Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To znači da mi je to bolji izbor nego daikin ftxb50c? Panasonic sam već rezervisao, ali se dvoumim, zato sam se vama i obratio.
Taj Daikin je bulja, u odnosu na ostale japanske 18-ce. Ako gledaš 18-cu od Daikina, gledaj 50gv

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Platim klimu preko racuna, odem u Tehnomaniju, unutrasnja jedinica SC-E12PKEW, a spoljna CU-E12PKE, nema daljinski. Sama spoljna jedinica izgleda bar duplo bolje nego klime srednje klase. Sad idem da googlam za daljinac i da vidim da li valja CU-E12PKE. Nisam uzeo klimu, rekao sam idem da razmislim, sutra cu doci da vam kazem sta cu.

Naravno da to nije pisalo u prodavnici iznad klime, niti je napisano na sajtu Tehnomanije.

Poslednja izmena:
Nego, vidi ti jel to nova klima ili polovna. Ako je fabrički upakovana onda ok.

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Kako sam ja skontao, izlozbeni primerak?

Unutrasnja jedinica je izlozbeni primerak, spoljna jedinica je bila u kutiji, ja sam je otvarao, nova nova. Ok, sad mi je lakse, znaci sve je kako treba, samo mi treba jos daljinac :)

Sve je kako treba, dao si pare za ko zna sta umesto da si lepo uzeo Fujitsu, novu i sa daljincem :D

Postoji univezalni, pitanje kako će raditi.
Hrabar potez, u smislu podrške.

Kupi se orginalni daljinac pa isplati se valjda ako kupis uredjaj za upola para.

Tapatalkkal küldve az én SM-G955F eszközömről

To jeste, ali to kupusarenje mi se ne svidja, opet nije mali novac a Tehnomanija je poznata da fusari na reklamaciji, salje pogresne jedinice itd. Ja se ne bi igrao sa mojim novcem ma koliko ponuda bila dobra.

Ooo daaaa,tehnomaniji sam spominjao citavu familiju po pitanju reklamacije :)

Huawei mate 10 lite

Neka caka ima sigurno a sa druge strane da je u pitanju Fujitsu, sigurno nebi bio nikakav problem. Ma nema veze što je spoljna General a unutrašnja Fujitsu to je isto, nema veze ako je klima bila 7-8 godina u magacinu ni to nema veze ni sa njenom elektronikom koja je takođe toliko stara.
Ono što ja hoću da kažem je sledeće: tehničke stvari koje imaju veliki popust se ne kupuju, tačka. Može da se zove kako hoće jednostavno je tako. Jedino ovo sad prelaz sa R410a na R32 e to može!
Čovek ako je našao povoljno nek uzme i nek je sa srećom da je koristi, podeliće sa nama svoja iskustva, a poprilično sam siguran da će biti pozitivna

Poslednja izmena:
Kako ce da je koristi bez daljinca? Da se izbeci na nju pa da je telepatijom kontrolise?
Sto se tice Fujitsu, ja imam bas te dve stare a nove, obe su General a i da nisu radile bi jer su identicne klime samo druga nalepnica. Steta sto nema LLCA stalno za 45k koliko sam je ja platio jer je odlicna klima za male prostorije.

Treba da se greje stan od 55 m2. Stvarno nema potrebe da u svakoj situaciji spopadate članove sa Fujitsu-om. Etherea je dobra klima, daljinski može da se reši.

Daljinski za klimu je zaista najmanji problem

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Našao sam podatke za nju na sajtu tehnomanije, ako je to tačno klima je kao grom. Spoljna ima 34 kg a grejanje daje od 0.65-6.0 kw.

Postoji valjda distributer Panasonica gde moze da se kupi orginalni daljinac.

Tapatalkkal küldve az én SM-G955F eszközömről

Ma klima je dobra nego mi se ne svidja to sto nije kompletna, ko garantuje da je nova? Dobra je kupovina za te pare nema sta, ako moze daljinac da se resi nek uzima. Koliko daju garanciju?

Sad sam bio, ostavio sam klimu u radnji tako sam se dogovorio sa šeficom do ponedeljka, moj uslov je da mi nadju daljinski i onda ću preuzeti, u suprotnom uzimam Daikin ftxb50c.

Pa i nije, pogledajte Eurovent. Daikin je ko Daikin OK, ali ovoj 18-ci manjka snage. Sem toga, nikada nikome ne bih preporučio 18-cu za stan, to se pravi za veliki otvoreni prostor.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

32 dB u silent režimu, to jedino da se stavi u hodnik, i da greje celu kuću/stan.

Nema veze eurovent sa maksimalnom snagom. Po databok podacima totalni kapacitet na -5 iznosti 4.6kw, daleko je to od Euroventovih 3.6 na -7. Tog Daikina ima moj brat i to upravo u hodniku, služi mu evo baš za ovaj prelazni period. Izolovana kuća 100 kvadrata korisnog prostora. Za sad je ok ono što je hteo dobio je, tako kaže. A za zimu ispod nule je tu centralno na drva, ovo mu je prva grejna sezona sa Daikinom.
Ali ima ono ali, na početku zime kao što je bio ovaj period iza nas, imao je problem. Brzo se gasio i nikako nije uspevao da postigne temperaturu bar u nekoj sobi osim u hodniku. Ali mislim da je nepravedno krivio Daikina, po meni kriv je mali hodnik.

banacanin

Sto se tice Daikina a pogotovo FTXB-C modela , konstatovano je da ono sto pise u manualu i u realnosti nema veze jedno s drugim , po manualu Daikin na grejanju ne ide ispod 250w , a u stvarno sti mislim da ide i ispod 150w , bar tako kaze @rovac koji je poseduje a njemu verujem . Cifre koje sam napisao su odokativne ali je to primer koji daje @rovac , znaci kod tih podatka koje daje Daikin treba biti malo rezervisan , nije bas sve kako pise .

Hm, kad ide ispod 250 w onda je dobro, kad bi išao do 700w pa gasio to bi bilo jako loše. Mada i kad malo toplote izbecuje ima svoju lošu stranu: vazduh koji izlazi iz klime je prohladan. Recimo Daikin 50-ca GV je sasvim druga priča ali i cena. Nije sve u podacima databok, ako klima duva toplo na minimumu i drugoj brzini onda nema šanse da bude hladno a ako ona duva prohladno na minimumu, onda može da piše šta hoće u databoku.
Čisto sumljam da samo Daikin nema ispravne podatke, sve se to manje više pegla ali kod japanaca veoma malo i više zbog dodatnog plusiča a kod kineza pišu šta hoćeš da ti napišu i naručiš koliko hoćeš plusića.
Živ primer Gree, pogledajte energetsku nalepnicu, ko se razume zna o čemu pričam. U tu priču ne računam Amber.

Danas ugradio Midea misson 12,probao i lepo radi i greje ali mislim da me zeza senzor,namestena na 20 stepeni,u sobi na dva termometra stoji oko 23 stepena,da li neko zna da li moze i kod nje da se kalibrise?
Kod fujitsu-a to radi savrseno,korisim isti termostat na metra ipo visine i 2 metra u stranj od klime su postavljeni.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno