Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Proverio sam sa Duletom iz ACS-a za servis. Jednom godisnje se radi da bi se produzila garancija i rade full ciscenje i podmazivanje unutrasnje i pranje spoljasnje.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nisam pitao jer je neko vec rekao da je 3500din. Pretpostavio sam da je to to. Do 4k mi je ok cena, nemam nista protiv. Staru sam ja sam odrzavao i rasturao u delice. Za Nocriu sam morao da citam uputstvo kako filtere sa skinem :d
Kad istekne 5 god garancije odrzavacu je sam.

I kod mene nokria lepo radi. Jos uvek ne vrti 24h.
Kad dodjem kuci s posla je upalim i za sat vremena nabije temp i posle samo pirka i cuje se koliko i aspirator na najtise.
Kod mene je na 21c stavljena. Meni je prijatno i setam se u maici bez rukava. Sad svako drugacije reaguje al kod nas su svi zimogrozljivi. Kad krene hladnije vreme cu da spustim na 20c i milina.
Najoptimalnije je da je preko dana 18c a nocu oko 16 za ljudski organizam. Samo treba malo vezbe posto je nas narod kilav a i voli da im je 28 u stanu.

Nisam pitao jer je neko vec rekao da je 3500din. Pretpostavio sam da je to to. Do 4k mi je ok cena, nemam nista protiv. Staru sam ja sam odrzavao i rasturao u delice. Za Nocriu sam morao da citam uputstvo kako filtere sa skinem :d
Kad istekne 5 god garancije odrzavacu je sam.

Meni je zeznuto jer imam tri klime ali bi bar LU voleo da mi servis odrzava a Lece cu sam

Pa da, to ti je ok. Ja sad hteo ne hteo moram u servis jer mi se ne rizikuje sa eventualnim kvarom. A i bilo bi mi frka prvi put da ne slomim nesto mada rasturao sam i popravljao i daleko komplikovanije stvari.

I ja palim samo uvece kad zahladni mada sam i jutros drzao, da mi greje dusu. Jos sam radostan kao kuce sto je tako banalan kvar bio :D

Džaba si se nervirao

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

to3a

Samo treba malo vezbe posto je nas narod kilav a i voli da im je 28 u stanu

Ma napravis teretanu u stanu i cele zime nesto radis i nije ti hladno , svi po jedan krug i taman dovoljno da se ne smrznu :D
Imam ja jednog takvog u ulazu .. Nista ispod 23c , sta cu kad sam lencuga i ovo mi je minimum ..

Džaba si se nervirao

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Ja sam se vise nervirao sto mi serviseri nisu dolazili. Dali su im radni nalog tek kad sam ih opasno namazao u subotu i kad su videli da sam u Hulk modu :d
Ali lakse mi je u smislu da u glavi i dalje imam pouzdanu klimu. Ne racunam to kao kvar jer nista nije crklo. Nista gore kad das tolike pare i nisi siguran u to sto imas.
Jao koliko je dobra stvar sto imam onu WiFi kontrolu... Ukljucim klimu kad krenem s posla i gajba topla. I serviser se odusevio uredjajem kad sam mu pokazao, odmah mi trazio link ;)

Koji link? Davaj

Kacio sam letos: Original Xiaomi Mi Smart Home Infrared Universal Wireless Remote Control 360 Degree Controller All-In-One Media Control Center
http://s.aliexpress.com/zMz63im2
(from AliExpress Android)

Jedino sto je aplikacija na kineskom ali ja kapiram da tako ozbiljna firma mora to da uradi i na engleskom. Doduse ja sam se snasao bez problema ;)

@mrbakero
Cuti ja imam sad 5 komada, znas koliko je to posla? Ali LLCA cu za sad da koristim samo na grejanju a tada nema mnogo prljanja unutrasnje tako da sam realno na 3.
BTW skinuo one ION i Apple Catechin filtere, mislim da imaju svrhu samo na hladjenju a i smetaju malo pri protoku vazduha.

Ovaj Wifi za te pare je stvarno dobra stvar , dodje i meni da kupim , samo kontam za sta bi mi pa trebalo , a ovo sljaka na sve sto se pokrece preko daljinca ?

Ovaj Wifi za te pare je stvarno dobra stvar , dodje i meni da kupim , samo kontam za sta bi mi pa trebalo , a ovo sljaka na sve sto se pokrece preko daljinca ?

Nisam ni znao da postoji ovaj Xiaomi. Ja naručio duplo skuplji Broadlink RM3 Pro. Javljam kad stigne.

Inače daljinac od LMCE ima baš baš uzak snoš emitovanja i primanja IR signala.

Ja sam moj daljinac okacio na zid na neka 3.5m od klime i na visini od 1.5m , duva dirktno ka njemu , savrseno funcionise i ne moram ni da ga vadim iz lezista da bi klima dobila komandu .. Ko zna mozda je i kod LU tako , nisam ga testirao u tom smislu , a ko zna koliko puta sam pomislio daj da malo iscitam taj manual i da se poigram malo sa tim tajmerima ali nikako da skupim volju i testiram koje su opcije . Znam samo da kod LU modela a to sam i probao , imas opciju da klimi zadas tajmerski neku komandu 4x u toku 24h , mozes samo da pali i gasi klimu a mozes i opciju koju sam ja probao , a to je bez gasenja vec samo da sama koriguje zadatu temp , recimo u 6h da podigne na 23c , zatim da u 8h smanji na 21c , pa onda u 14h da digne na 23c i da u 23h smanji opet na 21c .. Znaci 4x je izvrsila komandu ali podizanja i spustanja temp , ne secam se da li tada mozes da podesis i jacinu duvanja ili samo temp , zaboravio *** .. Ovo je recimo super opcija i jako mi se svidja , moze se podesiti da radi tako svaki dan cele nedelje itd ali je meni nepotrebna , tacnije sve te tajmerske opcije su mi nepotrebne jer drzim 24/7 na 23c i tako mi je najbolje .

A posto je taj Broadlink RM3 Pro ?

Kratko imam klimu i stalno joj ručno menjam i temperaturu i jačinu duvanja i krilca... valjda će i mene i sa hladnoćom to proći. 37$ sam platio. Kapiram da će novembra biti bolje cene, tako da vredi sačekati.

Evo, pustio sam od juce da radi nonstop na 23 stepena, oko 21 je sprat, temperatura u celom stanu je ekstra na ovih minimalnih 7 stepeni.Sprat je 2 stepena hladniji, ako bi podigao temperaturu na 24 da bi sprat bio nekih 22, postalo bi u donjem delu neprijatno vruce, te ostaje za sada ovako.Nemam merac potrosnje ali cak iako otvorim balkon do klime, ne cujem spoljnu jedinicu.Stan 39+25km, 12lu.

Bice jos bolje kad budes ostavio klimu da radi konstantno bez gasenja nekoliko dana , trebalo bi biti . Kupi merac potrosnje nije to neka para a znaces i koliko si potrosio i koliko se klima opterecuje pri kojoj spoljnoj temp pa i sta otprilike mozes ocekivati od nje ..

SAJber

Stvarno dobra spravica , jedino se mora naci resenje za napajanje preko usb-a a kako vidim uz njega se ne dobija nista sem usb kabla .. U prvom momentu dok nisam pogledao na YT kako to otprilike funkcionise sam mislio da to mora biti direktno povezano za ruter itd , a sad vidim da nema potrebe sto je extra . I da , komande te aplikacije na mobilnom jesu li na kineskom ili ima i engleski

Ne, aplikacija je na kineskom. Sreca pa ikonice dosta toga same objasnjavaju. Ja sam se xiaomi odlucio jer imaju u ponudi gomilu senzora, lampi, sijalica koje mogu ovim da se kontrolisu.
Inace, sve sto meni treba je da mogu da kontrolisem temp na klimi, u prelaznom periodu da je upalim kad nisam kuci i to je to. Sve uredjaje koji imaju IR daljinski moze da kontrolise. Meni stoji ispod televizora, utaknut u usb odakle se napaja.

Klima uredjaji - diskusija, pitanja

Broadlink RM 3 Pro ima i 433, 315MHz komunikaciju pored infrared pa može još toga da uradi (kontrola raznih uredjaja kroz zidove) zato je i skuplji. Kome treba samo infrared ima i Broadlink RM Mini, za slične novce.

Ja imam RM 3 Pro predobra stvar i odlična aplikacija (engleski).

RM 3 Pro ima i senzor temperature, pa može i da se na osnovu toga automatizuje svašta.

Poslednja izmena:
Ja sam moj daljinac okacio na zid na neka 3.5m od klime i na visini od 1.5m , duva dirktno ka njemu , savrseno funcionise i ne moram ni da ga vadim iz lezista da bi klima dobila komandu .. Ko zna mozda je i kod LU tako , nisam ga testirao u tom smislu , a ko zna koliko puta sam pomislio daj da malo iscitam taj manual i da se poigram malo sa tim tajmerima ali nikako da skupim volju i testiram koje su opcije . Znam samo da kod LU modela a to sam i probao , imas opciju da klimi zadas tajmerski neku komandu 4x u toku 24h , mozes samo da pali i gasi klimu a mozes i opciju koju sam ja probao , a to je bez gasenja vec samo da sama koriguje zadatu temp , recimo u 6h da podigne na 23c , zatim da u 8h smanji na 21c , pa onda u 14h da digne na 23c i da u 23h smanji opet na 21c .. Znaci 4x je izvrsila komandu ali podizanja i spustanja temp , ne secam se da li tada mozes da podesis i jacinu duvanja ili samo temp , zaboravio *** .. Ovo je recimo super opcija i jako mi se svidja , moze se podesiti da radi tako svaki dan cele nedelje itd ali je meni nepotrebna , tacnije sve te tajmerske opcije su mi nepotrebne jer drzim 24/7 na 23c i tako mi je najbolje .

A posto je taj Broadlink RM3 Pro ?

Ja moj daljinac drzim na stolu u trpezariji jel daljinac i senzor za temp. to nisam znao

Broadlink ima i kontrolu glasa zar ne? Ali samo na kineskom :)
Ne vredi, kinezi sami stroje uredjaje. Realno xiaomi ima wifi u sebi ali mu tu mogucnost nisu dali mada i nemam sta da kontrolisem tako. Ono sto se meni svidelo kompaktibilnost sa ostalim xiaomi proizvodima kojih ima poprilicno. To je presudilo.

Ne vredi, kinezi sami stroje uredjaje. Realno xiaomi ima wifi u sebi ali mu tu mogucnost nisu dali mada i nemam sta da kontrolisem tako. Ono sto se meni svidelo kompaktibilnost sa ostalim xiaomi proizvodima kojih ima poprilicno. To je presudilo.

Može sa Aleksom da se poveže, ali koliko sam shvatio potreban je i posrednički (android) uređaj.

Ček ček kako onda kontrolišeš uredjaje sa posla ako nema wifi?

Pa pazi releji i drugi uredjaji na npr 315/433MHz su vrhunska stvar, nevezano gde se nalaze u kuci signal probija i kome treba može da bude vrlo vrlo korisna stvar. Svetla, bojler, kapija, garaža šta god ti padne na pamet.

A sve sto je infrared može da se nauci sa daljincem, ne treba ti nikakva kompatibilnost.

Za kontrolu glasa iskreno prvi put čujem ali aplikacija je skroz solidna i nema mučenja sa kineskim. Ima u cloydu puno predefinisanih uredjaja, mogućnost različite automatizacije (u zavisnosti od senzora) tajmera i slično.

Ček ček kako onda kontrolišeš uredjaje sa posla ako nema wifi?

Pa pazi releji i drugi uredjaji na npr 315/433MHz su vrhunska stvar, nevezano gde se nalaze u kuci signal probija i kome treba može da bude vrlo vrlo korisna stvar. Svetla, bojler, kapija, garaža šta god ti padne na pamet.

A sve sto je infrared može da se nauci sa daljincem, ne treba ti nikakva kompatibilnost.

Za kontrolu glasa iskreno prvi put čujem ali aplikacija je skroz solidna i nema mučenja sa kineskim. Ima u cloydu puno predefinisanih uredjaja, mogućnost različite automatizacije (u zavisnosti od senzora) tajmera i slično.
Pa mora nekako da bude povezan na net. Ima wifi ali ga ne koristi da kontrolise wifi uredjaje vec wifi koristi da ima net da bi moj uredjaj tj. fon mogao da mu da komandu a on preko IR da kontrolise ostale uredjaje. Nisam siguran da mu wifi sluzi da ista drugo iako je harverski sposoban za tako nesto. Moracu da potrazim mada stvarno nemam ideju ni sta bih koristio a ni zasto posto bih, makar u teoriji, direktno s fona trebao da kontrolisem uredjaj koji ima wifi u sebi. Nema previse logike koristiti posrednika za tako nesto.

Necu da pisem ime firme jer neznam da li je dozvoljeno,ali prica je sledeca na sve klime kupljene kod njih ugradnja je besplatna do 3m i daju 7 godina garancije.Uslov za 7 godina je njihov servis 1 godisnje,pitao ih licno_Od boljih proizvodjaca drze daikin ,mitsubishi imaju i haier,venting ,midea ,vox itd

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno