Kod mene Viola nije spustala ispod 400W prvih par dana, pa je onda krenula na 300W, kada su se zidovi ugrejali.
Lu isto, nije isla ispod 350W, pa je posle krenula do 290W.
Ovde pricam na odrzavanju temperature neko duze vreme, ne ono sto bude 30s na nekoj potrosnji.
Evo ti opet snimak modulacije Ambera, pregrevanja LU klime i modulacije Viole.
https://drive.google.com/drive/folders/1Fvgd69N-xnhRua0F2lZ7PfqDI-mRGikt
I opet napominjem, ovo je modulacija Ambera na spoljasnjem zidu, ali u hladnoj sobi na 6c spoljasnje.
Nema razloga da se Viola spusta do 300W, a da Amber sa dvostepenim kompresorom ne spusta.
Opet, nema to veze sa senzorom ili podesenosti, prosto je hladan zid cima da krene da greje vise nego sto je prostoru potrebno, a posto klima zagreva duvanjem vazduha, topao vazduh iz prostorije se vrati do senzora jako brzo i ona to protumaci kao da ne treba vise da dogreva, jer je ona procitala da je za recimo 3 minuta, sa 18c, digla na 23c i to tumaci kao mali prostor koji se brzo greje.
Dok je nagli pad temperature opet ne istripuje, pa za 3 minuta rokne temperaturu oko senzora sa 23c, na 18, pa ajmo Jovo nanovo.
Nemaju klime vestacku inteligenciju, pa da izvlace zakljucke kao mi.
Zato bi najbolja klima bila ona kojoj bi mogao sve rucno da setujes, da roknes temperaturu izduva i jacinu, a onda da biras da li da se iskljucuje ili ne na osnovu odredjenih parametara.
Auto mod je dobar u nekim situacijama, ali u vecini situacija je bolje sto vise stvari sam setovati.