Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
FTXS25 košta 480€ dok je cijena FTXS35 za 50€ veća tako da bi uzeo ovu FTXS35 možda još sleti dole sa cijenom.Mada prednost dajem opcijama koje imaju WIFI pa možda kupim i

Daikin Comfort FTX35J3 / RX35K cijena je za nekih 100€ veća od prve dvije.
Da nisi malo pobrkao cijene za seriju FTXS 35-tica je preko 1000€ realna cijena je oko 1100€ dok 25-tica nije ispod 900€ pogrešno gledaš modele od Daikina.
Ova serija je Premium pa je i cijena takva a nasljednik tog modela je FTXM i istog su cjenovnog ranga sa eventualnom malom razlikom u cijeni i ako je ima.

Sad vidim da je prepravljen model..

Poslednja izmena:
Romeo

Koja klima ?
Skini ECO ..

Evo moja ovog momenta ode u defrost , po RHMZ 0c , vlaga 86% , a kod mene na termometru 2c - terasa , izmenjivac suv ali ode u defrost , zavrsen defrost , trajalo 2-3 min , cisto neka provera .. Pre bi bez ECO moda povukla oko 1200-1300w i obarala , sad je isla do 800w i obara .. Ko ima vece gubitke taj bi trebao oko 0c da iskljuci ECO , klima bi trebalo da brze odradi deforst i brze se vrati u rad , a ja cu probati sa ECO cele zime pa cemo videti jel to moze tako i kako to kod mene izgleda .. Doduse kod mene je to sve laganica jer su gubici smesni ..

Najvjerovatnije da će izbor pasti na Daikin Comfort FTX35J3 / RX35K sa ugradnjom i WIFI opcijom cijena oko 750€ kešom!

Pa moguce da je kod mene toliko dugo trajao defrost zbog eco moda, necu jos da gasim da vidim jer mi se cini da klima mnogo elegantnije radi sa eco,temperatura je 2c,ne mogu leca jos da nahvatam da vidim koliko ce trajati

Poslednja izmena:
Nisam se setio da prpratim defrost tj koliko mi je vukla W ali sigurno duze traje jer se i tad ne zalece , obrati paznju kad ti bude sledecu put isla ..

Romeo

Ti se jos uveek grejes sa jednom klimom ?

Poslednja izmena:
Nego sta nego sa jednom,u dnevnoj ona greje celu kucu,u dnevnoj 24.5 u toj pored 2 stepena ladnije u spavacoj oko 21,sad upalio lecu i stavljena na 23 eco i non stop se pali gasi

Upali ti obe pa nek to lepo i polako odrzavaju , moze onda i obe u ECO ds ostavis , potrosnja mozda bude za dlaku veca ali ce komfor biti mnogo bolji ..

Razmisljao sam,ovako mi je potrosnja oko 500 w a kad stavim 23 eco na obe onda mi llc ide na negde oko 330 a leca izmedju 250-280 w

A kako bi bilo da je upaljena samo LEC , jesi li probao tu kombinaciju ?

Onda ne bi mogao da dobacim do kraja kuce jer je mi je kuca na G(cirilica) a ona je ne jednom kraju a spavaca na drugom

Pa onda nema sta , malo veca potrosnja uz veci komfor i manje njakanje klima , ko zna , mozda bi vremenom i njih dve jos spustile potrosnju pa te dodje na isto ..

Stavi obe na 23c bez Eco pa vidi da li se pale-gase. Ja sam primetio da i to moze da utice pa sam sad obe LLCA stavio na 21c bez Eco moda, u decijoj je 22.5c a u hodnik tamo u kupatilo nabila 23.4c ali necu da je smanjujem za sad. LGC su sa ECO modom na 23c. Ako stavim vise na LLCA onda se LGC gase sto mi se ne svidja. Sad zatvorio deciju sobu i tamo LLCA stoji na 20c, unutra je 22.4c. Sad videh LGC na terasi sto je u dnevnoj pobelela, brzo ce defrost. Napolje je 2c, vlaga 90%.

Kad na primer stavim 25 bez eco u sobi bude oko 26.5 a kad stavim sa eco bude tacno 25,vise sam u sobi tu gde je llc tako da nju drzim sada na 25 a lecu na 23,jos ako bude para dogodine da u spavacu stavim klimu umesto ta peci i na konju sam,razmisljao sam mozda i o daikinu jer ima jako dobru modulaciju i malu potrosnju,realno treba da ugreje spavacu od 9 kvadrata i koliko toliko kuhinju od 10 ali je primarna spavaca,razmisljao sam o 35 daikinu koji je sada oko 58000 ali otom potom.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

Aj ti vidi da li se to moze zagrejati sa ove dve klime pa ako moze glupo je davati 500-600e za jos jedno grejno telo zarad nesto malo komfora a neces to nikad povratiti . Ako imas jeftinu struju preko noci vise bi ti se isplatilo da uzmes neki polovan norveski i sa njim grejes na jeftinoj tarifi preko noci , malo kosta a taman kad se spava da bude fino .. Ne znam koliko KWh trosis ali naci ces vec matemtiku koja ti odgovara :)

Tesko da mogu kad zazimi bas jako da ogrejem sve za ove dve klime jer mi je polozaj malo zeznut pa tesko topao vazduh dobacuje do spavace,tamo je sad ta od 3kw koju sam upalio juce i evo drzi i danas jos topla,mozda prebacim lecu tamo a gde je sad ona stavim neki norveski i prodam ta,to sve na prolece naravno,videcu da postavim nekako u potpis ili ovde skicu sutra.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

Sredi izolaciju na TA, i neka bude stalno topla (ne vruća). Ja imam TA 2kW u spavaćoj, i ne verujem da bi sa klimom koja mora da duva dobio veći komfor. U hodniku imam drugu TA koju palim ispod 0℃, a do tada LTC greje 40kvm

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Al sam se iznenadio malopre kad sam video da nocria radi defrost s napolju led, pobelela. Nisam imao utisak da je tolika vlaga.
Nego, zvuk koji pusta unutrasnja u toku defrosta najvise potseca na vodu koja vri.
Brboćka unutra :d

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Imam Gree Bergen Tilia 12-icu, u zadnje vreme cesto prestaje sa radom dok greje. Na displeju stoji "HI", simbol da je ukljucena i simbol sunca (grejanje) treperi. Tada izbacuje vodu.. Jel to normalno ponasanje? Moja stara klima Elite/Galanz ne staje sa radom uopste..

Ako ne zelis da se spoljna jedinica pretvori u santu leda onda mora da radi samoodmrzavanje. Velika je vlaga napolju pa se nahvata led.

Ja se malo igrao sa podesavanjima i za sad podesio ovako, obe LGC na 22c sa Eco modom, unutra 22 do 22.5c. LLCA u decijoj na 20c, unutra 22.4c, Eco iskljucen, vrata zatvorena, klima sama izabrala Quiet brzinu. Druga LLCA na 21c bez Eco, radi na Low brzini, 22.6c unutra, vrata zatvorena. Primetio sam da sa otvorenim vratima klime smetaju jedna drugoj pa se pale gase. Spoljna po RHMZ je 1c, 93% vlaga.

Poslednja izmena:
Kod mene luca za sada dobro gura, 24eko, dole 40 kvadrata 23c, sprat 20+km 22c.. 0 stepeni napolju

Sent from my MI 5 using Tapatalk
I dalje modulira oko 350w
I uopšte se ne trudi da postigne 24, ne pojačava ni izduv ni toplotu

Poslednja izmena:
Koliko vam traje defrost na fujitsu klimama?

Meni luca 16-17 minuta trenutno eco mode na 24c ,spoljna je 1c,velika vlaznost napolju i radi na 3-4sata defrost,kuca nema izolaciju na zidovima samo po ploci.Probacu bez eco da vidim koliko ce trajati jer je ovo puno da je 10 ak minuta ok.Leca za sada jos uvek bez defrosta

Poslednja izmena:
Uh pa kod mene je onda i ok. 5-6 minuta defrost, minut pauze i jos 2 minuta dok nabije temperaturu i krene da duva. Iskreno i ovo je predugo ako mene pitas. Za 3-4 minuta sav led se otopi, ostalih 2 minuta dzabe radi, bukvalno bude suva. Cim krene da zalece kompresor na grejanju izmenjivac napolju opet zabeli.
Ovo je najgori period za klimu, temp malo iznad nule i visoka vlaznost vazduha.

Evo sada opet odradila ovaj put krace 12 minuta sa istim podesavanjima.Propraticu ne bih dirao jos eco ali cemo videti kako se ponasa

Nisam primetio da eco mod ista menja kod mene.
Jedino sto sam primetio je da je potrosnja malo veca otkako je pocela klima da ledi.

Imam Gree Bergen Tilia 12-icu, u zadnje vreme cesto prestaje sa radom dok greje. Na displeju stoji "HI", simbol da je ukljucena i simbol sunca (grejanje) treperi. Tada izbacuje vodu.. Jel to normalno ponasanje? Moja stara klima Elite/Galanz ne staje sa radom uopste..

To se zove Defrost i normalna je pojava kod klima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno