Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedni sou si ti ovde, kao i tebi slicni :) No, to je vas problem. Jedino sto ja mogu, je da te pozovem da svratis kada dodjes u Nis i uveris se, naravno poziv vazi i za ostale Neverne Tome. Izvolte. ;)

Xeroj, brate mili, nemoj da si bukvalista, nisam ocekivao to i od tebe :) Tom izjavom sam (zeleo da) malo pecnuo ove Fujicu kompleksase. :) Ali realno, trosi ispod 500W u najnizoj modulaciji, a ipak oni (TCL) jesu naveli da trosi 500W+.

Poslednja izmena:
Ne mozes ti mene da pecnes i da hoces. Pricas o nekim rupama u zidu i svasta nesto, zato sam napisao da greje napolju. Ljudi koji prate temu duze znaju sta i cime i koliko grejem i koliko to kosta, imam potpis za to. Odakle se ti pojavi to mi nije jasno.

Qiza

Bez da se ljutis , kad se pogledaju specifikacije koje postavljaju kineski proizvodjaci ima dosta netacnih podataka , pa eto cak i u tvom slucaju samo sto je to ispalo pozitivno i ima bolju modulaciju od one koje su naveli . Da budemo realni nisu ni japanci imuni na te stvari , svi imaju neke boljke samo su kod kineza mnogo vise izrazene .

Ja da sad biram klimu a da to nije japanac , gledano po iskustvima onih koji poseduju taj model klime , ja bih se opredelio za Midea Mission 12 bez velikog razmisljanja . To je po meni jedini kinez koji do sada nije opljuvan ama nijednom , ne kazem da je savrsen ali svi su zadovoljni s njom.

Druga je stvar sto kinezi cenovno nisu vise pristupacni tj za skoro iste pare mozete uzeti neki japanski brend i provereno dobru robu , zato ja ne bi uzimao kineza a ne zato sto se ne moze naci nijedan dobar .

Xepoj87

Nazalost Amber je podbacio sa ocekivanjima ma koliko da zelimo da ga opravdamo jer jedna klima u tom cenovnom rangu MORA da ima dobru modulaciju i da radi po specifikacijama , makar priblizno. E sad , da li je to bas 180w ili 300 , ali ne i da ne ide ispod 500w ..

I ne brini , nadjem ja svoj manu pa i ovoj mojoj :)

Di-dzej-e, "znam te" sa ES-a i ove teme od samog pocetka (ne ucestvujem, tj. nisam do sada) :) Pratim teme i tamo i ovamo, od njihovih pocetaka. Nista ja lose nisam rekao ni za Fuji, ni za tebe, a to da te nisam pecnuo, se vidi ^_^ :)

Poenta je ta, da nekoliko vas se kune u samo i jedino u Fuji, sto je skroz OK, ali takodje i tvrdite da kinezi nemaju sanse da obave zadatak na slicnom nivou kao nesto sto kosta 2-3x vise, sto na vasu zalost nije tacno. Ne zakljucuje niko ovde da Fuji ne valja ili (daleko bilo) da je kinez pouzdaniji ili kako vec ciljas da spinujes pricu. Nisam verovao ni ja sam, ali iz licnog iskustva sam se uverio da i kinezi rade posao i to na zaista visokom nivou.

Sutra po danu, cu napraviti snimke rupa i ostalog. A ti samo nastavi po svom ;)

dodatak:
nexteen, ma ne ljutim se ja ni najmanje, moji su kupili ovaj krs od klime, ja sam ocekivao da nece valjati, sramota me je bilo i da se pohvalim da su se ponovili (tada ja nisam ziveo ovde, a oni se nisu konsultovali sa mnom oko izbora klime, jer bih im sigurno rekao da nista ispod Fuji ne uzimaju, jer kao sto rekoh teme pratim odavno, a o Fuji bukvalno samo reci hvale, najmanje problema itd, cak sam i bio ubedjen da ovaj TCL ne modulira ispod ~800W, jer poznavajuci kineskih 500W, realno znaci bar 1.5x vise od napisanog), ali eto, ispade da su napravili dobar izbor. Igrali su na blef-tref i ispada da smo ustedeli :)

Da li ja preporucujem TCL? Paaaa, ne. Gree? Ne. Fuji? Paaa, verovatno bih. Ali bih ipak i napomenuo da mozda nije lose da se pogledaju iskustva korisnika i drugih brendova, pogotovo ako moze da se ustedi.

Mi imamo jako male gubitke, ocigledno. Dobro smo se ususkali, ali to ne znaci da ova ista klima sutra kod Pere ne bi isla ispod 1.5KW...

Poslednja izmena:
ali takodje i tvrdite da kinezi nemaju sanse da obave zadatak na slicnom nivou kao nesto sto kosta 2-3x vise, sto na vasu zalost nije tacno

To je tacno, ne mogu da obave zadatak protiv 2-3x skupljih klima....
... ova tvoja konstatacija mi se cini da, ne znas o cemu pricas, nego si procitao ovde 20 postova

Poslednja izmena:
Meni se rad sa niskom potrošnjom uopšte ne dopada, duva prohladno, mnogo više volim kad radi sa većom potrošnjom i duva toplo. Kad postigne temperaturu slobodno nek digne krilca i vrti na minimumu. Za moje potrebe Panasonic ima dobar odnos temperature i jačine izduva, da grejem manji prostor verovatno bih koristio Quiet mode, kad je brzina izduva minimalna, a temperatura velika, mada tad klima nije efikasna.

gree lomo sam nasao negde da ne moze ispod 400w i nikada je nisam video ispod 400w ali prosek je oko 450w kad odrzava temperaturu. meni je to ok :)

takodje se slazem sa mitrom da je niska potrosnja 400-450w da nije to to kad recimo trosi 550-650w+

Poslednja izmena:
mitar1982, kada je temperatura izduva niza nego telesna temperatura, jasno je da je osecaj da duva prohladno. Ni meni se to ne dopada, ali dobra stvar je sto su klime kod nas postavljene tako da ne duvaju direktno ka mestima gde se sedi, izlezava, spava pa mi je OK. Mogu da istrpim <1sek u prolazu izmedju dnevne i kuhinje. Krevet u spavacoj smo prebacili do zida na kome je unutrasnja jedinica, pa se nista i ne osaca sada. Ali dok krevet bio nasuprot klime, ja nisam mogao da spavam ako se ne pokrijem preko glave, bukvalno mi je na pamet padalo da spavam sa kapom i salom ;) A Gree koja je u spavacoj, duva toplije od ovog TCLa. :/

Poslednja izmena:
Qiza

Bez da se ljutis , kad se pogledaju specifikacije koje postavljaju kineski proizvodjaci ima dosta netacnih podataka , pa eto cak i u tvom slucaju samo sto je to ispalo pozitivno i ima bolju modulaciju od one koje su naveli . Da budemo realni nisu ni japanci imuni na te stvari , svi imaju neke boljke samo su kod kineza mnogo vise izrazene .

Ja da sad biram klimu a da to nije japanac , gledano po iskustvima onih koji poseduju taj model klime , ja bih se opredelio za Midea Mission 12 bez velikog razmisljanja . To je po meni jedini kinez koji do sada nije opljuvan ama nijednom , ne kazem da je savrsen ali svi su zadovoljni s njom.

Druga je stvar sto kinezi cenovno nisu vise pristupacni tj za skoro iste pare mozete uzeti neki japanski brend i provereno dobru robu , zato ja ne bi uzimao kineza a ne zato sto se ne moze naci nijedan dobar .

Xepoj87

Nazalost Amber je podbacio sa ocekivanjima ma koliko da zelimo da ga opravdamo jer jedna klima u tom cenovnom rangu MORA da ima dobru modulaciju i da radi po specifikacijama , makar priblizno. E sad , da li je to bas 180w ili 300 , ali ne i da ne ide ispod 500w ..

I ne brini , nadjem ja svoj manu pa i ovoj mojoj :)
Ja sam izgleda dzabe snimao modulaciju Ambera 45 minuta, da bi vi nastavili da ismisljate kako ne spusta ispod 500W?

Ko je ista negativno napisao za Violu, koja je za klasu bolja od Mission?
I za nju sam prilozio video snimak kako modulira i odrzava na 300W.

Za Amber se bunio jedan jedini covek koji greje neizolovan prostor sa klimom na spoljasnjem zidu i to ne da lose odrzava temperaturu, vec samo za ono sto si ga ti licno na PM ili negde drugde izlozio da to treba da radi na 300W i da je mnogo da mu 40m2 greje sa 1.3kWh.

Nas 3 ili 4 smo prezadovoljni Amberom, kod mene oba Ambera rade neuporedivo bolje od LU, a detaljne podatke cu priloziti kada mi krene firma sa radom i 3. Amber bude radio duze vreme po 24/7.

Poslednja izmena:
Ja sam ocigledno omasio taj snimak , ne citam bas sve sto napisete ovde , sorry ako je tako . A sto se tice modulacije tu debelo gresis ,bez obzira na izolaciju klima koja ima modulaciju od 300w a gasi se na 500w i ne ide ispod , tu nesto ili ne valja s klimom ili je svaka takva pa opet ne valja . Ajd sedi pa skontaj sta ti hocu reci , ako ona moze da se spusta do 300w a njemu se gasi na 500w i ne ide ispod a potrebe su mu ocigledo bile nize od 500w u tom trenutku cim se gasi , znaci da ona ne moze nize ili ne radi kako treba.

Ovo je toliko prosto da ne mogu shvatiti da ti to ne kontas , ili me zjbvas :D

Ne, jasno mi je to, ali mislim da nisi dovoljno razmislio o situaciji.

Meni je logicno sledece:
Hladan zid, tu se najbrze hladi, a senzor je tu.
Ona istripuje da je u sobi opala temperatura 5c za kratko vreme, jer je na senzoru opala zbog hladnog zida(jer je tu uvek najhladnije i najbrze i opada temperatura), upali i krene da roka jako grejanje, pa kada se naglo vrati do senzora topao vazduh iz sobe, koji nije opao ni 2c, klima skonta da nema potrebe vise da greje i ugasi se.
Klima ne duva dovoljno toplo, da bi ugrejala zidove, a pogotovo zidove bez izolacije, koji moraju biti ledeni.
Zato obicno ona koja je montirana na unutrasnjem zidu, cak i u izolovanom prostoru, vise spusta modulaciju.

Poslednja izmena:
Vidi , sve je moguce , ali ako je tako onda ispada da ima losu kulturu rada tj ili nije lepo podesena ili je senzor manje precizan. Ali ako se ja dobro secam njemu klima duva malo jace a ne na minimalnoj brzini sto znaci da ne bi trebalo da sebi pod nos tako nagura temp. Kako god ja sam nekako uvek za provereno dobra i sigurna resenja a i koliko se secam ne jedan vec dvojica su se zalila na losu modulaciju.

Ja ne mislim da je to losa klima u smislu da to nece grejati , prosto moze praviti problema u pocetku sezone a opet nekome to ne bi smetalo a nekom bi , sto ljudi , sto cudi .
Ja znam ljude koji imaju Midea Mission 18 i zadovoljni su sa njom , svega ima ..

Kod mene Viola nije spustala ispod 400W prvih par dana, pa je onda krenula na 300W, kada su se zidovi ugrejali.
Lu isto, nije isla ispod 350W, pa je posle krenula do 290W.
Ovde pricam na odrzavanju temperature neko duze vreme, ne ono sto bude 30s na nekoj potrosnji.

Evo ti opet snimak modulacije Ambera, pregrevanja LU klime i modulacije Viole.
https://drive.google.com/drive/folders/1Fvgd69N-xnhRua0F2lZ7PfqDI-mRGikt

I opet napominjem, ovo je modulacija Ambera na spoljasnjem zidu, ali u hladnoj sobi na 6c spoljasnje.
Nema razloga da se Viola spusta do 300W, a da Amber sa dvostepenim kompresorom ne spusta.

Opet, nema to veze sa senzorom ili podesenosti, prosto je hladan zid cima da krene da greje vise nego sto je prostoru potrebno, a posto klima zagreva duvanjem vazduha, topao vazduh iz prostorije se vrati do senzora jako brzo i ona to protumaci kao da ne treba vise da dogreva, jer je ona procitala da je za recimo 3 minuta, sa 18c, digla na 23c i to tumaci kao mali prostor koji se brzo greje.
Dok je nagli pad temperature opet ne istripuje, pa za 3 minuta rokne temperaturu oko senzora sa 23c, na 18, pa ajmo Jovo nanovo.
Nemaju klime vestacku inteligenciju, pa da izvlace zakljucke kao mi.

Zato bi najbolja klima bila ona kojoj bi mogao sve rucno da setujes, da roknes temperaturu izduva i jacinu, a onda da biras da li da se iskljucuje ili ne na osnovu odredjenih parametara.
Auto mod je dobar u nekim situacijama, ali u vecini situacija je bolje sto vise stvari sam setovati.

Poslednja izmena:
Kod mene Viola nije spustala ispod 400W prvih par dana, pa je onda krenula na 300W, kada su se zidovi ugrejali.
Lu isto, nije isla ispod 350W, pa je posle krenula do 290W.
Ovde pricam na odrzavanju temperature neko duze vreme, ne ono sto bude 30s na nekoj potrosnji.

Evo ti opet snimak modulacije Ambera, pregrevanja LU klime i modulacije Viole.
https://drive.google.com/drive/folders/1Fvgd69N-xnhRua0F2lZ7PfqDI-mRGikt

I opet napominjem, ovo je modulacija Ambera na spoljasnjem zidu, ali u hladnoj sobi na 6c spoljasnje.
Nema razloga da se Viola spusta do 300W, a da Amber sa dvostepenim kompresorom ne spusta.

Opet, nema to veze sa senzorom ili podesenosti, prosto je hladan zid cima da krene da greje vise nego sto je prostoru potrebno, a posto klima zagreva duvanjem vazduha, topao vazduh iz prostorije se vrati do senzora jako brzo i ona to protumaci kao da ne treba vise da dogreva, jer je ona procitala da je za recimo 3 minuta, sa 18c, digla na 23c i to tumaci kao mali prostor koji se brzo greje.
Dok je nagli pad temperature opet ne istripuje, pa za 3 minuta rokne temperaturu oko senzora sa 23c, na 18, pa ajmo Jovo nanovo.
Nemaju klime vestacku inteligenciju, pa da izvlace zakljucke kao mi.

Zato bi najbolja klima bila ona kojoj bi mogao sve rucno da setujes, da roknes temperaturu izduva i jacinu, a onda da biras da li da se iskljucuje ili ne na osnovu odredjenih parametara.
Auto mod je dobar u nekim situacijama, ali u vecini situacija je bolje sto vise stvari sam setovati.
Aj što lažeš sebe, al što čitaoce

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ja ne lazem nikada, to je jedina stvar koja je sigurna, zato i kacim snimke.

A za sta lazem tacno?

Ajd da razjasnim posto vidim da se moj primerak Ambera pominje ovde. Klima je idealno postavljena u prostoru u kom se nalazi, duva ukoso na dole u najdalji deo sobe , nikada nije spustila ispod 500w cak i kada je spoljna temperatura bila 18c a ja grejao na 22,23c , menjao sam nacin merenja temperature ukljucivao funkciju I FEEL i sve pokusavao , drzao na 2,3,4 crte izduva AUTO MOD ali nikada ni u jednom slucaju nije radila ispod 500w , tj jeste na 490w 5min i to je to. Sada hoce da radi na 80w ali kad radi defrost :D

Menjaj sa Xerojem za Fuđija glava-za-glavu, taman obojica da budete zadovoljni :d

Vidi , u nezgodan polozaj nas stavljas :)
Da mi nije receno da bi LU ovo tesko zagrejala i da se njegova nije "usmrdela" vrlo verovatno bi se i zamenio. Uzasno me nervira kad pocne da se pali i gasi k'o da je bolesna :)

Radi se servis sledece nedelje, ja pristajem na zamenu, cak i da doplatim jedno 100e :D

Poslednja izmena:
Samo bi jos bio trip da te ni Amber ne ugreje , onda lepo sekirce i tako nacepanu je zamenis za LU :D

Greje Amber tu nema price , kad povuce 2kw bukvalno bljuje vatru ispred sebe.
Trenutno lepo radi , evo upravo radi na 750w sa spoljnom 0c i radi defrost na sat vremena. Sto po mom iskustvu ne znaci da sutra nece promeniti rezim rada iako su uslovi isti pa pocne da se pali na 1400w a gasi na 850w. Inace defrost joj trenutno traje oko 5min

Da se javim konačno sa utiscima posle 2 ipo meseca grejanja 24/7. Bosch inverter nije zakazao do sada. U pitanju je bosch climate 5000 12btu. (3,8kw) Grejem 25m2 neizolovanog prostora sa njim(3 spoljna zida), ali mislim da bi mogao bar još 10m2, zbog lošeg rasporeda prostorija to ne pokušavam. Temperatura setovana na 22—23°c. U najdaljem delu prostorije, dijagonalno 6m od klime, na 1.5m visine, temperaratura je za najviše pola stepena manja.
Defrost jako retko vidjam,(možda par puta nedeljno), neki kratki su bili ranije od minut a najduži koji sam izmerio trajao je oko 12—13min. posle kog je krenula da duva pakleno vrelo. Brzo postigne temp. i nastavi mlako.
Merač potrošnje prosto pm001 imam tek 15 dana pa mogu da napišem nešto o modulaciji. Za 15 dana tačno, potrošila je blizu 100kwh, što mu dodje u proseku 277w/h. Najniže što sam je uhvatio da održava je na oko 350w a uglavnom je to na 370w. Tako radi satima pa ugasi. Pali se kasnije, diže na oko 700w pa lagano spušta do 370w. To je uglavnom zabeleženo na spoljnoj temp. oko nule. Najniža temp.u toku noći je bila -8°c, tada je radila na oko 500w, ne znam koliko dugo...do jutra je već bila ispod 400w. U sobi toplo bez variranja temp. Kotao još nisam palio, za sada klima i ta peći u drugim sobama dovoljni. Odmorih se od kako ne ložim kotao, iskreno, potreban je rob za taj posao cele grejne sezone.
E sad, po specifikaciji, trebala bi da povlači iz mreže 150—1670w a modulacija toplote je 1—4,7kw. Za poslednjih 15 dana koliko imam merač, ta najniža potrošnja koju sam ja primetio je 350w. Verujem da će sa porastom temperature opasti i potrošnja ali ne bih bio nezadovoljan i da ostane na tome jer greje kao neman za male pare.
Videćemo kad zahladni ozbiljnije pa se javljam ponovo sa novim utiscima. Iskreno, i mene zanima kako će grejati na -15.[/QUOTE

Na kojoj brzini vam radi ventilator( turbina) kako se vec zove?da lepo odrzava temperaturu i da bude toplo

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Nadovezao bih se svojim nedavnim postom na komentare o radu kineza. Sve sem toshibe se danas pravi u Kini a provera kvaliteta je ono što ih na kraju razlikuje.

Da se javim konačno sa utiscima posle 2 ipo meseca grejanja 24/7. Bosch inverter nije zakazao do sada. U pitanju je bosch climate 5000 12btu. (3,8kw) Grejem 25m2 neizolovanog prostora sa njim(3 spoljna zida), ali mislim da bi mogao bar još 10m2, zbog lošeg rasporeda prostorija to ne pokušavam. Temperatura setovana na 22—23°c. U najdaljem delu prostorije, dijagonalno 6m od klime, na 1.5m visine, temperaratura je za najviše pola stepena manja.
Defrost jako retko vidjam,(možda par puta nedeljno), neki kratki su bili ranije od minut a najduži koji sam izmerio trajao je oko 12—13min. posle kog je krenula da duva pakleno vrelo. Brzo postigne temp. i nastavi mlako.
Merač potrošnje prosto pm001 imam tek 15 dana pa mogu da napišem nešto o modulaciji. Za 15 dana tačno, potrošila je blizu 100kwh, što mu dodje u proseku 277w/h. Najniže što sam je uhvatio da održava je na oko 350w a uglavnom je to na 370w. Tako radi satima pa ugasi. Pali se kasnije, diže na oko 700w pa lagano spušta do 370w. To je uglavnom zabeleženo na spoljnoj temp. oko nule. Najniža temp.u toku noći je bila -8°c, tada je radila na oko 500w, ne znam koliko dugo...do jutra je već bila ispod 400w. U sobi toplo bez variranja temp. Kotao još nisam palio, za sada klima i ta peći u drugim sobama dovoljni. Odmorih se od kako ne ložim kotao, iskreno, potreban je rob za taj posao cele grejne sezone.
E sad, po specifikaciji, trebala bi da povlači iz mreže 150—1670w a modulacija toplote je 1—4,7kw. Za poslednjih 15 dana koliko imam merač, ta najniža potrošnja koju sam ja primetio je 350w. Verujem da će sa porastom temperature opasti i potrošnja ali ne bih bio nezadovoljan i da ostane na tome jer greje kao neman za male pare.
Videćemo kad zahladni ozbiljnije pa se javljam ponovo sa novim utiscima. Iskreno, i mene zanima kako će grejati na -15.

Na kojoj brzini vam radi ventilator( turbina) kako se vec zove?da lepo odrzava temperaturu i da bude toplo

Sem ako imaš Mitsubishi FH, stavi na AUTO.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Cim padne ovako temperatura, ja stavljam 3 od 4 na LU, jer mi bude druga strana sobe malo hladnija, pogotovo kada uradi defrost i kada izluftiram.

Na LGC stavljam na Medium i one obicno posle defrosta jurnu na tu brzinu i posle spuste na Low. LLCA su na Low. Sve su na 22c i rade defrost na sat vremena isto, LLCA mozda malo redje jer greju manji prostor i ako je sve otvoreno.

Sta se desava kad klima digne ono krilo skroz gore a power lampica svetluca? Izgleda po meni kao da kupi snagu ili kao da uvlaci vazduh, mada mi to nesto drugo traje ili nisam do sad obracao paznju? I pri tom vergla kao luda bas je bucna spoljna jedinica? Jel to sve normalno ? Dosao u stan u 3 ujutru sad i bas mi zapalo za oko to sad, a pri tom je sad tisina pa mozda i tripujem sad jos? Ili je pao sneg i malo minus pa ono tako mora

A mozda ti klima radi defrost.

Tapatalk from Poco loco

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno