Uradi bilo kakvu izolaciju plafona i prepoloviceš potrošnju, a biće mnogo toplije. Ja sam odradio zidnu izolaciju, ali dok nisam uradio izolaciju plafona nisam video neki efekat.Ajde onda kao laik da pitam,da se greje isti prostor od 40m2 sa 18-kom ili sa 12-kom...da li bi 12-ka to trebala da izgura?
Nosim se mislju da ovu nestedljivu 18-ku menjam za neku 12-ku...
Huawei mate 10 lite
Bas naprotiv, u izolovanom prostoru mozda modulira bolje jer su manji gubici. On zivi u iznajmljenom stanu? To je problem jer osnova grejanja klimom je izolacija koju on ne moze da resi.
Novi utisci o Amberu sad kad je zahladilo , ovih 2-3 dana kad je temperatura bila nocu oko 3-4c drzala je dobro temperaturu , 1 stepen razlike u sobi i skoro je neprimetno , nema guranja temperature 2-3c vise pa obaranje 2-3c da bi se opet upalila.. greje lepo ali i trosi , kad je bilo hladno radila je od 600 do 900w. Potrosnja za 24h je bila oko 10kw jer se palila i gasila.
Ja izneo sve negativno i pozitivno o Amberu , vise negativno nego pozitivno. A zanima me nesto vezano za Fujitsu klime , neko je napisao da da je nekom crkao ventilatir izduva i da nigde ne moze da se nadje , da li je to tacno ? O time niko nista ne pise sem da je nexteen napisao da nije ugradjeno od strane pravog servisera , da li je moguce da ako ne ugradi "pravi" serviser ne mozete dobiti rezervni deo za klimu ??
Pitao sam u jednom postu i da li neko moze napisati kako se ponasa dobra 18-ica , koliko trosi , kako modulira itd ? Posto nisam video da je to neko pisao ovde osim o Midea Mision 18 sa kojim su ljudi nisu zadovoljni ?
Možda bi imao nižu potrošnju na auto modu?
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Nemas pravo da bilo kome govoris da je mazohista i da je razmazen...ko si ti da dajes takve ocene??Ne mozete da znate kako ce da radi u izolovanom prostoru, svaki objekat i klima je za sebe. Ona sad radi koliko je potrebno a manje ce trositi kada ima izolacije. U sustini, previse se opterecujete modulacijama i potrosnjom. Meraci, tabele, to je postala bolest, opsesija sta li. Ja znam koliko trosim bez grejanja/hladjenja i onda izracunam na osnovu toga, 20 evra gore dole mi nista ne znaci na sezonu i znam da se grejem jeftino ako je cela kuca od 90m2 ugrejana non stop na 23c. Sve drugo me ne interesuje puno.
To sto neko hoce da uzme kineza, koji nema ni Eurovent, ni puno korisnika, pa posle dodje ovde kuka kako ne radi kako treba je posebna vrsta mazohizma. A to je zato sto ste razmazeni, nije se vama desilo da vam stane centralno, pukne kotao u sred noci na -15c napolju i to subota na nedelju. Pa nemas gde da kupis, pa juris da ti otvore, dovezu, majstora da nahvatas i to sve platis masno jer je nedelja a kuca se hladi, bez izolacije, a ukucani cvokocu unutra i pokusavaju nekom grejalicom da ugreju ruke.
A vama je problem jer je toplo, ali trosi minimalno 500W na 40m2 bez izolacije.... sou.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari