Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam jeli neko postavio ali evo da obnovimo znanje.

Razlika je u novom modernom dizajnu unutarnje jedinice i njenim dimenzijama, dok su ostale tehničke i funkcionalne karakteristike ostale iste čime je zadržana prepoznatljivost i konkuretnost modela u usporedbi sa ostalim najkvalitetnijim klima uređajima svjetski poznatih proizvođača.

Dakle radi se o dolasku nove serije pod oznakom LMCE standardnih zidnih modela koje su zamjenule LMCA ja mislim?

Ako je to ovo

http://www.afaja.hr/universalis/206/slika/lmce-5_1416763651.jpg

Samo sto se neisplati uzimati sada pored luce koja je 8000 skuplja, ja se nadam da ce pasti cena pa da je pazarim za leto

LUCA je ozbiljniji uređaj, veći izmenjivači, bolji kompresor, tiša unutrašnja...

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

LUCA je ozbiljniji uređaj, veći izmenjivači, bolji kompresor, tiša unutrašnja...

da ali je ovaj Mitsubishi HI SRK35ZS-S još bolji koliko vidim

Snaga grijanja

4.0 kW
Snaga hlađenja

3.5 kW
Energetski razred

A++
SEER

7.80
SCOP

4.60
Proizvođač

Mitsubishi Heavy Industries
Tip

Zidna jedinica
Radni medij

R-410a

Koliki je Pdesign?

Ja nisam načisto, ovo je Mitsubishi heavi a postoji i Mitsubishi electric. Dve odvojene fabrike, nije kao Fujitsu General, već baš različite. Koji je pravi Mitsu?

Gledam ovu tabelu, vidim LM mi deluje previše mršavo, samo 26 kg, a skoro sam gledao spoljnu uživo, i nije mi delovala tako neubedljivo. Sad vidim da i Fuji kao i Panasonic ima potpuno različite Nordic modele. LMCE 26 kg spoljna, LMCB 39 kg. LU ne postoji u Nordic izvedbi, LT12 ima iste dimenzije i težinu, LT9 ne, itd...

Odavno smo ustanovili da se klima ne kupuje bas na kilo :D Mada je tacno da su kompresori skoro duplo tezi izmedju 09 i 12 modela, kao na primer LGC (u 12 ide isti kao u LU, Toshiba kompresor skoro 10KG tezak).

LT12 nordic ima dodate grejače

Od kako sam ugradio Fujitsu 12LU potrosnja zadnja 2 meseca po ovako blagoj zimi(ugradjena 23.11.2017) je po svega 160kw i skupe i jeftine struje ukupno sto je jedva po 1000din za grejanje za 2 meseca! izolaciju nemam(betonski zid) ali bice uradjena na prolece svaka rec je suvisna kako sam prezadovoljan kupovinom :) nije se posteno uposlila za ova 2.5 meseca

Pitanje pojavila se klima sa R32 kod nas klase cene 12LU pa me zanima misljenje obzirom da greje do -32C. U pitanju je Vivax ACP-12CH35AEYI specifikacija:

Kapacitet hlađenja [kW] 3520
Kapacitet grejanja [kW] 4250
Ekološki gas R32
Energetska klasa hlađenja A+++
Energetska klasa grejanja A+++
EER koeficijent 0
SEER koeficijent 9,7
COP koeficijent 0
SCOP koeficijent 5,5
Predviđeno opterećenje pri grejanju 2600
Jačina zvuka pri standardnim uslovima (UJ) [dB] 41
Jačina zvuka pri standardnim uslovima (VJ) [dB] 58
kapacitet uređaja na 100% na temperaturi od -15°C
Područje rada -32°C do +50°C

Cena 75k

Od kako sam ugradio Fujitsu 12LU potrosnja zadnja 2 meseca po ovako blagoj zimi(ugradjena 23.11.2017) je po svega 160kw i skupe i jeftine struje ukupno sto je jedva po 1000din za grejanje za 2 meseca! izolaciju nemam(betonski zid) ali bice uradjena na prolece svaka rec je suvisna kako sam prezadovoljan kupovinom :) nije se posteno uposlila za ova 2.5 meseca

Pitanje pojavila se klima sa R32 kod nas klase cene 12LU pa me zanima misljenje obzirom da greje do -32C. U pitanju je Vivax ACP-12CH35AEYI specifikacija:

Kapacitet hlađenja [kW] 3520
Kapacitet grejanja [kW] 4250
Ekološki gas R32
Energetska klasa hlađenja A+++
Energetska klasa grejanja A+++
EER koeficijent 0
SEER koeficijent 9,7
COP koeficijent 0
SCOP koeficijent 5,5
Predviđeno opterećenje pri grejanju 2600
Jačina zvuka pri standardnim uslovima (UJ) [dB] 41
Jačina zvuka pri standardnim uslovima (VJ) [dB] 58
kapacitet uređaja na 100% na temperaturi od -15°C
Područje rada -32°C do +50°C

Cena 75k

To je ovo https://www.vivax.com/hr/vivax-y-design-serija-381kw-acp-12ch35aeyi.aspx ako je A+++ trebalo bi da valja

da to je ta klima nego je specifikacijski dobra za cenu sto nudi pa me zanima misljenje iskusnijih da li je dobra kupovina(za ostale ja sam zavrsio svoju kupovinu 12LU)

da to je ta klima nego je specifikacijski dobra za cenu sto nudi pa me zanima misljenje iskusnijih da li je dobra kupovina(za ostale ja sam zavrsio svoju kupovinu 12LU)

Dok je neko ne kupi i podastre nam utiske ne mogu ništa da na pamet pišem o toj klimi.

Sve to lepo zvuči u specifikacijama, ali mora prvo neko da kupi da je proba na ozbiljnoj zimi i da kaže da li je zaista tako.

Kod mene sad -3c, 100% vlaga, magla, vidljivost na 30-40 metara mozda:

Klime rade desfrost kao lude, uzas uslovi za klime.

Kod mene sasvim redovna situacija. Jedan defrost kad sam dosao kuci i to je to, ne pravi se sneg na klimi onako agresivno. Jedva da se primecuje.

Tapatalk

Da li neko u Nisu ima Fujitsu LU klimu? Pozajmio bih daljinski na kratko da vidim da li na LM modelu mogu da podesim nedeljni tajmer, s obzirom da fabriscki daljinski ima samo dnevni

Pozdrav svima! Potrebna mi je pomoć oko izbora inverter klime- modela, jačine, gde da se postave...
Koristile bi kao osnovni izvor grejanja ( i leti naravno hlađenja) dve radne prostorije- svaka ima 18 m2 ( 6m x 3m) i visina plafona je prosek 3 m ( kosi krov). Na prostoriju 1 nadovezuje se mali toalet cca 2.5 m2. S obzirom da, iako su prostorije povezane vrata između njih će uglavnom morati biti zatvorena tako da moram uzeti 2 klime ( ali zbog finansija prvo za prostoriju 1 pa onda do leta-jeseni i drugu).
Izolacija: krov ima 15 cm vune a spoljni zidovi 5 cm stiropora. Drugi zid se graniči sa prostorijom koja je isto radna odnosno greje se po potrebi a ne stalno. Stolarija je PVC i alu, nije nova ali radi posao.
Čitajući prethodne postove moj izbor je Fujitsu LM ali naravno ako ima drugih predloga dobrodošli su. Cenovno za tu prvu klimu bih mogla izdvojiti 500 max 600 eur- bitno je da je ok kvalitet za adekvatnu cenu. E sada ne znam da li da uzimam 12 ili 9 za tu prostoriju br 1- u pitanju je salon za šišanje pasa- biće dosta vlage i mora se često luftirati a sa druge strane kada radi fen za sušenje to će doprinositi povišenju temp. (minimalno ali...).
Prostorija br 2 će služiti kao soba za pse i tu mislim da će 9 raditi posao.
Klime bih postavila na sredinu tih užih zidova tj iznad spoljnih ulaza u prostorije.
Prilažem i shemu da bude jasnije a crveno sam označila gde bih bile postavljene klime.
I da - molim preporuku za dobrog servisera klime u Novom Sadu ( ali samo servisera jer gledam da kupim klimu na rate preko Intesine kartice pa ako nemaju tu opciju ne vrede mi oni koji postavljaju samo svoje klime) Čitala sam šta sve treba da se uradi prilikom montiranja klime ( vakumiranje, min 3m cevi između jedinica...) pa iako ću sve ispratiti da ne izigravam ja žandara/kontrolora da li će uraditi sve po PS.
Hvala unapred!!Pogledajte prilog 246260

@miksan
30 m2, stan od dve prostorije. Ne nameravam da se grejem. Samo da se hladim :)

@Dakyio
Zanimljiv model. Uzecu u razmatranje.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno