Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako oni na prospektu kazu da greje do -20 ima da greje do tada. Zvao sam prodavnicu poslace svoje servisere. Ako je ne nameate. Mogu da mi vrate pare ili da ih tuzim. Jos ja pitam ovog prodavca kakva je Midea. Kaze odlicna svi kupuju ona ti najprodavanija.
Pricas o kineskom prospektu :D

Prospekt kaze da midea mission 18 moze da spusti potrosnju u 200-300w.
A realno kod kuce ne moze ispod 800-900w.
Kinez nema problema sa pisanjem prospekta,napisat ce sto god zelis da cujes :d

weska88

Aj ti malo opisi taj lokal tj izolaciju , ima li je uopste ?

weska88

Aj ti malo opisi taj lokal tj izolaciju , ima li je uopste ?
Prostorija koju grejem je 16m2 plus wc koje je 2m2. Imam tri spoljna zida bez izolacije, zidano blokovima. Na tavanu je 2 sloja staklene vune. E sada mene muci sto ona me suva toplo. Da bar greje pa da rasipa toplotu. Ona ne greje da valja.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Prostorija koju grejem je 16m2 plus wc koje je 2m2. Imam tri spoljna zida bez izolacije, zidano blokovima. Na tavanu je 2 sloja staklene vune. E sada mene muci sto ona me suva toplo. Da bar greje pa da rasipa toplotu. Ona ne greje da valja.

Ja sam u Smederevu imao obicnu Midea 18-icu koja je zagrevala boravak 22m2 + 2 sobe (14 i 10).. uspevala je sama gotovo uvek da odrzava 21C u boravku, u sobama oko 18C. Njen problem je uvek bio buka i potrosnja.. ovo drugo je i razumljivo jer je on-off klima. Kuca je bez izolacije.
I uvek je izduvavala topao vazduh.

Druga, na spratu, Kopernikus 12 iz 2010te jedne godine pocela da izduvava jladnjikav vazduh. Majstor dopunio freonom, zamenio jedan kondenzator i ***, radi bez problema.

Pretpostavljam da tvoja Midea ima neki problem.

Kod tebe je očigledno nešto neispravno, ako ne duva toplo normalno da ne može da zagreje.
Ko zna kako je montirano možda je izgubila gas.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Prvo provjeri na daljinskom, jel podešena na Heat i jel Autofan

Zvao sam radnju. U win win sam uzeo kazu do kraja nedwlje ce doci neko da pogleda sta je. Ovaj sto ugradjivao kaze da je lepo ugradio. Rekao mi da pipnem neku cev na spoljnoj jedinici. Ja je pipnuo ona je vrela.

Aj posalji link te klime

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Zvao sam radnju. U win win sam uzeo kazu do kraja nedwlje ce doci neko da pogleda sta je. Ovaj sto ugradjivao kaze da je lepo ugradio. Rekao mi da pipnem neku cev na spoljnoj jedinici. Ja je pipnuo ona je vrela.

Freon nema šta drugo da bude

Ja sa dve midea klime grejem 80 m2 bez problema na 24 stepena,potrosnja je upitna ali opet bolje od obicne klime i sto je najvaznije,a to me i tesi,je da greju super bar za sada

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ovako je podesen daljinski
985e3f8cf872497902682fbf811d2ab7.jpg

Pa vidim da je tako, al valjda je logicno da povuce 400-500w, i to bi bilo ispod nominalne snage, ako joj nije dovoljno 300 recimo.
Kod mene je recimo u produzetku ove prostorije kupatilo i kad hocu da ga ugrejem ne mogu jer je njoj glupi softwer naredio da ne trosi vise, *** ...

Hajd' ti prvo pokušaj da zatvoriš vrata od sobe i da ostaviš klimu da radi sat vremena, pa javi da li je postigla zadatu temperaturu?

To je softver tako namješten, 07LECA je klima koja služi samo za dogrijavanje ili u nekim malim prostorijama od 7-8 kvadrata.Ako očekuješ da postigne veću temperaturu, mislim da je to za 07 nemoguće.Logika sama govori a tako su klime i dizajnirane, temperatura iznad 24 stepena je vrućina teška, pa se tako i ponašaju samo dogrijavaju, softverski je tako podešeno.

Barem bi tako trebalo da bude.

Ne, ne bi tako trebalo da bude. 07LECA vuče preko kilovat, i iznad nule može bez problema da izbaci 3 kW toplote, a to je više nego dovoljno da brzo zagreješ mnogo veću površinu od pomenute.

Poslednja izmena:
Ljudi ne citate sta pisem, evo da ponovim.
Klima greje normalno,ako zadam 22 bude 22, ako zadam 23 bude 23, al ako zadam vise 24, 25, 26 ,27 ... itd, pojaca i pocne da greje punom snagom, radi 3-4 minuta i onda smanji potrosnju na 250-300w, kao da nisje zadata veca temperatura, znaci ne trudi se da duva dovoljno jako da zagreje na neku visu temperaturu, nego smanjuje na snagu kojom odrzava.
Nikako nece preko 23-24 stepena, e to je problem.
Ja razumem da ona ne moze da zagreje na 28 ako joj je to zadato, pogotovo kad je napolju nula ili nize, ali ona se i ne trudi da to dostigne. To mi je potrebno zbog grejanja kupatila, jer ako je u sobi 23-24 u kupatilu je maksimum 21-22, znaci nedovoljno za tusiranje, u sobi ne treba mi vise od 23 stepena a to postize bez vecih problema.

Ne, ne bi tako trebalo da bude. 07LECA vuče preko kilovat, i iznad nule može bez problema da izbaci 3 kW toplote, a to je više nego dovoljno da brzo zagreješ mnogo veću površinu od pomenute.

Da alo ova nece da radi tako, zadas joj maximum ona vuce par minuta preko 1kW i onda smanjuje na 300w a u sobi 23.5 ili 24 st. i naravno da ne moze vise da zagreje.

@gozilla
Dodaj neku grejalicu u kupatilo i zagrej pred tusiranje, ne treba ti stalno tamo 24c. Ne moze se klimom kroz vrata zagrejati brzo druga prostorija.

@weska88
Grejanje klimom podrazumeva da nema gasenja kada spoljna temp. pada ispod 10C. Imas izolaciju gore sto je ok ali nemas sa strane i u tom slucaju grejanje mora da radi non stop.

Poslednja izmena:
Nije bitno kolika je temperatura u prostoriji vec kolika je na senzoru unutrasnje jedinice. (a on moze da bude i neispravan)

Znaci moze da se desi da je to mala prostorija pa naduva temperaturu na plafonu (a tamo je najtoplije) i smanji snagu, a kupatilo da zagrejes klimom je malo bez veze osim ako nije bas naspram klime, a i 21 stepen u kupatilu je i vise nego dovoljno.

@djalf
To i radim, al me i dalje zanima zasto ne pokusava da radi na maksimumu duze vreme kad joj se zada temperatura koju ne moze da postigne, to je sustina.

Pa odgovoriše ti, ko zna koliko izmeri njen senzor.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Ljudi ne citate sta pisem, evo da ponovim.
Klima greje normalno,ako zadam 22 bude 22, ako zadam 23 bude 23, al ako zadam vise 24, 25, 26 ,27 ... itd, pojaca i pocne da greje punom snagom, radi 3-4 minuta i onda smanji potrosnju na 250-300w, kao da nisje zadata veca temperatura, znaci ne trudi se da duva dovoljno jako da zagreje na neku visu temperaturu, nego smanjuje na snagu kojom odrzava.
Nikako nece preko 23-24 stepena, e to je problem.
Ja razumem da ona ne moze da zagreje na 28 ako joj je to zadato, pogotovo kad je napolju nula ili nize, ali ona se i ne trudi da to dostigne. To mi je potrebno zbog grejanja kupatila, jer ako je u sobi 23-24 u kupatilu je maksimum 21-22, znaci nedovoljno za tusiranje, u sobi ne treba mi vise od 23 stepena a to postize bez vecih problema.

Pažljivo čitam šta pišeš, ali ti ne slušaš šta ja pričam. Da li si probao da zatvoriš vrata od sobe i da joj zadaš 26 °C stepeni?

Naravno da jesam al ne znam dal sam na 26C, jel ima neki razlog bas za tu temperaturu?
Probacu da prekontrolisem senzor ovih dana pa javljam.

Ako je u kupatilu 21C a u prostoriji gde klima izduvava 23C to bi trebalo da bude sasvim ok.

Da, zavisno od objekta 1 do 2C je niza u drugoj sobi gde nije klima.

Naravno da jesam al ne znam dal sam na 26C, jel ima neki razlog bas za tu temperaturu?
Probacu da prekontrolisem senzor ovih dana pa javljam.

Samo taj što si naveo da ti se čini da neće preko 23 °C.
Moja ideja i jeste da najpre utvrdiš da li je senzor u redu, zato sam ti i predložio to.

Samo taj što si naveo da ti se čini da neće preko 23 °C.
Moja ideja i jeste da najpre utvrdiš da li je senzor u redu, zato sam ti i predložio to.

Neko je već napisao da je razlog vrući zrak koji ide prema gore, pa je i time temperatura koju senzor očitava veća, ima logike!

Neko je već napisao da je razlog vrući zrak koji ide prema gore, pa je i time temperatura koju senzor očitava veća, ima logike!

Ds, topao vazduh je laksi ide gore pa samim tim senzor reaguje na temperaturu u gornjoj zoni gde je temperatura vecs za nekoliko stepeni. Ako se zada na daljincu npr 28 klima bi trebala da duva jace dok ne podigne temp.
E sad, ako je pri plafonu znatno toplije senzor ce biti prevaren.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno