca ona, sutra mi stize novi polu-zupcanik sto je majstor slomio, pametnjakovic koji zivi od stare slave, ih on je radio to dok drugi nisu montirao za vreme stare Jugoslavije, pa uzeo i vuce kao ludak ja reko stani covece al bilo kasno, umesto da stisne levo i desno rukama i podigne on cupao plastiku, ali navodno je samo to puklo sutra stize. Mozda se sa novim ne bude culo to puckenje ili se to vremenom poremeti ali nije smetalo pri radu i normalno je funkcionisalo dok ovaj nije polomio zupcanik

Treba si ti njega malo da počupaš, za zulufe. Čuj "samo puklo" [emoji23]

WD pored ostalog sluzi i za podmazivanje.
Odlican je za biksne.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Pa jel moze ili ne moze wd
Moze.
Onaj bez silikona. (Pise na boci)

c78bf6c5db0d5c5d4accac17d1774f2c.jpg

Poslednja izmena:
Turbina odnosno biksna se podmazuje kad se skida radi pranja u suprotnom nema potrebe da se podmazuje.

@mrbakero
Da li je klima za svo to vreme koriscenja(prethodne sezone) ciscena, skidana turbina i sve sto ide uz to?
Ima li puno nalepljene prasine na turbini?

Može se slobodno reći da je sezona grejanja krenula. Juče u proseku P12EN je trošio malo ispod 300 W/h. Bila je podešena na 25 C, a u stanu je bilo između 24 i 24.5 C.
Sa druge strane onaj nesrećni Vivax se tek sad upristojio. Izduv sam prebacio sa auto na max kako bi bolje gurao vazduh ka hodniku, ali on zabode i duva mlako (ima neku svoju filozofiju rada). Mada sada stalno radi tako, tj. manje se pali i gasi, a više u kontinuitetu duva mlako.

Ja grejem vec fazon 2 meseca :D
Turim na 23-24c i kada treba, dogreje.

Ma to je dogrevanje :D Tako sam i ja na par sati dnevno puštao klimu, a ona u tom periodu i onako više nije radila nego što jeste.
Sad pričam o pravom grejanju. Vetar duva ko blesav, a spoljna temperatura ispod 10 C.

Kod mene je uvek grejanje, jer kada je iznad 13,14c, meni je prozor stalno otvoren, pa klima svAkako siba :)

@maxy jesi probao da sklonis sondu na neko drugo mesto da nije na sacu,duvaju mlako da bi manje trosili,vivax bi trebao da je midea proizvodnja

Ujutru mi postavljaju LT ali se ne useljivam odmah pa će utisci malo da kasne

Sent from my MI MIX 3

Da li je neko kupovao ove jeftine Vox inverter modele? Vidim da su bas jeftiniji, a daju 5 godina garancije. Konkretno me zanima da li neko merio potrošnju i kako modukira. Uživo sam se uverio da dobro greju i na većim mirisima, ali je ta konkretno postavljena u dobro izolovan prostor i zaklonjena od kiše i snega. Razmišljao sam da možda kupim jednu, pa me zanima da li ima nekih serija za izbegavanje ( nešto kao što je bilo da je jedno slovo u oznaci promenjeno, a skroz drugačije radi).

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

@maxy jesi probao da sklonis sondu na neko drugo mesto da nije na sacu,duvaju mlako da bi manje trosili,vivax bi trebao da je midea proizvodnja

Razmišljao sam da je otkacim i izbacim van sj. Međutim zadovoljavajuće rešenje je i ventilator na max brzinu. Duva mlako, ali ugreje na kraju.

Ujutru mi postavljaju LT ali se ne useljivam odmah pa će utisci malo da kasne

Sent from my MI MIX 3
U zdravlju da je koristiš. Zmaj od klime. Jeste mator model, ali radi za sve pare. Ako ti ne treba velika snaga, drži je na Eko modu i spoljašnju nećeš ni čuti. Mene je komšija jednom pitao "što si davao tolike pare na klimu kad je ne koristiš?". Nije čuo da radi [emoji23]

Kuci sam u glavnom od 03:00 do 14:00 tako da cu prespavati veći deo njenog rada pa me buka ne plaši toliko [emoji2] Sutra cu samo da je probam na par sati a u rad ide oko nove godine kada planiram da završim sve od radova i udjem u stan
@salvatorebgd imas pp
Sent from my MI MIX 3

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno