Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam dva komada u vikendicama, pored klasicnih klima, pa sluzi dobro zbog mogucnosti pomeranja, a nekada je cak i napolju palimo, kada nema vetra i super je stvar da se rashladi covek, ali su bucne, losije hlade i servisiranje je nocna mora.
To samo ako bas nemas mogucnost za zidnu klimu.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

@nexteen

Je l moze preporuka za kvalitetan servis u Beogradu koji radi ugradnju nove jedinice? U pitanju je MIDEA MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW.

Nazalost ne znam nikog sigurnog iz BG-a pa da mogu garantovati za njega . Mogu ti baciti podatke od dva servisera iz BG-a , ali kome god da sam i preporucivao nije mi vratio povratnu informaciju kakvi su i da li su uopste s njima odradili posao . Te kontakte sam dobio od lika s drugog foruma koji radi za Toshibu , kaze da su dobri a da li jesu i da li i oni rade sa odredjenim brendovima ne znam .. Javi ako zelis te kontakte ..

Servis za koji imam preporuku dosad nije ugradjivao Midea invertere , samo Fujitsu , drzi se provereno kvalitetnog brenda . E sad , clanu sa ovog foruma a takodje iz BG-a , wolfbgd , ce uraditi instalaciju Midea Mission i to samo zato sto ce mu vec raditi Fujitsue pa ce mu izaci u susret . Aopet sa druge strane ce pri instalaciji proveriti kako to sve izgleda pod ruku i na oko , da vidi da li je Midea stvarno napravila korak napred , bar u tom modelu . Ovo je cisto inf za one koji imaju ili ce imati Midea Mission , a kad budem dobio njegovo misljenje prenecu ga .

Posalji za sva 3 ako je tebi ok, pa cu proveriti sa njima. U sustini bih i platio vise, samo da kvalitetno odrade ugradnju.

Thanks.

Pozdrav svima!
Kupio bih inverter klimu prvenstveno za grejanje prostora od 18m2, dvoumim se izmedju dva modela pa bih zamolio za pomoc oko izbora.
Daikin FTXB 35C/RXB 35C
Mitsubishi MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA
Hvala unapred svima!

drugari, ako moze pomoc. :)

uzeo bih neku inverter klimu, prvenstveno za hladjenje i dogrevanje, posto se redovno grejem putem ta peci. stan je u pitanju, ceo na istocnoj strani, pa je tokom celog dana osvetljen. izolacija je dobra, nista posebno, ono sto redovno ugradjuju u zgrade (ima izolaciju). stolarija je pvc, dobro sve dihtuje. problem je sto su prethodni stanari vec postavljali klimu, ali iz onoga sto sam citao iz vasih postova, pozicija nije idealna. :)

budzet je najvise 500e sa ugradnjom, posto sam opremao stan, pa se potrosilo. :D

vidim da se preporucuje MIDEA MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW , pa jel to najbolja opcija, ili ima boljeg?

Hvala na pomoci. :)
Pogledajte prilog 232773

Midea oznacava klime ovako " MOB03-12HFN1-QRD0GW/MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW(B) " .Ovo je oznaka klime sa sertifikatom 12 btu Mision.Uvek treba gledati kompletnu oznaku.
Koliko m2 planiras da grejes-hladis ?

Da, koliko sam video MOB03 je spoljna jedinica za ovaj model. Nekih 30-40 m2 efektivno.

Klima uredjaji - diskusija, pitanja

Da Li moze na pm broj servisera iz bgd nekog proverenog da pogleda I proveri klimu jednu ,danas riknulaa ne hladi nista .Hvala unapred

budzet je najvise 500e sa ugradnjom, posto sam opremao stan, pa se potrosilo. :D
vidim da se preporucuje MIDEA MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW , pa jel to najbolja opcija, ili ima boljeg?
Hvala na pomoci. :)

Najbolje resenje za tebe je Fujitsu - General ASH 09 LEC , model klime.Cena je oko 430 Eura i jos ti ostaje za montazu i pivo.Sigurno i bolje greje-hladi neko ta Midea.
Za taj novac to je najbolje resenje.

Kucaj u pretrazivacu " fujitsu general ASH 09 LEC " i dobices rezultat pretrage.To je odlican klima uredjaj i ima odlicne preporuke svih korisnika.
Ako ne uspes poslacu ti na PP
Nisam siguran koja su pravila ovog foruma oko postavljanja i reklamiranja.

Koliko beše ASHG 09LECAdaje toplote na +7/-7/-15C? I koji daljinski se dobija uz nju, kao za
LU/LT ili kao za LLC?

Poslednja izmena:
Za te pare samo za hlađenje, tj on-off klima. Bilo koja Midea/Gree će da završi posao.

Pozdrav svima!
Kupio bih inverter klimu prvenstveno za grejanje prostora od 18m2, dvoumim se izmedju dva modela pa bih zamolio za pomoc oko izbora.
Daikin FTXB 35C/RXB 35C
Mitsubishi MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA
Hvala unapred svima!

Ima li neko neko iskustva sa ovim modelima I vredi li kupovati?

Mitsubishi MUZ-HJ35VA/MSZ-HJ35VA

Pdesignh kW 2,40
SCOP 3.80
Klasa A
Sezonska potrosnja 885 kw
Modulacija ( 1.1 - 4.1 ) kw
na -10c daje 2,40kw uz COP 2,40
na +7c daje 3,60kw uz COP 3,62
--------------------------------------------
Daikin RXB35C / FTXB35C

Pdesignh kW 2,80
SCOP 4,06
Klasa A+
Sezonska potrosnja 966 kw
Modulacija ( 1.3 - 4.8 ) kw
na -7c daje 2,48ke uz COP 2,22
na -15c daje 1,99kw uz COP 2,12
na +7c daje 3,50kw uz COP 3,71

-------------------------------------

Da li klima treba jace da se cuje ako su vece temperature napolju ili ne? Konkretno mi se cini da mi je klima bucnija, takodje sam primetio da ima odredjenu vibraciju i kad stavim ruku tj malo poguram - to nestaje; pa cu postaviti one antivibracione srafove.

Spoljna jedinica naravno :)

Poslednja izmena:
Pa ako treba "jače" da se trudi da bi ohladila stan, onda je frekvencija na kojoj se vrti kompresor veća (za inverter). Te gume si trebao da ugovoriš pre ugradnje, inače se instalateri naprave ludi.

Sto je najgore pitao sam ih za to i dobio odgovor "nema potrebe, te vibracije ublazi nosac. ti srafovi se koriste samo ako se klima montira direktno na pod" :D

To se tebi cuje motoric ventilator i elise prave takodjer buku, na spoljnoj.:):)

Poslednja izmena:
Slagali su te bez da su trepnuli. Valjda cevi ne idu direktno u zid iz spoljne? Ima li 0.5m-1m iz ventila do ulaska u zid? Tako se vibracije prenose na zid. Puna cigla manje "vibrira", ali šuplji blok je kao membrana od zvučnika.

Pozdrav svima!
Planiram da ugradim inverter klimu,pa mi je potreban vas savet u smislu koja je najbolja pozicija u stanu,koju klimu da odaberem i da li je potreban a 1 ili 2. Klima mi je potrebna prvenstveno za grejanje,mada bi naravno sluzila i za hladjenje kada je to potrebno. Stan ima oko 50m2 grejne povrsine i do sada sam koristio CIni grejace o to oko 7 kw ukupno,bez kupatila. U kupatilu je susac i tu je problem grejanja resen,ali me je prosle sezone grejanje prilicno kostalo,trosio sam oko 2000kw mesecno.. da li mislite da bih sa inverterom uz dodatak TA peci u sobi i eventualno nekim radijatorom smanjio trosak grejanja? Saljem i skicu stana. U pitanju je zgrada iz 70ih od fasadne cigle,stolarija je pvc kompletno promenjena pre godinu dana.
Hvala svima unapred

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno