Jedno je cena uređaja, drugo je ugradnja, treće su radijatori.
Pogledaj i Gree ponudu, nisu toliko skupi kao japanci (valjda).
Nisam siguran ali mislim da struja od tp može da ide na infostan zgrade
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Uzmeš trofaznu pumpu, i skine svakom po jednu fazu.Odradio bih za svako brojilo posebno...na svakih 10 dana se menja potrošač.A dobio bih ravnomerno grejanje celog stana umesto sadašnjeg gde imam hladnija i toplija mesta u stanu...jer realno mi je potrebna još jedna klima na gornjem spratu.Opet ulaganje 40 i više hiljada.
Uzmeš trofaznu pumpu, i skine svakom po jednu fazu.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
To nije problem...može na više načina da se odradi.Meni najprihvatljivije je iz svakog stana po jedna strujna linija i na 10 dana u određeno vreme svič potrošača,zadata temperatura je 23 stepena i to je to.
Ja se grijem na invertere, imam jednu Nocria i dvije LLCC12, ukupna površina za grijanje 145 kvadrata, računi za struju ljeti izlaze oko 60€ a zimi oko 120€, mislim da više potroše mašina za veš, bojler i mašina za suđe nego klime.Kuća ima izolaciju sa sjevera, striropor 8cm s juga ima običnu fasadu a sa istoka i zapada zbog položaja kuće je gola cigla, doduše zaštićeno zidovima drugih kuća.
Ovako to kod mene izgleda sa sjevera.
Pogledajte prilog 239604
Mislim da su pumpe zrak-voda isplative više nego inverteri, ko ima mogućnost da ih ugradi.
Ništa ja u zgradi ne bih zajedničko. Gledaj da rešiš sebi grejanje sa 3x inverter. Čist račun, vuk sit, ovce na broju i ostalo.
Da imaš radijatore imalo bi možda smisla, ovako siguran sam ne.
Razlika TP/klima je u komforu grejanja radijatorima, u ceni ne verujem da je toliko bolje na kraju.
Ništa ja u zgradi ne bih zajedničko. Gledaj da rešiš sebi grejanje sa 3x inverter. Čist račun, vuk sit, ovce na broju i ostalo.
Da imaš radijatore imalo bi možda smisla, ovako siguran sam ne.
Razlika TP/klima je u komforu grejanja radijatorima, u ceni ne verujem da je toliko bolje na kraju.
Ja grejem njegovu kvadraturu sa jednom luca, za vece minuse od -10, bice sasvim dovoljna jos jedna llca za sprat, a to je 1300e ukupno sa ugradnjom
U svaku sobu po jednu klimu i riješen problem![]()
Išao bi dole iznad kuhinje, krilca prema sobi i stepenicama i gore u spavacu sobu da duva u vrata od obe sobe, otvoris vrata i nece biti nigde hladno.
U Beogradu maloprodaje frigomag i frigocentar u Pancevu ne znam da li Termomont ili Elektrostar imaju nesto osim standardne ponude.Kazi mi gde mogu kupiti tu izolaciju, hvala na pomoci...
Moras tacno specificirati svoje potrebe za toplotom da bi neko brzo iskalkulisao potrosnju.Kome god da sam pustio mail(poslao sam nacrte objekta,kvadraturu,opis izolacije i željene parametre) niko mi nije dao konkretnu kalkulaciju tipa...za 24h konstantnog rada potrošnja struje na recimo prosečnoj spoljnoj temperaturi od -7stepeni je... TP troškovi će biti toliki i toliki.
Prosto zanima me neki srednji i maksimalni trošak kako bih mogao da izračunam da li se to isplati ili ne.A svi nešto muljaju,svi se drže kao pa ne može to tako mnogo je varijabila i td...
Moras tacno specificirati svoje potrebe za toplotom da bi neko brzo iskalkulisao potrosnju.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Moras tacno specificirati svoje potrebe za toplotom da bi neko brzo iskalkulisao potrosnju.
Potrebe u kWRekao sam na početku...temperatura do 21-23(max) stepena u svim prostorijama tokom grejne sezone(i naravno tokom boravka u stanu) mi je svakako prihvatljiva.
Pri tom mi nismo stalno kući tako da vreme efektivnog grejanja(21-23stepena) u toku dana može biti okooo 7-10h
O tome se radi...ovde su svi inžinjeri,postave prava pitanja ali nemaju odgovor na sva moja pitanja.
Imaju u globalu...kako bi to u teoriji moglo biti ali definitivno nemaju odgovor na deo koji se tiče razlike na kraju svega a to je i najznačajniji deo....krajnji mesečni račun za struju na nekom srednjem nivou.Ja sam uzeo prosek -7 stepeni spoljne temperature sa svim navedenim karakteristikama stanova.
Potrebe u kW
Ono 21-23 C ne znaci ama bas nista
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari