Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi me svatio.
Nisam mislio na plagijat nego na Daikin koji je pravljen za Daikin i od Daikina ima samo nalepnicu.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Znam šta pišeš, jedno vrijeme su Daikin poistovjećivali sa Gree, bila neka priča o preuzimanju Daikina od strane kineza itd, ono što hoću da pojasnim je da se sve može lako provjerit ako znaš šta radiš.

Zna li se koje serije Daikina su Gree? Ili to baš nije tako jednostavno? Šta je sa Daikinom koji se pravi u Češkoj?

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Po meni su to sve dobre klime, sve imaju dobre kompresore,i najveći no name imaju hitachi, pitanje je zastita elektronike u spoljnoj jedinici i učinkovitost grejanja, sve ostalo je sporedna stvar koja određuje cenu uređaja

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Kod mene u lokalu neo klima radi 11 godina

Poslednja izmena:
.... Mada lu je definitivno u cenovnom rangu bez konkurencije

Po meni su to sve dobre klime, sve imaju dobre kompresore,i najveći no name imaju hitachi, pitanje je zastita elektronike u spoljnoj jedinici i učinkovitost grejanja, sve ostalo je sporedna stvar koja određuje cenu uređaja

Ja mislio isto tako, pa se umalo uHebo sa tri Midea Mission 18. Klima greje ko blesava, ali radi ko termostatski kalorifer. Ima nešto i u kulturi rada.

Sta treba gledati pri ugradnji klime? Uzeo sam MIDEA MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW, javljam rezultate uskoro...

Po meni su to sve dobre klime, sve imaju dobre kompresore,i najveći no name imaju hitachi

Kakvu imam VOX sa Hitachi vanjskom stara klima ima joj više od 10 godina i danas grije ko luda, sjećam se njenog defrosta ko zmajev dah kad izbaci gomilu pare iz vanjske :D moraću to uslikat pa postavit, to je monstrum.

Poslednja izmena:
Fujitsu 12LU

Evo kako izgleda nakon montaze(pada kisa napolju pa nisam napravio vise slika :) )

Sto se tice buke unutrasnje nista ne cujem i pored nje se spava(tacno je iznad kreveta) trebalo je jako malo vremena da dodje do 22-23C zadatih i onda samo odrzava prosek 200-300W i uzeo sam za merenje potrosnje sa slike 3 neki max sto je izmerio je oko 650W za sada po ovom vremenu. Ja zadovoljan i da se zahvalim svima na preporukama za navedenu klimu kao i momcima iz NS na odlicno odradjenom poslu ;)

PS. posto su velike slike ne mogu kao attach pa evo linkova

https://imgur.com/a/Y3PYo

PS2. Da li neko zna kako da na ovom meracu proverim ukupnu potrosnju Kw posto se ne snalacim nesto :)

PS3. Konfor u odnosu na TA pec 6kw je dosta bolji jer je u kontinuitetu temperatura koju hocu u ovom slucaju 22-23C

Poslednja izmena:
Pritiskaj display dok ne dođe do
Kwh
Total

Pritiskaj display dok ne dođe do
Kwh
Total

Hvala na brzom odgovoru

Sad sam proverio za 28h rada potrosila je samo nepuna 4kw! sto je extra! sto je u odnosu na TA pec 6kw po noci skoro 8h punjenja nevidjena usteda

Ja imam neku lg plazma tv, troši više od klime

Javi da li pada trenutna potrošnja nisko, tipa 160-180w

Poslednja izmena:

Trosi vise pogotovu ako je malo starija jer su prve trosile koliko se secam i preko 1kw a kasnije oko 500-600W ne znam ove poslednje da li trose manje ali me je klima bas prijatno iznenadila doduse nema jos uvek minusa ali za sada je potrosnja smesna

PS. provericu za nisku potrosnju

Poslednja izmena:
Ova moja je energy star, samo 250w [emoji16]

Javi da li pada trenutna potrošnja nisko, tipa 160-180w
Kod LU ne ide ispod 250W. LT ima minimum 200W

Sad ste me zarazili ovim mjerenjima, mogao bi nabacit potrošnju Nocria za jedan mjesec i LLCC za drugi, prošli mjesec došlo 40€ struje za komplet kuću.

Sa EKO modom?

Kod mene sa ECO ne ide ispod 250w , mozda koji W ali to je statisticka greska :)

Trenutno 6 stepeni sve 3 klime rade na ECO i quiet funkciji, kratkih rukava sjedim temperatura namještena na 24 stepena.

Ja EKO više ne koristim. HEAT mod, AUTO fan i "ćao-zdravo"

Nekad sam i ja koristio isto sto i @jozza a sad sve isto samo ukljucen ECO i superiska je , ni u jednom momentu ne cujem da se kompresor ama ni malo ne zaleti , kao ni izduv , doduse za izduv cemo videti ali sve je nekako ugladjenije . Cak i kad drzim otvorena vrata da luftiram , cak je i tada sve ugladjeno i mirno bez ikakvog zaletanja , videcemo kad udari jaci minus kako ce sve to izgledati ..

Da li ima neke ustede sa EKO modom i sta dobijam ili gubim u odnosu na auto fan i heat? za temp 22-23C

Poslednja izmena:
Imaš nextov predhodni post...

Inače nema neke velike uštede

Poslednja izmena:
Kod mene televizija Philips 107 cm troši 38W neznam kako neka plazma može trošiti pola kilovata.

Što se tiče Daikina meni nije jasno da tako nisko može raditi van svojih specifikacija koliko se sjećam da na grijanju radi oko 290-300W.

Kod mene televizija Philips 107 cm troši 38W neznam kako neka plazma može trošiti pola kilovata.

Što se tiče Daikina meni nije jasno da tako nisko može raditi van svojih specifikacija koliko se sjećam da na grijanju radi oko 290-300W.

Možda izolacija igra neku ulogu :-devil-:

Igra sigurno ali ne toliko, jer onda bi klima taktizirala palila i gasila kao kod mene svakih 10-ak minuta.
Ali dvojica su potvrdila da upravo baš taj model radi na takvoj niskoj potrošnji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno