Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Igra sigurno ali ne toliko, jer onda bi klima taktizirala palila i gasila kao kod mene svakih 10-ak minuta.
Ali dvojica su potvrdila da upravo baš taj model radi na takvoj niskoj potrošnji.

Prije sat vremena ugasio LLCC u sobi još uvijek je toplo, izolacija 8cm sa sjevera.

Jel ima neko iskustva sa Daikin FTXB35C i Daikin Comfort FTX35J3 / RX35K jer namjeravam pred kraj ljeta iduće godine kupiti jednu iz Comfort serije.Pa malo da me uputi kakva je klima ili predloži neku bolju od Daikin?

Poslednja izmena:
Ja nekažem da ako je izolacija dobra i ako su gubici mali ako se zagasi klima da će doći do velikog pada temperature.

Ono što hoću reći da svaka klima pa i taj Daikin je programirana da može dati toplote toliko i toliko u minimumu i maksimumu.
Tvoj LLCC daje minimalno 900W ako se dobro sjećam sve što ide ispod recimo da je potrebno određenom prostoru 600W ona nemože dati toliko nisko nego se mora zagasiti da se toplotni gubici približe 900W pa se onda ponovno pali i tako u krug.

Imam slučaj kod sebe gdje u izoliranom prostoru se klima pali svakih 10-tak minuta i gasi jer su gubici mali gdje klima nemože isporučiti manje od navedenih 900W ili oko te navedene da može isporučiti recimo 500W daleko manje bi se gasila i radila pauze.

Dok taj Daikin očito može a tako nije u specifikaciji koliko piše po specifikaciji on može isporučiti 1.3 kW minimalno uz potrošnju od 290W.
Jedino model Ururu Sarara je deklarirana na 600W minimalno u grijanju ali izgleda da po specifikaciji i od stvarnog stanja rada klime je velika razlika.
Po meni klima nebi smjela odstupati puno od zadanih specifikacija neka je i 20% gdje se može tolerirati imamo slučaj jozze gdje je klima odstupala drastično od specifikacija.

Meni Hitachi modulira na 300W (navedeno 250W) i onda se gasi i radi pauze dok Toshiba radi na 250-260W i sve što je potrebno manje topline od toga onda se i ona gasi.
Ovdje ima stručnih koji mogu opisati rad i modulaciju klime ovo su samo neka moja zapažanja.

Poslednja izmena:
SerijeSync Imaš Rovcccca i anona sa tim modelom FTB35C pa vam oni mogu reći iz prve ruke.

Ne znam zasto gasite klime nocu kada je najhladnije a jos tad imate i nizu tarifu? Ako palite danju tada jurite temperaturu sve po visoj tarifi sto se ne isplati bas.

+1
Klima se gasi samo kad se peru filteri. Kad luftiram, smanjim fan na jednu crtu.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Kad smo već kod pranja i čišćenja, pošto klimu koristim tek od ove sezone interesuje me na koliko preporučujete čišćenje i kako je najbolje isto odraditi?

Kad smo već kod pranja i čišćenja, pošto klimu koristim tek od ove sezone interesuje me na koliko preporučujete čišćenje i kako je najbolje isto odraditi?

Jednom godišnje generalka,a filtere čistiš jednom mjesečno barem ja tako radim, nađi moje postove i vidjet ćeš slike generalke.

Zavisi koliko prašine imaš u kući. Filtere opereš jednom mesečno, a dezinfekciju možeš dva puta godišnje. Ja to radim tako što ugasim klimu, isključim je iz struje, operem filtere, a izmenjivač naprskam mešavinom Axel Sgrasso i vodom, pola-pola. Ostavim malo da deluje, pa isprali sa dosta vode. Vratim filtere, sve sklopim i pustim da radi u FAN modu da izduva smrad od hemije. Koristim prskalicu za voće, plastičnu od 5L. Pazi samo da na prskaš po onom delu gde je elektronika.

Ne znam zasto gasite klime nocu kada je najhladnije a jos tad imate i nizu tarifu? Ako palite danju tada jurite temperaturu sve po visoj tarifi sto se ne isplati bas.

Ko ima izolaciju klime gasi noću a temperatura sobe ostane skoro ista, takođe ima ljudi koji ne mogu zaspati u toploj sobi.Nema potrebe da se juri temperatura, trenutna vanjska 7 stepeni u sobi je bilo oko 10 stepeni kad sam upalio klimu prije nekih 10 minuta, namješteno na 24 stepena, nakon prvobitnog zaleta koje imaju sve Fujitsu klime već je postigla temperaturu i vanjska jedinica postaje nečujna, pustim je da radi sat vremena i onda opcija ECO i quiet i tako radi dok je ne izgasim.

10℃??? Pa to je ko u klima komori!

Vidi, u sobi je potrebno samo izmeniti vazduh, nema potrebe za tolikim pothlađivanjem. Tj štetno je ako ti površina unutrašnjeg zida padne ispod nekih 17℃ (mislim da je toliko, nisam siguran) usled dugog luftiranja, jer je to tačka rose za vazduh sobne temperature i normalne vlažnosti, pa onda kreće kondenzacija atmosferske vlage. U prevodu napravićeš buđ.

To sto je ona postigla je samo zagrejan vazduh, zidovi kada se ohlade potrebni su sati da se zagreju, nebitno kolika je izolacija. Tim nacinom to tesko da ce biti jeftino grejanje. Grejna sezona kad pocne u oktobru ja ukljucim i do maja nema gasenja.
Ja cistim filtere na 20 dana najvise i tako se postizu dobre performanse. Mesec dana mi se cini kao dug period i to obicno moze na hladjenju, na grejanju ipak klima radi vise.

Bolje sve otvoriti nekoliko puta dnevno po nekoliko minuta , izluftirati na brzaka i zatvoriti , tako ja radim , no sve manje tj imam bar jedno luftirane manje jer me ujbu ovi sto loze , posle 16h u 80% slucaja ne moze se luftirati , smrdi da umres ..

Vidi, u sobi je potrebno samo izmeniti vazduh, nema potrebe za tolikim pothlađivanjem. Tj štetno je ako ti površina unutrašnjeg zida padne ispod nekih 17℃ (mislim da je toliko, nisam siguran) usled dugog luftiranja, jer je to tačka rose za vazduh sobne temperature i normalne vlažnosti, pa onda kreće kondenzacija atmosferske vlage. U prevodu napravićeš buđ.

Nikad se u sobama nije pojavila buđ ili vlaga, svaku sobu ujutro otvorim i dobro izračim, zavisi kakav je dan, uglavnom to traje najmanje 5 minuta.

Jel ima neko iskustva sa Daikin FTXB35C i Daikin Comfort FTX35J3 / RX35K jer namjeravam pred kraj ljeta iduće godine kupiti jednu iz Comfort serije.Pa malo da me uputi kakva je klima ili predloži neku bolju od Daikin?

Znaci ovako: imam FTXS25 i mogu da je apsolutno preporucim!!!
Od kada sam stavio merac za dve nedelje neprekidnog grejanja potrosila je 53kwh. Obara trenutnu potrosnju cak do 160w. Grejem deo sprata kuce od 25m2. PVC ali bez izolacije. Znaci grejanje perfektno i neprimetno. Do sada sve, ali sve najbolje.

Nikad se u sobama nije pojavila buđ ili vlaga, svaku sobu ujutro otvorim i dobro izračim, zavisi kakav je dan, uglavnom to traje najmanje 5 minuta.
Dobro isušiš hladan vazduh, pa kad se ugreje nema šta da kondenzuje. Ali ono što sam ti napisao je generalna preporuka i tako sam pročitao. Ne valja pothlađivati zidove.

FTXS25 košta 480€ dok je cijena FTXS35 za 50€ veća tako da bi uzeo ovu FTXS35 možda još sleti dole sa cijenom.Mada prednost dajem opcijama koje imaju WIFI pa možda kupim i

Daikin Comfort FTX35J3 / RX35K cijena je za nekih 100€ veća od prve dvije.

Poslednja izmena:
Ili ti nisi nesto dobro napisao , Daikin Proffesional FTXS35K / RXS35L kosta 2432kn kod vas , odakle ti 480e ?

Verovatno mislis na ulazni model FTX35KM ..

Kod nas je to cena za ulazne modele Daikina,meni tu isto nesto ne stima.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

Moja greška mislio sam na DAIKIN FTX25KM / RX25KM i DAIKIN FTX35KM / RX35KM

Kod mene Luca pocela defroste danas je uhvatio prvi put voda lije iz spoljne, trajalo nekih 17 minuta malo mi puno to nesto pretpostavljam zbog vlage velike,setovana na 24 eco mode.Lece nisam jos uspeo da nahvatam

Probaj bez eko moda

Kod mene Luca pocela defroste danas je uhvatio prvi put voda lije iz spoljne, trajalo nekih 17 minuta malo mi puno to nesto pretpostavljam zbog vlage velike,setovana na 24 eco mode.Lece nisam jos uspeo da nahvatam
Kolika je vanjska temperatura ovde kod mene je trenutno oko 6 stepeni.

Poslednja izmena:
Kod mene +1℃

Kod mene 0 trenutno,vlaznost 92,ide na svakih par sati u defrost,namestena 24 na eco i jako mi slabo duva a potrosnja je oko 500w i kad mi je bez eco isto jako slabo duva,da bi duvala jace moram da podignem temperaturu,ovako ne mogu da dobacim u drugu sobu,namestena na medium duvanje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno