Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
biće onda vuna, danas nekoliko mini defrosta nokrije i llcc, jel neko imao iskustva da mu nakon gašenja nokrije svjetli operation sijalica i blinka jedno minutu?znam da ima neka fora sa onim dugmetom što se nalazi do filtera sa kutijama, drži se 5 sekundi pa se to ugasi, ali ovo se samo od sebe ugasilo :D

Ljudi ja prezadovoljan kako se ponasaju na minusu cak i bolje rade na minusu nego na 0 stepeni redji defrosti i krace traju oko 5 min i utisak da je toplije u kuci.voleo bih da ode temperatura na minus 12 da vidim ponasanje s obzirom da nemam fasadu.A racuni cemo videti ba kraju meseca koliko sam zaglibio ,u svakom slucaju prva stvar ove godine je fasada

Nemoj -12℃, bolje nek je i nula, samo da je suv vazduh. Na -12℃ se troši puno kad nemaš izolaciju.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

@plavsicborko
Stavi još jednog daikina ftxb35c u dnevnu sobu i pokrićeš skoro ceo prosto,eventualno kasnije ako ima potrebe da dodaš jednog ftxb25c i pokrio si sve.

@banacanin
Daikin prohladno duva kada se stavi na auto režim,na heat režimu nema toga.
Spoljna jedinica je bučna ali ne previše.

Послато са XT1650 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Bio sam skoro u jednoj kafani gde je instaliran Daikin ftxb50c. Prostor je sigurno veći od 50 kvadrata, naravno neizolovan, duvanskog dima koliko hoćeš, znači uslovi katastrofa za klimu. Unutra nije hladno ali kao da nije ni toplo, naravno posle je bilo vrućeeeee. Unutrašnja se za divno čudo ne čuje uopšte, kao da ne radi ali ja znam da radi ;)
A spoljnu jedinicu čujem da radi tek kad joj priđem na dva metra. Naravno tu su i ulazna vrata pa kad sam već bio tu ajd da svratim da proverim kako radi unutrašnja ;)

Ja vala "podložio" TA peći juče. Svakako mi klime neće imati COP 4 ovih dana.

Midea 12 mision.
Napolju je oko -8, izbacuje 40stepeni. Ja sam prezadovoljan. Unutra toplo, rqdi bez defrosta. Neverovatno ali ova klima bolje radi na vecem minusu nego oko nule :)
5fe406b4e385d4f90beb10f6ee7f9c70.jpg

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Zar to nije slucaj sa svim dobrim klimama? Da oko nule se najvise muce?

Sa svim klimama. Ne muče se one, već češće idu u defrost. Više se "muče" kad je napolju -20℃ (recimo) a klima nema kapacitet, pa onda vrti kompresor na maksimumu non-stop.

Zar to nije slucaj sa svim dobrim klimama? Da oko nule se najvise muce?

Ne muče se, samo više lede zavisno od vlažnosti. Što je veći minus to je potrebno više toplote, a kapacitet i učinak im baš tada opada, što rezultuje radom sa daleko većom snagom.

Sa svim klimama. Ne muče se one, već češće idu u defrost. Više se "muče" kad je napolju -20℃ (recimo) a klima nema kapacitet, pa onda vrti kompresor na maksimumu non-stop.
Da, to sam zaboravio pomenuti.
Ali kada oko 0*C cesce ide u defrost nego u minusu, mozda se ne muci kompresor (kao u vecem minusu) ali tebi je losiji utisak. <na ovo sam mislio.

Lošiji je utisak kad se dobro ohlade spoljni zidovi, klima radi punom parom, napolju brunda i pišti, a i unutra mora da forsira ventilator da bi zagrejala prostor. Uz to 'taksimetar' kuca noćnu tarifu. :d

Meni je utisak odličan, jer je kod mene LT predimenzioniran, pa retko i ide u defrost, a kako imam izolaciju ni ne osetim da radi defrost. Kod mojih sa druge strane u 100kvm ima tri klime, pa kad jedna radi defrost druge dve greju, i sve OK. su zidovi masivni i od pune cigle, čak i pregradni su debeli, i onda nema mogućnosti da se vazduh pothladi.

kakve su fore ovi mini-defrost nema leda na vanjskoj a sam defrost traje 3-4 minuta

Kod mene cele zime tako radi , jos je nijednom nisam video da je zabelela . to su preventivni deforsti .

Kad si je parkirao "na uvce" da slušaš napaljene veverice :p

Takozvani kontrolni, rade ih na par sati i ako nema leda da se proveri stanje izmenjivaca. Pada sneg ali je suv vazduh i nema leda ni defrosta kod mene sem tih kontrolnih.

VOX VSA9-12WE klima radi na -8°C :)
Osjeti se da grije, koliko, to je vec diskutabilno, pirka malo mlackasto, ali ne staje.

Ako uspeva da ugreje, onda je sve OK

Samo ti zeki :)

S obzirom kako mi se zacepio odvod prosle sezone vise nista ne prepustam slucaju ..

Ma šalim se malo. I bolje da je na terasi, ne ledi i retko ide u defrost. Moj LT je na vetrometini.

I ne samo to , posto zgrada nema izolaciju a zraci toplotom , kod mene na terasi je uvek za oko 2c visa temp , sem kad udari ispod -3 e onda se to nekako izjednaci tj nema toliko uticaja .

Midea MSR-12HR, malopre:
w3Z3Gt6.png

i temp izduva:
jc0MSkH.jpg

EDIT:
Zaboravih da okacim ambijentalnu:
U5FxxZ1.jpg

Poslednja izmena:
Mislim da se ta midea vec muci u tom prostoru i da ne moze da postigne.

Kod mene Nocria pegla na nesto preko 1KW. Ima lufta jos, ne brinem se uopste za nju. Krmaca me nece izdati ;)

Tapatalk

U pitanju je mala vikendica, klima je upaljena pre nekih 40 minuta.. inace tu je i ta pec 2KW koja puni preko jeftine struje, ali ocigledno ne moze da odrzi prijatnu temp preko celog dana kod ovakvih spoljnih temperatura. Inace, nemam problema sa klimom, lepo greje, lepo hladi. Mali je prostor, ponavljam.

Poslednja izmena:
veselo ovamo :mad:

otvorio prozor da se malo prolufta kad ono FUJ

o7aLxTx.jpg

Sta je fuj? Napolju je super, cist vazduh, nema vise virusa, skripi sneg pod nogama. Prosetajte malo za promenu ;)

Tapatalk

Ako uspeva da ugreje, onda je sve OK

Klima se nalazi u kancelariji od nekih 20mkv, sluzi kao ispomoc centralnom i za hladjenje, tesko bi sama uspjela zagrijati na -8 vanjske.
Pohvalno je sto je uspjela startovati na takvom minusu i nije se zaledjivala prilikom rada, a radi se o jeftinoj on/off klimi.

Samo da prijavim Vox radi sve u šesnaest na - 7... Oko 700w potrošnja sa 4 defrosta tokom dana...

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno