Inverteri su dosta skuplji.
Jel zna neko koja je razlika izmedju ove 2 klime i koja je bolja?
MIDEA MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW
MIDEA MT-12N8D6
Nema sanse da ne smeta. To je samo 15m², vazduh ce se odbijati od zidova a cirkulisace nekako, osetices duvanje gde god da sedis. Nije to bas prijatno na duze staze. Da je veci prostor pa i da pricamo o tome.neka podigne krilca u gornji položaj i on/off neće da smeta. Mada inverter daje bolji komfor.
Što se tiče LG P12EN, posle dva meseca upotrebe, za sada ni jedan problem. Posle postizanja temperature, na održavanju troši oko 500 W. Tiha je, nema krckanja plastike (bar ne na grejanju).
jfg. troje mojih komsija je tako resilo. Iskreno, ubio bih ostale kojima sve kaplje na ulicu, pogotovo one sa treceg sprata koji prskaju na sam ulaz u zgradu. :/Odvod u oluk nije za klime sa kojima se greje, voda treba da može nesmetano da otiče i da ne zaledi. Inače oluk nije ni predviđen za odvod kondenzata, zabranjeno je da se koriati za to (bar u Bg).
Obe vertikale su toliko udaljene da je nemoguce (bar bez neke teske gradjevinske akcije) moguce izvesti nesto tako. Tek eventualno pri nekom kompletnom renoviranju stana.Da, zabranjeno je u oluke stavljati. Na nezgodnom si mestu, jedino da ugradis grejac i da kondezat vratis u stan pa u kanalizaciju, mora dupla rupa da se busi. Tako je jedan uradio a zimskim kondezatom puni kazance na WC solji i tako stedi vodu![]()
Recimo ja na mojoj kuci za stan na spratu ne pada mi na pamet da busim svoj oluk da bi resio kondenzat
Bilo je u temi prosle godine, valjda, tokom nekih jacih kisa.Ali zašto? Ne razumem problem sa sprovođenjem u oluk na privatnom objektu? Za zgrade i da razumem, jer oluk nije lično tvoj. Kod mene u kući (sprat kuće) sam sproveo dve klime u različite oluke.
Član 15
Klima-uređaj, antenski i solarni uređaj, gromobran, uređaj za video nadzor i drugi uređaj može se postaviti na spoljni deo zgrade, pod uslovima i po postupku utvrđenom propisima kojima se uređuje izvođenje radova na ugradnji postrojenja, instalacija i opreme.
Uređaji iz stava 1. ovog člana postavljaju se na način kojim se ne dovodi do oštećivanja same zgrade, susedne zgrade i ne ugrožava bezbednost građana i okoline.
Klima uređaj postavlja se tako da se onemogući izlivanje kondenzata iz klima-uređaja na spoljne delove te zgrade, susedne zgrade, kao i direktno izlivanje na površinu javne namene, odnosno površinu u javnom korišćenju.
Nadležni zavod za zaštitu spomenika kulture izdaje uslove i saglasnost za izvođenje radova iz stava 1. ovog člana, kada se ovi radovi izvode na spoljnim delovima zgrade koja je utvrđena kao kulturno dobro, koja uživa prethodnu zaštitu ili se nalazi u prostornoj kulturno-istorijskoj celini, odnosno celini koja uživa prethodnu zaštitu.
Video sam bio to. Automobil zgnjećio oluk, pala veća količina kiše, voda ušla kroz crevo u stan. Ali to je baš neverovatna situacija i nije primenjiva na većinu objekata, pogotovu ne na privatne kuće. Zato pitah šta je toliki problem, da nisam nešto propustio.Bilo je u temi prosle godine, valjda, tokom nekih jacih kisa.
Voda (od kise!) se, zbog kolicine koja prelazi kapacitet oluka, izlila u stan preko creva za klimu.
Upravo to sam i ja našao, ne vidim da je po toj odluci zabranjeno montiranje klima na fasadu.
Interesantno da kaznene odredbe važe samo za pravna lica.
http://demo.paragraf.rs/WebParagrafDemo/?did=295150
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari