Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šalu na stranu, moraju da srede tu klimu ali su se žalili da zbog gužve ne mogu više od 3 posla dnevno da urade, ja sam čekao za dostavu i instalaciju 6 dana posle uplate.
Ne opravdavam ali ih razumem, ljudi su u haosu u gradu

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Druga stvar koju nisam bio spreman da trpim je to što kad ugasi kompresor, unutrašnja duva još 65 sekundi. Prvih 20 toplo, a posle toga je kao običan ventilator. Za moj pojam, TO NIJE GREJANJE.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

@Duk
Opet ti ko pokvarena ploča. 6 meseci nakon kupovine kupac ima pravo da odustane od popravke i zahteva nov uređaj. Kako su sve Midea Mission 18 isto shebane, šta misliš šta je sledeći korak? Povraćaj novca. Ta klima ne može da se "popravi" i da radi kako je zamišljeno. Na sitne nedostatke sam spreman da zažmurim jer nisam snob i zatucana ******, ali ovaj poluproizvod je sramota prodavati. Ne padaju ljudima pare sa drveta, a ko god kupuje Mideu za grejanje radi to da bi uštedeo neki dinar.

Ovo su neke stvari koje je tesko oprostit.
Tako nije zamisljeno da se greje.

Dok nekom drugom midea mission 12 radi savrseno.
Da li midea 12 nema ovaj problem sa duvanjem na prazno pred pauzu ?

Ili jednostavno nemaju svi isti ukus za savrseno :d

To ti je forum.
Neko ko nije probao mozda toshibu mitsubishi daikin itd ce te ubediti da midea radi savrseno.

Poslednja izmena:
Tako je , ni blizu od savrsenog , tu si potpuno u pravu ali ja sam siguran da je 90% njih koji poseduju Midea Mission 18 a koji ne posecuju forume kao ovaj , koji nisu ranije imali neku dobru klimu i jos na to sve nemaju merace potrosnje , savrseno su zadovoljni klimom jer ne znaju da klima ne treba tako da zavrsi sa duvanjem , da ne treba tako da modulira i toliko se cesto gasi , njima to verovatno spada u normalan rad klime . Njima je najbitnije da klima dobro greje a izgleda da ce to dobro raditi , e sad , finese su druga prica .

I da , Midea Mission 12 ima isti problem sa izduvom ali se niko ko ima 12-ku nije bas nesto posebno zalio na to kao na 18-ku , da li 18-ka jace duva pa je to izrazenije ili ko zna .. Eto @cimo ima 12-ku pa nam moze reci da li i koliko mu to smeta , ja ili nisam cuo da se nesto posebno zalio na taj deo ili sam preskocio nesto ..

12-ka izgleda brže smanji brzinu duvanja na onaj kontrolni mod. Kod 18-ca je i to kontrolno duvanje prejako za moj ukus. To je bre klima za halu ili magacin. Zagrejaće sigurno, sa spoljnom od 37.2kg i kompresorom sa 1.500g gasa. Samo mi je žao da Kinezi nisu uspeli da je nateraju da radi kulturnije, pa da bude i dobar izbor za dnevnu sobu.

Zvao sam ACS da ih namazem. Kao u ponedeljak izmedju 9 i 10 ce doci. Aj da vidimo i to cudo. Sada ih vec cekam na penal, ono juce je prevrsilo sve mere.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pa jel imaju zamensku ploču?

Pa onaj serviser mi je rekao da ce je zameniti samo sto se on ne pojavljuje. Iz toga sam zakljucio da imaju plocu, bem li ga. Ali prvo nek dodje neko da ustanovi kvar za pocetak. Ako nemaju plocu slobodno mogu da skidaju klimu sto se mene tice.

Šta piše na unutrašnjoj za godinu proizvodnje?

Stvarno ne znam gde da vidim taj podatak :S:

Pa ima vaLda nalepnica sa strane unutrašnje? Meni piše i na LTCA i na LMCE

Ima na unutrasnjoj sa desne strane svi podaci i pise godina proizvodnje. Mada Nocria ne znam da je nekom stala.

A koliko korisnika poznaješ? Svaki komad tehnike može da crkne, da vidimo šta će da kažu ovi veliki ACS stručnjaci, možda je samo neki banalan problem.

Postao sam i ja vlasnik nocrie pre petnaestak dana zadovoljan sam radom mada sad su kod nas jos uvek visoke temperarure za neko ozbiljnije testiranje fakticki samo je nocu malo upalimo i to radi male dece...malo me cudi sto se ovo dogadja sa sajberovom nocriom neverovatno je da je crkla ploca a fakticki nova klima?Negde sam na nekom Svedskom forumu citao o ovoj gresci i ispostavilo se da se olabavila zica od dovodnog kabla na spoljnoj jedinici...a drugi primer je bio da je probio kondenzator na ploci...

Naravno, sve je podlozno kvarovima, pogotovo nove stvari. Dovoljno je da jedna komponenta tipa kondezator bude losiji i sve staje. Zato i sluzi garancija a u slucaju Fujitsu ako radi ok prve dve godine, radice sigurno jos 5-6, naravno ako se odrzava, ima stabilan napon i zastitu od udara groma.

Jedina prava zaštita od udara groma je fizički odspojiti klimu od šuko utičnice. Sve drugo (u kućnoj opremi) je šarena laža.

Ja se izvinjavam, jutros sam ocigledno bio corav. 10 minuta sam zevao u nalepnicu i nisam video datum proizvodnje. Ipak pise, mart 2016.
BTW, na Nocriji je nalepnica s donje strane.

@Vasko Kapiram da je tvoja iz iste ture, ali pogledaj i ti datum.

Ima da se kupi oprema za zaštitu od udara groma koja se instalira u tablu sa osiguračima. Ja imam prenaponsku zaštitu, sa vremenskim relejem ali ipak svaki put kad grmi isključujem klime. Kod mojih sam iz istog razloga dovodio električar da montira dodatne šuko utičnice, tako da su klime uključene jedna pored druge, i mogu lako i brzo da se isključi. Inače, baš ACS mi je ugradio prenaponsku zaštitu u spoljnu od LT-a, pa koga interesuje nek ih pita. Sećam se da je naziv uređaja bio smešan, nešto tipa KRK.

Poslednja izmena:
Pomolis se bogu da ne udari jer ako udari ode klima u ti lepe :p

Kod mene, da kucnem u drvo, niko se nikada nije zalio na udar groma. Verovatno zato sto bije po Kosutnjaku redovno, tamo se isprazni.

Jozza, da, mislio sam na fizicko gasenje, ne na prenaponsku zastitu. Imao sam prijatelja, opasan elektricar, umro pre 10 godina na zalost iznenada. Pricao mi je da dobar uredjaj za zastitu od groma u to vreme (2000-ta) ne moze da se napravi bez 300 evra. Secam se da je pominjao neke kondezatore, tiristore, 100 cuda i kaze da to jedino moze da zastiti od groma. A ove vremenske posle nestanka sam pravio.

Tesko da je 2000-te mogao da ti kaze da bez 300 evra ne moze da se napravi :)

Drugo, vremenom sve pojeftinjuje, pitanje je sta i kako danas moze za iste pare.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Ajde dajte neki dobar predlog kako zastiti za nas kojima je direktno povezana klima

Da oboris osigurac?

Ima na Elitu o toj temi. Šnajder pravi svašta-nešto

Narucio sam merač potrošnje električne energije PROSTO PM001 od Elementa Webshop-a. Imacu prilike da se uverim kako i koliko trosi 18 mision klima i da spremim za nadmudrivanje. Sreca je sto cu moci besplatno proci oko skidanja mideje i montaze 12 LU, pod uslovom da dobijem bitku..

Nisu tiristori i kondenzatori, već varistori, uređaji za zaštitu od prenapona su u principu sasvim jednostavni. Ono što nije jednostavno je analiza rizika i projektovanje zaštite od prenapona. Za one koji imaju želju da saznaju nešto više mogu na sledećem linku da pročitaju osnove o prenaponskoj zaštiti https://www.phoenixcontact.com/assets/downloads_ed/global/web_dwl_promotion/5131327_TT_Basics_EN.pdf

Ukratko, ako postoji mogućnost od direktnog udara groma u objekat treba izvesti pre svega odgovaraju spoljnu i unutrašnju gromobransku instalaciju, uz odgovarajuće uzemljenje. Ako grom udari direktno u nezaštićen objekat imaćete ozbiljnu havariju i požar, pa će crknuta klima ili tv biti manja briga. U ovakvim instalacijama se ugrađuju odvodnici prenapona tip 1 i 2, u pitanju su robusniji i skuplji uređaji, osim jednog meni sumnjivog Obo Betterman modela, nikad nisam video neki od ovakvih odvodnika za cenu od 300-ak eura ili manje.
Ukoliko se štiti od mrežnih prenapona, i verovatnoća za direktan, ili blizak udar nije toliko velika može da se koriste uređaji tipa 2 na bazi varistora. Ovo bih mogao da preporučim kao osnovnu zaštitu sa prihvatljivom cenom (uređaji ovog tipa mogu da se nađu već za 50-ak eur, npr. Eaton SPC-S serija). Podrazumeva se da je uzemljenje adekvatno, bez uzemljenja je sva zaštita potpuno neupotrebljiva. Uređaj treba se odabere zavisno od sistema uzemljenja...

Sta kazete na ovo:

Рекламација техничке робе и намештаја

Купили сте телефон, рачунар, шпорет који се покварио после месец дана. Испоручен вам је намештај у боји коју нисте наручили. Која су ваша права у овом случају?

Прво: изјавите рекламацију продавцу код кога сте робу купили, уз доставу рачуна.

Друго: Обавезно узмите потврду о рекламацији - по Закону о заштити потрошача продавац је дужан да води Књигу рекламација и да вам изда потврду да сте рекламирали робу!

Продавац је дужан да се о вашем захтеву изјасни у року од 8 дана од дана када је изјављена рекламација. Уколико вам не одговори у року од 8 дана - обратите се Тржишној инспекцији уз доставу потврде!

Продавац је дужан да прихваћену рекламацију реши у року од 30 дана од дана подношења рекламације!

У првих 6 месеци имате право да вам трговац замени или поправи робу или врати новац у износу који сте платили. Поправка робе је могућа само уз вашу изричиту сагласност!

ВАЖНО: Ово правило се примењује у периоду од две године од тренутка када сте преузели робу.

Pretrazivao sam i vidim da je par puta pominjano ali nista detaljno - kakve su ove venting klime? Cije je to uopste? Uzeo sam gajbu i dobio venting 12icu..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno