Prostor ti je jako komplikovan i nezgodan. To ne moze da se ogreje sa jednom klimom. E sad, obzirom da si rekao da samo jedna osoba zivi i da ne mora da se greje cela kuca makar nam reci koje prostorije bi trebalo da se greju? Kapiram kuhinja i trpezarija + jedna spavaca. Gde god da se postavi ta jedna klima nece dobro ugrejati jedno od prostorija,evo skice kuce, tu zivi 1 osoba tako da ne mora da se greje cela kuca...sada u dnevnoj sobi ima neka stara 9ka ali sa njom moze samo dnevna da se zagreje... ako moze preporuka za klimu, da li moze 1 da se uzme za grejanje,koju bi preporucili i gde je najbolje postaviti?![]()
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
pa trebalo bi da se greje kuhinja + trpezarija i dnevna soba, za spavacu nije tolko bitno, spavace u dnevnoj ako treba... e sada ne znam gde da stavim klimu, uzeo bi jednu 12 ali gde je najpametnije da ze postavi..bas je zeznut prostor znam, zato i pokusavam da nadjem nekog pametnijeg da pomogneProstor ti je jako komplikovan i nezgodan. To ne moze da se ogreje sa jednom klimom. E sad, obzirom da si rekao da samo jedna osoba zivi i da ne mora da se greje cela kuca makar nam reci koje prostorije bi trebalo da se greju? Kapiram kuhinja i trpezarija + jedna spavaca. Gde god da se postavi ta jedna klima nece dobro ugrejati jedno od prostorija,
9-ka ce biti dosta za dnevnu a ako stavis tipa 12 u trpezariju ona mora kroz vrata da duva u hodnik koji je 12m2 pa da dodje do sobe nekako sto nece bas da moze. A glupo je da stavis klimu u spavacu pa da ti kuhinja i trpezarija budu hladne. Bas je nezgodno.
Zidno grejanje i hladjenje nije lose ali dosta skupo i kod hladjenja je potreban dodatni uredjaj za odvlazivanje.
Jedna klima za vise prostrija je prezimljavanje po klima u prostoriji je potpuno resenje.
Njemu je onaj hodnik veći od te sobe koju hoće da grejeTaman posla da ce da ga zagreje kako treba ali ako drzi otvorena vrata malo ce da se upristoji prostor. Svakako je bolje nego da se ne greje uopste. Obzirom da je covek rekao da ne mora spavaca da se greje mislim da je to to, bolje pozicije svakako nema. Sada je jedino izbor klime pitanje.
Ja lepo pitao za budzet. Sa 700e nema za 2 klime nikako. Racunao sam i ugradnju u tu cifru.Njemu je onaj hodnik veći od te sobe koju hoće da greje
Druga stvar je što će klimu smestiti u ćošak prostorije koja je bitna za grejanje i duvače prema vratima.
Bolje da uzme dve neke jeftinije i pokrije to bolje nego jednu skuplju pošto je ovo mission impossible
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Gde iskopa taj ESKIMO ? ima negde neshto o njemu neki specs/tech data?
Nazalost budj hoce zbog hladnih zidova jer je jako tesko regulisati temperaturu a kao sto sam rekao treba ti dopunski uredjaj koji ce kondenzovati vlagu i samim tim biti izvor onoga sto si naveo da nema a u suprotnom djaba hladjenje ako je previsoka vlaga u prostoriji.Jest, ali i ugođaj je drugačiji. Nema promaje, buke, prašine, čišćenja, bakterija i buđi...
Naravno, takav luksuz košta.
Po ovom tvom linku izgleda ko klime od 100k+ .....A+++ grejanje? 14.4 btu, a 12btu je ?? 10 godina garancije na kompresor ?
Daj izvor ovih podataka.,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari