Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pratim ovu temu i zanima me da li korisnici koji koriste Broadlink ili Xiaomi infrared imaju mogucnost da upravljaju i polozaj krilaca ili samo osnovna podesavanja?
Pre 4god sam uzeo Midea MSV1-12HRN1, koja ima za svaki mod predefinisan polozaj krilca, ali meni to ne odgovara, pogotovo kod grejanja.
Znam da je najbolje da je ka dole ali meni je tu tv i duva direktno u njega. Ovo me uzasno nervira, desava se da nestane struje na bukvalno 5-10sec, po dolasku klima nastavi sa radom, ali se krilce vrati na predefinisan polozaj, pa moram stalno da pomeram... ***, pre ove sam imao Akai koja se pokretala onako kako namestis polozaj...:/
I, kako je reseno to kod ovih novih Fujitsu invertera, posto planiram uzeti neki...
Na xiaomi uredjaju mozes da snimis bilo koji signal s daljinskog tako da i to mozes da koristis samo ne vidim svrhu toga. Ako si kuci vec imas daljinski, ako nisi kuci ne znam zasto bi to koristio.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Imam utisak da Leca07 duva toplije od Lu 12 ,mozda zato sto je u manjoj sobi ali bas deluje topliji izduv. Probao sam sa economic ali je toplije dosta bez njega pa zbog deteta sam iskljucio na Luca

@[SAJ]ber Kurajber
Pa i ne treba mi nista to kad sam kuci, vec kad nisam...:)
Upalim da greje, a ono sve siba po tv-u, napisah vec...

Hvala vam na odgovorima!:)

Ahaaa, to mi je promaklo. Ok, ti imas specifican problem ;)

poslao mail i uvozniku i tehnomaniji,odmah su mi odgovorili iz tehnomanije da ce kontaktirati servis koji mi je ugradio da izadju na teren i konstatuju situaciju....ono sto meni treba je da "napisu kako jeste" bez ikakvih primesa,a to je da nespusta potrosnju a ja cu da se pozivam na to kako sam doveden u zabludu sto i jesam...zaveli su reklamaciju i rekli da cu u narednih 8 dana dobiti odgovor sta se resava po pitanju moje reklamacije

Pošto se ovde na forumu pravi kinesko-japanski rat, ja rešio da promešam :D , da ugodim svima. Šalu na stranu, pored LCME uzeh za drugi deo objekta Gree Lomo 12.

E sad, zanima me čime popuniti cev koju sam već ugradio u fasadu a neću je koristiti, moram da otvorim urupu u zidu i fasadi na drugom mestu. To je kanalizaciona cev. Pur pena ili nešto drugo? Šta da stavim na spoljašnjem kraju cevi? Svaki savet dobrodošao.

Stiropor, pur pena, spolja silikon da ne propusta...

Jel normalno da voda izlazi na kondez iz spoljne jedinice nonstop, kao da je leto

Jel normalno da voda izlazi na kondez iz spoljne jedinice nonstop, kao da je leto
Na grejanju spoljna jedinica hladi i ako je temperatura izmenjivaca ispod tacke rose vlaga iz vazduha se kondenzuje po njoj.
Ista ta vlaga ce se pretvarati u inje/led pri nizim spoljnim temperaturama.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Na grejanju spoljna jedinica hladi i ako je temperatura izmenjivaca ispod tacke rose vlaga iz vazduha se kondenzuje po njoj.
Ista ta vlaga ce se pretvarati u inje/led pri nizim spoljnim temperaturama.

Lepo i jednostavno obrazlozeno :)

Leti se kondenz pravi u unutrasnjoj jedinici. Sada se pravi na spoljnoj jer je napolju vlazan vazduh.

I leti je bio vani vlazan vazduh ali ipak nije kondenzirala vanjska :)
Kondenzira ona jedinica koja hladi,na kojoj se pojavi tacka rose :)

Vazduh je uvek vlazan samo je pitanje koliko.

Cak i da je leti vlaznost 100% opet nebi vanjska kondenzirala jer je vanjski izmenjivac vruc (topliji od okoline) dok se hladimo, :)

Bas to, ne moze kondenz da se pojavi na izmenjivacu koji greje vec samo kad hladi. Zato se leti "znoji" unutrasnja, zimi spoljasnja.
Mislim da i dalje gomila ljudi ne kapira kako klima radi i zato poslavljaju ovakva pitanja.

Bas to, ne moze kondenz da se pojavi na izmenjivacu koji greje vec samo kad hladi. Zato se leti "znoji" unutrasnja, zimi spoljasnja.
Mislim da i dalje gomila ljudi ne kapira kako klima radi i zato poslavljaju ovakva pitanja.

Ocigledno

Polovini bi mogli da prodaju dobro upakovan kalorifer i ne bi provalili :d

To i nije tako tragicno ne mora korisnik da zna.
Tragicno je da mnogi koji se time bave nisu bas nacisto sa termodinamikom.

Tragično je što neki od tih lepo upakovanih kalorifera u modu grejanja duvaju i kad ne treba.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Kako vi koji imate merace PROSTO PM001 prolazite sto se tice baterija ... Ja moram svake sezone kupovati nove , kako je krenula grejna sezona kontam slabo se vidi ali ko zna mozda izvuce i zimu , kad ono hoce , prc :p

Od pocetka sam bio potrosio nekih 15kwh i ostadoh bez tog podatka , interesantno je da je merac i dalje pokazivao brojeve tj doduse jako bledo ali nije kao da je skroz ostao bez njih , nije mi jasno . Danas sam kupio nove VARTA za 120 din , srecom pa se desilo na pocetku jer bi se samoubio da je to uradio usred sezone :smash:

Zar je displej osudjen samo na baterije? Ja mislio da uzima napajanje iz mreze

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Zar je displej osudjen samo na baterije? Ja mislio da uzima napajanje iz mreze

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
Moj bx11 troši baterije samo kad je iskopčan

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Pa i moj bi trebao da trosi samo kad je iskljucen iz struje , e sad , da li ima veze to sto uopste ne vadim baterije kad ne koristim klimu pa tako brzo izvuce , da li sto ponekad ostavim utaknutu klimu a iskljuceno sve iz struje no ne verujem da je ovo . Izgleda da u standby dosta trosi ili su baterije loseg kvaliteta . Kakve baterije idu vase merace , kod mene idu dve ovakve male , ne znam jacinu :

0074504_VARTA-_V357.jpg.jpg

Jutros snimio Hitachi 35-icu potrošnju na održavanju zadate temperature. https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=I5jgbltx7UM
Održavanje je oko 200w ispod toga neide i u videu se vidi kad se ugasio kompresor i unutarnji ventilator (turbina).

Kada bi u ovom periodu mogla raditi na cca 120-150w bilo bi super manje bi se gasila a možda i nikako.

Snimit ću i Toshibu pa ću postaviti link.
Klime rade non stop 24h.

Pa i moj bi trebao da trosi samo kad je iskljucen iz struje , e sad , da li ima veze to sto uopste ne vadim baterije kad ne koristim klimu pa tako brzo izvuce , da li sto ponekad ostavim utaknutu klimu a iskljuceno sve iz struje no ne verujem da je ovo . Izgleda da u standby dosta trosi ili su baterije loseg kvaliteta . Kakve baterije idu vase merace , kod mene idu dve ovakve male , ne znam jacinu :

Ja nemam pojma kakve baterije idu. Prvo sam mislio da nema bateriju ali radi van stekera. Nisam ni unutra video bateriju a gvirnuo sam. Jedino ako nema neki kondenzator umesto baterije.

domotica interruptor interrupteur EU Plug Monitor Analyzer Power Energy Meter Wattage Voltage Current Frequency Power LCD
http://s.aliexpress.com/biIJjyeE
(from AliExpress Android)
Ovaj sam uzeo. Moracu sutra da ga otvorim da gvirnem ponovo. Mozda je i bila neka mala baterija a da je nisam video.

Moj Prosto je stigao sa nekim buđavim baterijama, tj jedva se vide cifre kad nije uključen u struju. Mislim da je isti kao taj sa Alija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno